تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰:۴۲
کد خبر: ۱۵۵۴۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
برپايي دو نمايشگاه عرضه كالا در اهواز
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان اقدامات اين سازمان را درخصوص ذخيره‌سازي كالاهاي ضروري مردم در ايام پاياني سال با هدف تنظيم بازار، توزيع ميوه و مواد پروتئيني و اجراي طرح نظارتي ويژه نوروز اعلام كرد.

 
به گزارش ايسنا، اميرحسين نظري در نشست خبري خود با رسانه‌ها كه امروز 15 اسفندماه در محل سازمان صنايع و معادن استان برگزار شد، اظهار كرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت در زمان بالابودن حجم تقاضا در بازار استان به ويژه در ايام پايان سال، بايد نقش خود را به عنوان تنظيم كننده بازار ايفا كند. زماني كه تقاضا افزايش مي‌يابد بايد عرضه نيز بالا برود و وظيفه سازمان در چنين مواقعي برقراري تعادل ميان عرضه و تقاضا است.
 
وي افزود: يكي از وظايف سازمان در تنظيم بازار، تامين كالاهايي است كه بيشترين سهم تقاضا را دارند. اين اقدام از بهم خوردن وضعيت تعادل عرضه و تقاضا جلوگيري خواهد كرد. در ايام پايان سال، بيشترين حجم تقاضا به سمت  كالاهايي همچون ميوه، برنج، شكر و مواد پروتئيني مي‌رود.
 
نظري درخصوص توزيع و تامين مرغ در استان تصريح‌كرد: با تدابير و برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته ماه‌هاي گذشته در سازمان، بيش از چهار هزار تن مرغ منجمد براي پايان سال استان ذخيره‌سازي شده است كه بخشي  در سردخانه‌هاي استان و بخشي از مرغ به دليل محدوديت در گنجايش سردخانه هاي استان در خارج استان نگهداري مي‌شود.
 
وي اظهار كرد: مرغ با قيمت هر كيلو 3100 تومان در شبكه‌هاي توزيع استان قرار گرفته است كه توزيع آن از 10 روز گذشته آغاز شده است. مرغ در 70 واحد ثابت كه داراي پروانه كسب هستند در حال توزيع است و روزانه 70 تن مرغ منجمد در مركز استان توزيع مي‌شود كه اين موضوع از افزايش قيمت مرغ كشتار روز جلوگيري خواهد كرد.
 
نظري ادامه داد: مرغ وارد شده به استان محصول توليدي داخل كشور است و كشتار مرغ و ذخيره‌سازي آن با نظارت نمايندگاني از دامپزشكي صورت گرفته است و نظارت بر نحوه كشتار و ذخيره‌سازي در سردخانه‌ها با حساسيت و جديت بالايي همراه بوده است. باتوجه به شدت نظارت دامپزشكي و سازمان صنعت و معدن، مرغ منجمد از هر جهت قابل اعتماد است.
 
وي افزود: در حال حاضر قيمت قانوني هر كيلو مرغ كشتار روز 4000 تا 4050 تومان است و فروش مرغ كشتار روز  بيش‌ از اين قيمت، ممنوع است. همچنين باتوجه به عرضه روزانه 70 تن مرغ منجمد در اهواز، قيمت مرغ كشتار روز كاهش مي‌يابد.
 
نظري درخصوص عرضه گوشت قرمز منجمد گفت: در مرحله اول 400 تن گوشت منجمد برزيلي به استان تخصيص يافته است كه اين محموله از بندرعباس در حال بارگيري است و از 2 سه روز آينده به ويژه در غرفه‌هاي سيار استان توزيع مي‌شود. گوشت منجمد با قيمت كيلويي 9300 عرضه مي‌شود و قيمت آن سه تا چهار هزار تومان با قيمت بازار آزاد اختلاف دارد.
 
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: همچنين در كنار مواد پروتئيني اقلام روغن و شكر با 10 تا 20 درصد كمتر از قيمت بازار در غرفه‌هاي مواد پروتئيني توزيع مي‌شود.
 
وي اظهار كرد: براي پايان سال همچنين 5 هزار تن ميوه شامل سيب و پرتقال خريداري شده و در حال بارگيري است كه بخشي از محموله‌هاي ميوه بارگيري شده و در سردخانه كوثر اهواز در حال تخليه و ذخيره‌سازي است.
 
