رييس اتحاديه شركتهاي تعاوني آبزيپروري خوزستان با اشاره به افزايش قيمت ماهي، گفت: قيمت ماهي تاپايان سال كاهش نمييابد اما احتمال افزايش عرضه آن وجود دارد.
سيدمصطفي موسوي در گفتوگو با ايسنا در خوزستان،با بیان این مطلب و درباره علت این افزایش قیمت یادآور شد: عمده ماهيان پرورشي در اواخر پاييز صيد شدهاند، بنابراين ذخيره آبزيان كاهش يافته است و از طرف ديگر ذخيره ماهيها براي فروش شب عيد و همچنين نوسانات اخير نرخ دلار و به طور عمده صادرات ماهي به كشور عراق در افزايش قيمت ماهي تاثيرگذار بوده است.
وي به برخي مشكلات آبزيپروران اشاره كرد و افزود: مواد اوليه مورد استفاده در آبزيپروري بيش از 60 درصد افزايش داشته است، به طوري كه كودهاي شيميايي با 6 برابر قيمت سابق و گندم و جو براي تغذيه آبزيان با 70 درصد افزايش قيمت، تهيه ميشود؛ از سوي ديگر احتمال ميرود واحدهاي آبزيپروري در آغاز دوره پرورش جديد به دليل بالا رفتن قيمت نهادههاي پرورش آبزيان با كمبود نقدينگي مواجه شوند و توان توليد آنها كاهش يابد.
رييس اتحاديه شركتهاي تعاوني آبزيپروري خوزستان اظهار كرد: وقتي صادرات روند خوبي داشته باشد تقاضاي آبزيپروران براي صادرات بيشتر ميشود و اين امر به افزايش قيمت آبزيان منجر ميشود.
موسوي با اشاره به افزايش جزئي قيمت ماهي در روزهاي پاياني سال گفت: در حال حاضر قيمت هر كيلوگرم ماهي فيتوفاك و سردرشت بازار عمده فروشي 2500 تا 2700 هزار تومان، كپور 7500 تا 8000 تومان، آمور 8000 تا 8500 هزار تومان ميباشد.
وي ادامه داد: بازرسيهايي كه از طرف اتحاديه انجام ميشود بر بازارهاي عمده فروشي است و بازرسيها در سطح خردهفروشان توسط سازمان صنعت و تجارت انجام ميشود.
رييس اتحاديه شركتهاي تعاوني آبزيپروري خوزستان با بيان اين كه پشتيباني خوبي از سوي صندوق بيمه نسبت به آبزيپروران نميشود، اظهار كرد: به همين دليل آبزيپروران تمايلي براي بيمه كردن آبزيان خود ندارند. اين در حالي است كه از طرحهاي بخشخصوصي آبزيپروري در سطح كشور حمايت ميشود اما در سطح استان به اين امر اهميت نميدهند و به همين دليل تشكلها در زمينه آبزيپروري در استان در حال نابودي است.