تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۷
کد خبر: ۱۴۴۴۰۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
نماینده مردم ایذه و باغملک:
تحول ایذه و باغملک با تامین آب از دریاچه کارون 3 میسر می شود
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتقال آب از دریاچه سد کارون ۳ به دشت‌های ایذه و باغملک سرنوشت منطقه را تغییر می‌دهد گفت: از مجلس ششم تاکنون طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در استان خوزستان تصویب شده است ولی طرح به ایذه و باغملک نرسید.

هدایت‌الله خادمی امروز با تبریک آغاز سال نو به همه مردم ایران و تاکید بر لزوم رفع مشکلات شهرستان های ایذه و باغملک اظهار کرد: همان‌گونه که در ایام تبلیغات انتخاباتی نیز وعده دادم اساس و ملاک کار بنده شایسته‌سالاری بوده و با تمام توان خود در جهت رفع مشکلات ایذه و باغملک تلاش خواهم کرد.

وی با بیان اینکه انتقال آب از دریاچه سد کارون ۳ به دشت‌های ایذه و باغملک سرنوشت منطقه را تغییر می‌دهد افزود: انتقال آب از دریاچه این سد که در چند کیلومتری شهر ایذه واقع شده است اقدامی بود که هیچ‌کدام از دولت‌ها تاکنون انجام نداده‌اند و حاضر به انجام آن نبودند و شهرستان‌های ایذه و باغملک با وجود این نعمت در تشنگی و بی آبی به سر می‌برند.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه انتقال آب دریاچه کارون ۳ به دشت‌های ایذه و باغملک باعث رفع مشکل بی آبی و همچنین توسعه کشاورزی خواهد شد تصریح کرد: با توجه به بی آبی‌های موجود این حوزه با وجود قرار گرفتن در کنار دریاچه عظیم کارون ۳، علاوه بر نمایندگان استان خوزستان جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جهت تحقق این امر ما را یاری کرده تا بتوانیم این شهرستان‌ها را از نعمت داشتن آب بهره‌مند کنیم.

خادمی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون تومانی که قبلاً در دوره‌های پیشین برای انجام طرح انتقال آب از دریاچه سد و کارون ۳ به دشت ایذه وعده داده شده بود در حد خرید یک منزل در یکی از نقاط تهران بود خاطرنشان کرد: انتقال آب از دریاچه سد کارون ۳ به دشت ایذه با هزینه‌ها و بودجه‌های میلیاردی حاصل می‌شود و اینکه وعده ۵۰۰ میلیون تومانی برای انتقال آن داده بودند، راهی برای تحقق بخشیدن به وعده رفع مشکلات مردم نبود.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف آب شرب در استان‌هایی که مقصد تونل بهشت آباد بود ۲۴۰ لیتر است بیان کرد: مصرف آب در کشور ۱۴۰ لیتر نیز بوده و هم اینک این استان دو برابر مصرف کشور را در خود دارد.

وی با بیان اینکه طرح انتقال آب بهشت آباد با تلاش‌های صورت گرفته متوقف شد گفت: برای بررسی این طرح یک هیات مشخص شد این کار به صورت عملی انجام شود و با بررسی‌های علمی ثابت شود که چه میزان آب برای رفع مشکل استان‌های پذیرنده آب لازم خواهد بود و یا اینکه نیازی به انتقال آب وجود دارد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه گفت‌‌وگو با فارس با بیان اینکه متاسفانه حق‌آبه خوزستان داده نشده است بیان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته برای شهرستان‌های ایذه و باغملک برای تامین آب شرب از دریاچه سد کارون ۳ کار به مناقصه رفت و فاینانس اولیه از خارجی‌های گرفته شد.

خادمی با بیان اینکه انتقال آب از دریاچه کارون ۳ به دشت ایذه یکی از پیچیده‌ترین طرح‌های فنی در استان خوزستان و کشور خواهد بود گفت: در مرحله اول ۶۰ شرکت برای سرمایه‌گذاری در این طرح آمادگی خود را اعلام کردند و با بررسی‌های صورت گرفته ۱۲ شرکت در مراحل پایانی قرار گرفته است که اسناد به آنها تحویل داده شد و قرار است پیمانکار نهایی آن در آینده نزدیک مشخص شود.

وی با بیان اینکه دولت برای نهادینه کردن انتقال آب بین حوضه‌ای از سد کارون ۳ به دشت ایذه در تلاش است خاطرنشان کرد: این پروژه بعد از یک پروژه در استان فارس به عنوان بزرگ‌ترین طرح مطالعاتی کشور در حال صورت گرفتن است، که در صورت انتقال آب از کنار ایذه به این دشت در ۱۵ سال آینده شاهد ایذه‌ای آباد و به دور از خشکسالی باشیم.

وی با بیان اینکه عده‌ای با عنوان نخبه با عدم مطالبه‌گری خود در سطوح استانی و کشوری به ایذه خیانت کرده‌اند ادامه داد: از مجلس ششم تاکنون طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در استان خوزستان تصویب شده است ولی از آن دوره تاکنون در شهرستان‌های ایذه و باغملک یک متر از این طرح هم تخصیص داده نشده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پس از ورود خود به مجلس شورای اسلامی و مطلع شدن از عدم وجود شهرستان‌های ایذه و باغملک در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اقدامات خود را برای ورود این حوزه پر از ظرفیت به طرح آغاز کردم و با جلسات انجام شده مشخص شد که عدم مطالبه‌گری نمایندگان این حوزه در گذشته باعث شده است ایذه و باغملک به فراموشی سپرده شوند.

خادمی بیان کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته آب برای شست‌و‌شوی شوره‌زارها و نمک‌زارهای برخی از نقاط استان انتقال داده شد ولی ایذه و باغملک به عنوان قطب‌های اصلی کشاورزی خوزستان شامل آن نبوده‌اند.

وی در پایان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته نزدیک به ۵۰ هزار هکتار از این طرح نیز به شهرستان‌های ایذه، باغملک و مسجدسلیمان تخصیص داده شد تا حتی در صورتی‌که با طرح انتقال آب از مجاورت شهر ایذه به این دشت مخالفت شود به منظور تامین آب مورد نیاز در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری این امر محقق شود.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار