مدیرکل محیط زیست خوزستان از بهرهبرداری 10 ایستگاه سنجش هوا در استان تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش فارس از اهواز، تورج همتی در کارگروه ملی گرد و غبار که در استانداری خوزستان تشکیل شده بود، گفت: در سفر دوم هیئت دولت به خوزستان 16 ایستگاه سنجش آلودگی مصوب شد که از این تعداد تاکنون شش دستگاه به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: مناقصه خرید 10 ایستگاه دیگر نیز منعقد شده که تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسند و تعداد ایستگاههای پایش استان به 23 ایستگاه میرسد.
همتی اظهار داشت: مرکز کنترل کیفیت هوای استان نیز در خرداد ماه امسال افتتاح شد و بر این اساس خوزستان نخستین استانی است که بر مبنای دادههای علمی و اطلاعات مبنایی ایستگاههای پایش تولید داده میکند.
وی تولید اطلاعات مبنایی را از برنامهها و سیاستهای سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد و اظهار داشت: این اطلاعات مبنای ارزیابی، تجزیه و تحلیل و تصمیم گیریهای مسئولان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچین با اشاره به مصوبات کارگروه ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، در تشریح وظایف و اقدامات دستگاههای مرتبط توضیح داد: توسعه و تجهیز سیستمهای پیش آگاهی از تعهدات سازمان هواشناسی بوده اما ضروری است در زمینه سیستمهای هشدار و مجهز به رادار پیگیریهای بیشتری صورت گیرد.
وی شناسایی کانونهای بحران، تامین مالچ و بیابان زدایی و توسعه پوشش گیاهی را نیز از تعهدات سازمان جنگلها و منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: این سازمان در خوزستان متعهد بوده که نسبت به بیابانزدایی 200 هزار هکتار در مدت پنج سال و با استفاده از اعتبارات نفت اقدام کند.
همتی ادامه داد: در راستای این مصوبه در نیمه نخست امسال 5 هزار و 500 هکتار از اراضی استان بیابان زدایی اجرا شده و در 18 هزار هکتار نیز برای نیمه دوم امسال پیشبینی شده است که 14 هزار هکتار از این مقدار در حال اجراست.
وی با بیان اینکه تجهیز بیمارستانها و مراکز درمانی از تعهدات وزارت بهداشت است، گفت: تامین حق آبه تالابها نیز از تعهدات سازمان آب و برق خوزستان است که بر اساس توافقات حق آبه هورالعظیم تامین شده است.
*54روز خطرناک
دبیر کارگروه مقابله با آلودگی جوی خوزستان با ارائه گزارشی از وضعیت گرد و غبار استان اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد اگر چه از سال 87 تا امسال تعداد روزهای گرد و غبار کاهش یافته اما این پدیده افزایش یافته است به طوری که شدت این پدیده از 587 میکروگرم بر مترمکعب در سال 87 به یک هزار و 310 میکروگرم بر مترمکعب در سالجاری افزایش یافته است.
وی همچنین به شاخص PSI گرد و غبار اهواز اشاره کرد و افزود: بر اساس این شاخص از صفر تا 50 نشانه هوای پاک، بین 50 و 100 نشاندهنده هوای سالم، 100 تا 200 نشانه هوای ناسالم، 200 تا 300 نشانه هوای بسیار ناسالم و بیشتر از 300 خطرناک است.
همتی تصریح کرد: بر اساس ساخصهایی که ثبت شده است، در سال 87 در اهواز، 38 روز خطرناک، دو روز بسیار ناسالم، 85 روز ناسالم، 182 روز سالم و هفت روز پاک، در سال 88، 87 روز خطرناک، 47 روز بسیار ناسالم، 116 روز ناسالم، 13 روز سالم و 11 روز پاک؛ در سال 89، 45 روز خطرناک، 11 روز بسیار ناسالم، 127 روز ناسالم، 58 روز سالم و 10 روز پاک و در سال جاری نیز تا الان 54 روز خطرناک، 58 روز بسیار ناسالم، 74 روز ناسالم، 90 روز سالم و 55 روز پاک بوده است.
وی با اشاره به ارائه بسته پیشنهادی اداره کل حفاظت محیط استان در زمینه مقابله با گرد و غبار اظهار امیدواری کرد این پیشنهادات در سازمان حفاظت محیط زیست مصوب شود.