تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۵
کد خبر: ۱۵۰۶۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
ورود به كاخ هخامنشی شاهور پس از سه دهه آزاد می‌شود
مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شوش گفت: كاخ شاهور در سال آینده پس از سه دهه برای بازدیدكنندگان بازگشایی می‌شود.

غلام‌علی باغبان در گفت‌وگو با ایسنا بیان كرد: طی سه دهه گذشته امكان بازدید از محوطه كاخ به سبب عدم آمادگی محوطه و ساماندهی لازم برای بازدید نامناسب بوده است كه با برنامه‌ریزی صورت گرفته و انجام مراحل ساماندهی و مرمت امكان بازدید برای گردشگران داخلی و خارجی تا اوایل سال آینده امكان‌پذیر می‌شود.



وی ادامه داد: با پیش‌بینی‌های به عمل آمده و در صورت اتمام مراحل مرمت و ساماندهی، نوروز امسال این كاخ پس از سه دهه برای بازدید بازگشایی می‌شود.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شوش تصریح كرد: كارگاه مرمت كاخ اردشیر پس از انجام مطالعات و مستندنگاری‌های لازم از سوی گروه كارشناسی پایگاه میراث فرهنگی شوش آغاز به كار كرده است. این كارگاه برای ساماندهی محوطه باستانی می‌باشد و در حال حاضر عرصه‌ای در حدود سه و نیم هكتار را در برگرفته است.

باغبان، در خصوص اقداماتی كه تاكنون صورت گرفته است، اظهار كرد: جمع‌آوری نخاله‌ها از سطح محوطه‌، حذف پوشش گیاهان خودرو، آواربرداری بخش‌های آسیب دیده، انجام پی‌گردی دیواره‌ها و كف‌فرش‌ها از سوی گروه باستان‌شناسی و نهایتا اجرای خشت‌چینی و استحكام‌بخشی و مرمت دیوارهای موجود از جمله اقدامات صورت گرفته است. بخش دیگری از عملیات مرمتی نیز در كاخ اردشیر مربوط به كارگاه مرمت سنگ است.

 وی ادامه داد: باید ستون‌های سنگی موجود در سطح محوطه مستندنگاری، آسیب‌شناسی، قطعه‌یابی وصالی و در نهایت استحكام‌بخشی و مرمت نهایی ‌شوند و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته محوطه به صورت مناسب نیز نورپردازی شود. پس از انجام عملیات ساماندهی و مرمت محوطه، راه‌اندازی محل استقرار دائم یگان حفاظت و راهنمایی گردشگری جهت حفاظت فیزیكی و اطلاع‌رسانی از مهم‌ترین برنامه‌های اجرایی است.

 مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شوش خاطرنشان كرد: در سال 1969 میلادی به هنگام عملیات عمرانی كه در كرانه غربی رود شاهور به فاصله تقریبی 400 متری غرب تپه آپادانا، تیغه بولدوزر به چند پایه ستون هخامنشی برخورد كرد. طی كاوش‌هایی كه از سال 1970 تا 1976 میلادی توسط هیات مشترك فرانسوی و ایرانی در این قسمت انجام شد بقایای یك كاخ هخامنشی آشكار شد كه به كاخ شاهور یا اردشیر دوم هخامنشی موسوم است.

باغبان افزود: در كاوش‌های كاخ هخامنشی شاهور در لایه‌هایی كه مربوط به دوره اسلامی است، یك كارگاه تصفیه نیشكر كه روی ویرانه‌های كاخ شاهور احداث شده بود پیدا شد. وجود این كارگاه از دو جهت حائز اهمیت است اولا سابقه كشت نیشكر در خوزستان را نشان می‌دهد و ثانیا حاكی از وجود تاسیسات صنعتی و تحولات آن است.
:
:
:
آخرین اخبار