تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۴
کد خبر: ۱۵۷۰۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
صدر: بهتر است تيم ملي در مرحله بعد با استراليا هم‌گروه نشود
كارشناس فوتبال معتقد است كه فدراسيون فوتبال ايران، فارغ از آن كه توسط چه كسي اداره مي‌شود، بايد ساختار نظارتي گرفته و از امور اجرايي فاصله بگيرد/در كشورهاي توسعه يافته، فدراسيون بر رقابت‌هاي باشگاهي نظارت مي‌كند. به عنوان نمونه، در آلمان، باشگاه‌ها هستند که بوندس ليگا را تشكيل داده اند و فدراسيون تنها در انتخاب داوران و جلوگيري از تخطي باشگاه‌ها از قوانين و مقررات دخالت مي‌كند
کارشناس فوتبال معتقد است كه فدراسيون فوتبال ايران، فارغ از آن كه توسط چه كسي اداره مي‌شود، بايد ساختار نظارتي گرفته و از امور اجرايي فاصله بگيرد.

حميدرضا صدر در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين كه در حال حاضر اين که چه كسي رييس فدراسيون فوتبال شود در مرحله ثانويه قرار دارد و تعريف حيطه وظايف فدراسيون اولويت ويژه اي دارد، اظهار كرد: انتخاب مربي تيم ملي و امور مربوط به تيم‌هاي ملي بر عهده فدراسيون است، اما از آن جا كه بدنه فوتبال كشور را باشگاه‌ها و رقابت‌هاي آنان تشكيل مي‌دهد، فدراسيون فوتبال، بايد جايگاهش را در چارت تشكيلات ورزش كشور دوباره تبيين كند.

وي ادامه داد: در كشورهاي توسعه يافته، فدراسيون بر رقابت‌هاي باشگاهي نظارت مي‌كند. به عنوان نمونه، در آلمان، باشگاه‌ها هستند که بوندس ليگا را تشكيل داده اند و فدراسيون تنها در انتخاب داوران و جلوگيري از تخطي باشگاه‌ها از قوانين و مقررات دخالت مي‌كند. در ايران، فدراسيون نهادي را به عنوان سازمان ليگ در دل خود جاي داده که برگزارکننده رقابت ها هست، بليت فروشي مي‌كند، تبليغات را در دست دارد و ساير امور را بر عهده دارد. آن چه در اکثر کشورها برعهده سازمان تشکيل شده توسط باشگاه ها انجام مي پذيرد.

صدر در ادامه با بيان اينكه فدراسيون فوتبال ايران هم مجري است و هم ناظر گفت: باشگاه‌هاي ما در ترکيب کنوني نمي‌توانند مستقل شوند. نمي توانند شکوفا شوند. با موانع کسب درآمد روبرو هستند. حتي قادر نيستند كه مديريت تبليغات دور زمين را خود در اختيار بگيرند. اين در حالي است كه در ليگ كشورهاي صاحب فوتبال مانند ايتاليا و اسپانيا و حتي ليگي مثل ليگ تركيه، باشگاه‌ها داراي مسئوليت‌ها و توانمندي‌هاي اجرايي هستند و در عين حال بايد جوابگو هم باشند.

وي ادامه داد: به عنوان نمونه سال‌هاست كه فدراسيون را در زمينه ناکارايي فوتبال پايه زير سئوال مي بريم، در حالي كه اول بايد ببينيم آيا فدراسيون ابزار اين كار را دارد يا خير؟ فوتبال پايه از پارك‌ها شروع مي‌شود كه مسئولش شهرداري‌ها هستند، بعد در مدارس پيگيري مي‌شود كه وظيفه آموزش و پرورش است و در نهايت به دانشگاه مي‌رسد كه در اختيار وزارت علوم است و سپس در دستان باشگاه ها قرار مي گيرد. فدراسيون نمي تواند در همه اين حيطه ها حضور يابد، حتي اگر ادعايش را داشته باشد.