نظري تصريح كرد: پرتقال از شمال و سيب از آذربايجان غربي تامين شده و از كيفيت بالايي برخوردار هستند. سهميه تامين ميوه استان نسبت به سال گذشته يك هزار تن افزايش داشته است و در استان براي تامين ميوه مشكلي وجود ندارد.
 
وي عنوان كرد: 35 غرفه سيار با همكاري شهرداري اهواز و 25 مكان ثابت از طريق واحدهاي صنفي داراي پروانه كسب براي توزيع ميوه  پيش‌بيني شده است كه تعداد غرفه‌هاي ميوه در مركز استان به 60 غرفه مي‌رسد. قيمت ميوه‌ها تابع سياست وزارت صنعت، معدن و تجارت است و قيمت آن يك روز قبل از زمان آغاز توزيع، اعلام خواهد شد. عرضه ميوه از 20 تا 21 اسفندماه آغاز مي‌شود و تا 15 فروردين ماه ادامه مي‌يابد.
 
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان با بيان اين‌كه بخشي از سهميه ميوه نوروزي در اختيار بازارچه‌هاي تعاون روستايي قرار مي‌گيرد، افزود: غرفه‌داران ميوه مي‌توانند ميوه‌هايي به جز سيب و پرتقال را 15 تا 20 درصد كمتر از قيمت بازار عرضه كنند. اگر ميوه‌هاي ديگر در اين غرفه گران و يا بي‌كيفيت عرضه شوند با غرفه‌دار مربوطه برخورد خواهد شد.
 
نظري اظهار كرد: ساعت كاري غرفه‌هاي ميوه از 8 صبح آغاز مي‌شود و تا 11 شب ادامه دارد و فعاليت آن‌ها در ساعت‌هاي بعدي شب مانعي ندارد. همچنين ساعت كاري در غرفه‌هاي مواد پروتيني از 8 صبح آغاز مي‌شود و تا 10 شب ادامه مي‌يابد.
 
وي نظارت بر نحوه توزيع و فروش را وظيفه سازمان پس از تامين و ذخيره‌سازي كالاهاي اساسي دانست و خاطرنشان كرد: در حال حاضر به منظور نظارت بيشتر بر روند توزيع و فروش، 350 بازرس ثابت و 1000 ناظر افتخاري بر نحوه قيمت‌گذاري كالاها و خدمات آن نظارت مي‌كنند.
 
نظري افزود: اگر يك واحد صنفي 2 بار مرتكب تخلف شود به شدت با آن برخورد مي‌كنيم و واحد آن پلمپ مي‌شود. در صورت تكرار تخلف واحد، پروانه كسب آن ابطال مي‌شود و در مقابل تخلفات هيچ گونه انعطافي نشان نمي‌دهيم.
 
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان تصريح كرد: علاوه بر سامانه 124، غرفه‌هاي سياري براي دريافت شكايات مردمي در ايام پايان سال و نوروز راه‌اندازي شده است. در 2 سه ماه گذشته 100 واحد صنفي به دليل تخلفات، پلمپ شده‌اند كه از جمله اين اصناف مي‌توان به نانوايي‌ها، فروشندگان مواد غذايي و پروتئيني اشاره كرد.
 
وي در ادامه برگزاري نمايشگاه‌هاي بهاره را يكي ديگر از اهرم‌هاي كنترل و نظارت بر بازار عنوان كرد و گفت: در سطح استان 26 نمايشگاه بهاره برگزار شده است. يكي از آن‌ها در اهواز و در محل نمايشگاه دائمي استان برگزار شد كه مورد استقبال خوب مردم قرار گرفت.
 
نظري ادامه داد: همچنين يك نمايشگاه عرضه كالا از 16 اسفندماه در جاده‌ ساحلي كيانپارس بازگشايي مي‌شود كه فعاليت آن تا 23 اسفندماه ادامه دارد و نمايشگاه ديگري در سالن 22 بهمن منطقه كمپلو اهواز از 17 اسفند آغاز به كار مي‌كند و تا 24 اسفند ادامه خواهد داشت.
:
:
:
آخرین اخبار