تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۵
کد خبر: ۱۵۱۰۱۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
عضو اتاق بازرگانی اهواز عنوان کرد:

فعالیت صرفا سیاسی سفارتخانه‌ها به ضرر صادرات است

برای صادرات محور بودن استان خوزستان نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و جامع هستیم که متأسفانه در خوزستان و کشور چنین جامعیتی دیده نمی‌شود
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز گفت: برای صادرات محور بودن استان خوزستان نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و جامع هستیم که متأسفانه در خوزستان و کشور چنین جامعیتی دیده نمی‌شود.

سید سلطان حسینی امين اظهار کرد: دلیل صادرات محور نبودن خوزستان نداشتن برنامه‌ریزی دقیق و جامع است زیرا ما در کل کشور چنین برنامه‌ای نداریم و اگر هم داشته باشیم، برنامه‌های مزبور از انسجام و جامعیت کافی برخوردار نیستند.

وی با اشاره به این‌که در کشور برنامه‌ریزی دقیقی برای صادرات، تولیدات و محصولات صورت نمی‌پذیرد، گفت: برای برنامه‌ریزی دقیق و جامع نیاز به کمک دولت است زیرا 80 درصد اقتصاد ما دولتی است. البته طی چند سال اخیر بخش خصوصی یک رنگی در دولت و کشور به خود گرفته است و دولت از این بخش نظر می‌خواهد.

حسینی امين با بیان این‌که حضور بخش خصوصی در تولیدات صادرات‌محور کار سختی است، گفت: این حضور نیازمند کمک‌های دولتی است که تا به حال به طور جدی این کمک‌ها صورت نگرفته است. همچنین مشوق‌هایی که باید به صادرکنندگان بدهند نیز نداده‌اند و متأسفانه دولت هیچگونه تسهیلات و کمک ملموسی به صادرکنندگان و بحث صادرات نمی‌کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به این‌که تمام کشورها به صادرکنندگان و تجار خود کمک می‌کنند و به آن‌ها امکانات می‌دهند، اظهار کرد: دولت ما این کمک‌ها را به ما نمی‌کند. زمانی که دولت در کنار ما نمی‌ایستد یا به قول معروف از ما حمایت نمی‌کند، چطور می‌توانیم صادرات خود را افزایش بدهیم زیرا امکاناتی به ما تعلق نمی‌گیرد که بتوانیم به دیگر کشورها صادراتی انجام بدهیم.

وی تصریح کرد: مشکلات زیادی در خصوص صادرات محصولات و تولیدات خوزستان به دیگر کشورها وجود دارد که ما این مشکلات را در جلسات مختلف عنوان کردیم اما به دلیل کمبود امکانات هیچگونه اقدامی در خصوصی رسیدگی به این مشکلات نشده و دولت لازم است به صادرکنندگان و تجار تسهیلات بدهد و یا یارانه‌ای را برای آنان در نظر بگیرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز با بیان این‌که در هیچ جای کشور کاشت محصولات با هدف صادرات انجام نمی‌گیرد، عنوان کرد: دولت باید در کنار صادرکنندگان قرار بگیرد و تمام امکانات سیاسی و اقتصادی را برای آن‌ها مهیا کند. حداقل دولت لیست تجار کشورهای دیگر را مشخص و به تجار و صادرکنندگان ما معرفی کند. متأسفانه تمام سفارت‌خانه‌های کشور صرفا فعالیت سیاسی دارند که این مساله به ضرر صادرات استان و کشور تمام می‌شود.

وی درباره انتظارات خود از دولت گفت: از دولت انتظار داریم با بکارگیری امکانات دیپلماتیک تحت اختیار خود، تجار دیگر کشورها را معرفی کند زیرا اقتصاد کشور در وضعیت مناسبی نیست. زمانی که اقتصاد دچار آسیب بشود، کشور نیز دچار بحران می‌شود. همچنین لازم است که دولت از بازرگانان و صادرکنندگان حمایت کند و به آن‌ها اعتباراتی تخصیص بدهد.
مرجع / ایسنا
captcha
آخرین اخبار