در حوزه كارون و مارون نگراني خاصي نداريم ولي در حوزه كرخه با توجه به كاهش شديد آورد آب در مخزن سد، احتمال تامين آب كشاورزي كشت تابستان پايين است و اولويت را به آب شرب و كشتهاي دائم و صنايع ميدهيم و به كشاورزان توصيه ميكنيم كه بدون هماهنگي براي كشت تابستانه در اين حوزه سرمايهگذاري نكنند

معاون حفاظت و بهرهبرداري از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: كل ميزان آورد آب سدهاي استان چهار ميليارد و 943 ميليون مترمكعب است كه كاهش 50 درصدي در ميزان آورد آب را نشان ميدهد.
به گزارش خوزنیوز، فتحالله دهكردي در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينكه آورد آب در سالهاي نرمال 9 ميليارد و 800 ميليون مترمكعب بوده است، اظهار كرد: امسال نسبت به سال گذشته با كاهش چشمگير آورد آب رو به رو شدهايم.
وي با بيان اينكه ميزان آورد آب حوزه كارون و كارون بزرگ تا نيمه اسفند به ترتيب 2 ميليارد و 643 ميليون مترمكعب و 3 ميليارد و 857 ميليون مترمكعب بوده است، افزود: ميزان آورد آب در سالهاي نرمال بيش از 6 ميليارد و 700 ميليون مترمكعب است كه اين ميزان كاهش 43 درصدي آورد آب در حوزه كارون بزرگ را نشان ميدهد.
معاون سازمان آب برق خوزستان با اشاره به وضعيت آورد آب در حوزه مارون، آورد اين حوزه را 676 ميليون مترمكعب اعلام و خاطرنشان كرد: آورد سالهاي نرمال در اين حوزه 717 ميليون مترمكعب و نشاندهنده 6 درصد كاهش آورد آب است.
دهكردي وضعيت آورد آب در حوزه كرخه را نامناسب دانست و ميزان ورودي آب تا نيمه اسفقند را 410 ميليون مترمكعب اعلام و تصريح كرد: ميزان نرمال آورد آب در اين حوزه نيز 2 ميليارد و 306 ميليون مترمكعب است كه ميزان ورودي آب امسال 82 درصد كاهش داشته و وضعيت را در اين حوزه بحراني كرده است.
وي با اشاره به كاهش شديد آورد آب در پشت سدهاي استان، گفت: با كنترل و مديريت صحيح آب كه با هماهنگي استانداري به جهاد كشاورزي و به خصوص صرفهجويي كه خود كشاورزان انجام دادهاند، توانستهايم حجم آب ذحيره شده مخازن سدهاي استان را نسبت به سال گذشته حدود 720 ميليون افزايش بدهيم.
معاون سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان كرد: با برنامهريزيهاي وزارت نيرو احتمالا در تابستان سال آينده دو واحد از نيروگاه گتوند عليا وارد مدار خواهد شد و با ورود اين دو نيروگاه، توليد انرژي برقآبي افزايش قابل توجهي خواهيم داشت.
دهكردي در خصوص تامين آب كشتهاي تابستانه در استان، تصريح كرد: در حوزه كارون و مارون نگراني خاصي نداريم ولي در حوزه كرخه با توجه به كاهش شديد آورد آب در مخزن سد، احتمال تامين آب كشاورزي كشت تابستان پايين است و اولويت را به آب شرب و كشتهاي دائم و صنايع ميدهيم و به كشاورزان توصيه ميكنيم كه بدون هماهنگي براي كشت تابستانه در اين حوزه سرمايهگذاري نكنند.
وي يادآود شد: وضعيت كيفي آب رودخانههاي استان نسبت به سالهاي قبل خيلي بهتر است.