تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴
کد خبر: ۱۴۹۸۵۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
اعلام زنگ خطر سازمان آب و برق خوزستان از افزایش بی رویه ورود پساب های کشاورزی به زهکش های کرخه جنوبی
سازمان آب و برق خوزستان در اقدامی ضربتی در سال گذشته، مقادیر زیادی از رسوبات این زهکش ها را لایروبی و موانع ایجاد شده روی این زهکش ها را با هزینه ای افزون بر 10 میلیارد ریال برطرف کرد
خوزنیوز: معاون طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان، افزایش پساب حاصل از کشت های غیرمتعارف تابستانه شلتوک در منطقه دشت آزادگان را زنگ خطری برای هدر روی مقادیر زیاد آب از رودخانه کرخه و ورود زه آب به زهکش های اصلی دانست.

به گزارش خوزنیوز و به نقل از سازمان آب و برق خوزستان؛ حمیدرضا خدابخشی با بیان این مطلب افزود: کشت هایی که بر خلاف الگوی مصرف مصوب و خارج از ظرفیت انتقال زهکش های موجود در منطقه دشت آزادگان صورت می گیرد، باعث هدر روی مقادیر زیادی آب از رودخانه کم بضاعت کرخه شده و زه آب زیادی را وارد زهکش های اجرا شده و زهکش های اصلیCMD و EMD می کند.

وی اضافه کرد: سازمان آب و برق خوزستان در اقدامی ضربتی در سال گذشته، مقادیر زیادی از رسوبات این زهکش ها را لایروبی و موانع ایجاد شده روی این زهکش ها را با هزینه ای افزون بر 10 میلیارد ریال برطرف کرد.

معاون طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: به منظور بررسی همه جانبه این پدیده نوظهور و با استفاده از مشاوران مجرب، موضوع بازنگری و علاج بخشی سیستم زهکش های دشت آزادگان از سال 95 آغاز و در فاز اول، با برگزاری مناقصه عمومی و انتخاب پیمانکار، قرارداد عملیات لایروبی و احداث زهکش مجزا جهت تخلیه زه آب زهکش EMD از خرداد ماه امسال ابلاغ شده است.

خدابخشی همچنین از نصب چهار دستگاه پمپ در محل تخلیه زهکش و تسریع در خروج زه آب ها خبر داد و افزود: همزمان با استقرار پیمانکار مربوطه در منطقه، عملیات لایروبی بازه انتهایی زهکش توسط سه دستگاه بیل معمولی و یک دستگاه بیل بوم بلند آغاز شده است که تاکنون بیش از یک کیلومتر از آن لایروبی شده تا تخلیه زه آب با شتاب بیشتری صورت گیرد.

وی افزود: به زودی عملیات مناقصه ساخت ایستگاه پمپاژ زهکشی روی زهکش اصلی CMD نیز آغاز می شود.

خدابخشی، همچنین به ترمیم بخش هایی از خاکریز برم زهکش CMD که در مجاورت پروژه قدس دچار آبشستگی شده اشاره و تصریح کرد: به منظور اطلاع از آخرین وضعیت سطح زه آب، بازدیدهای ادواری توسط گروه های مختلف کارفرمایی، پیمانکار و مشاور پروژه از مسیر زهکش ها برنامه ریزی شده تا در صورت بروز هرگونه مشکل، اقدامات لازم به سرعت برنامه ریزی و اجرا شود.

معاون طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: انتظار می رود که کشاورزان عزیز با کنترل مصارف آب و نوبت بندی های مناسب آبیاری، ضمن صیانت از این نعمت بزرگ الهی و جلوگیری از مصرف بی رویه و کاهش زه آب ها ما را در خدمات رسانی مناسب یاری کرده و همکاری لازم را با عوامل سازمان آب و برق خوزستان و شرکت های مربوطه مستقر در منطقه داشته باشند.
:
:
:
آخرین اخبار