اين كارشناس فوتبال همچنين افزود: سال‌ها است مي‌گوييم استاديوم‌هاي ما قديمي هستند و در زيرساخت‌ها مشكل داريم. اين مسائل در هيچ جاي دنيا به فدراسيون‌هاي فوتبال ربطي ندارد. مگر اكنون ورزشگاه‌هاي اولدترافورد و آنفيلد متعلق به فدراسيون انگليس هستند؟ مگر سن سيرو به فدراسيون فوتبال ايتاليا تعلق دارد؟ فدراسيون هم ادعاي حضوري همه جانبه دارد، بدون خروجي و بدون نتيجه.

صدر در ادامه گفت: مشكل همين جاست. يعني سياست انبساطي فدراسيون. يعني افزايش حيطه اختياراتش. مثلا همين كه حرف آقاي كفاشيان گفتند اسپانسر 180 ميليارد توماني براي فوتبال مي‌آورند قابل تعمق است. اگر اين درآمد از دل فعاليت هاي تيم ملي کسب مي شود فوق العاده است ولي اگر باشگاه ها را شامل مي شود نوعي بيراهه روي است. بايد زمينه کسب درآمد باشگاه ها را مهيا کرد، در حالي که به نظر مي رسد فدراسيون با باشگاه ها در روند کسب درآمد از مسابقات باشگاهي رقابت مي کند.

صدر در ادامه با بيان اين كه بنابراين بدون اعتنا به اين موارد ساختاري، هر فردي اكنون رييس فدراسيون فوتبال باشد، تفاوت چنداني نمي‌كند، افزود: مي دانيم كه تغيير نقش اجرايي فدراسيون به نظارتي دشوار است و نيز مي دانيم كه فدراسيون ميلي به اين امر ندارد، ولي تصور مي کنم فدراسيون در صورت فاصله گرفتن از مسائل اجرايي و انتقال آنها به اتحاديه باشگاه ها و برپايي سازماني ليگي مستقل از فدراسيون مي تواند پوينده تر به ساماندهي فوتبال ايران بپردازد. مي تواند حريمش را کوچکتر و در عين حال جايگاهش را بلندمرتبه تر کند و در کنار همه اينها تا اين حد هم پاسخگوي مسائل و مشکلات ريز و درشت نباشد.

صدر در ادامه با اشاره به صعود تيم ملي فوتبال به مرحله پاياني انتخابي جام جهاني گفت: من با دلشوره به اين مرحله نگاه مي‌كنم. در مرحله سوم بازي‌ها، اگر ديدارهاي ايران برابر اندونزي را كنار بگذاريم، در ساير ديدارها كم گل نخورده‌ايم. دروازه تيم ما آسان گشوده مي شود، در حالي كه براي صعود به جام جهاني به خط دفاع آهنين و دروازه‌باني بدون اشتباه نياز داريم. رحمتي از روزهاي اوجش دور شده و تركيب جلال حسيني و عقيلي هم صلابت گذشته را ندارند. از سوي ديگر مجموع سن هافبك‌هاي اصلي تيم ملي بالاي صد سال است كه هشدار دهنده به شمار مي رود.

صدر در پايان با بيان اينكه براي صعود به جام جهاني بايد در برابر هر حريفي نتيجه گرفت، خاطرنشان كرد: همان طور كه ديديد، استراليا عربستان را خرد كرد و در ساير بازي‌هايش هم خوب نتيجه گرفت. از طرف ديگر بازيكنان ما برابر تيم‌هايي مثل ژاپن و كره جنوبي با اعتماد به نفس بيشتري بازي مي‌كنند. ضمن اينكه استراليايي‌ها هنوز به دنبال جبران بلايي هستند كه در مقدماتي دو جام 78 و 98 بر سرشان آورديم. بنابراين تصور مي کنم بهتر است در مرحله بعد با استراليا هم‌گروه نشويم.

:
:
:
آخرین اخبار