امام جمعه خرمشهر گفت: تکایا به بحث مبارزه با ناهنجاری ها از جمله بدحجابی ورود کنند
امام جمعه خرمشهر گفت: تکایا به بحث مبارزه با ناهنجاری ها از جمله بدحجابی ورود کنند.
حجت الاسلام سید نبی موسوی فرد اظهار کرد: اراده خدواند و خاندان عصمت و طهارت است که حادثه عاشورا هر سال پر شورتر و عمیق تر از سالیان قبل برگزار شود.
وی افزود: زمانی که به سیره اهل بیت(ع) مراجعه می کنیم می بینیم که اصرار داشتند که حادثه عاشورا بدون تحریف به عالمیان ارائه شود تا انسان هایی که فطرت سالم دارند به اسلام گرایش یابند و زمینه و بستر برای ظهور امام زمان(ع) فراهم شود.
امام جمعه خرمشهر، یکی از تحولات عزاداری ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی را گرایش یافتن عزاداری ها به سمت عمق بخشی و درک مفاهیم عاشورایی دانست و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عزاداری ها در کشور دگرگون و دارای عمق شد.
حجت الاسلام موسوی فرد در ادامه توضیح داد: پیشتر عزاداری ها بیشتر شور حسینی داشت و به صورت سینه زنی و زنجیر زنی برگزاری می شد اما حالا و به خصوص در خرمشهر احساس می شود که عزاداری ها نسبت به سال های گذشته تغییر کرده و به شعور عاشورا که انتقال اهداف، پیام ها و درس های عاشورایی است، توجه بیشتری می شود.
وی بیان کرد: عمق بخشی به مطالبی که در مراسم های عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) گفته می شود بهتر از سال های گذشته است و این امر در مراجعات مکرر این شب ها به سطح حسینیه ها مشاهد می شود. در برخی از حسینیه ها، سخنرانان و مداحان در پی عمق بخشی به مطالب خود هستند و حرکتی ایجاد شده که به شعور حسینی توجه می شود و پیام عاشورا را به خوبی منعکس می کند.
امام جمعه خرمشهر تاکید کرد: با این حال هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم چرا که نقطه مطلوب زمانی به دست می آید که اگر گروهی عزادار گرد هم جمع شوند بتوانند درس های عاشورا را تبیین کنند و در آن زمان است که ناهنجاری ها در جامعه به صفر می رسد.
مناسبت ها نیازمند فضاسازی استوی همچنین به بحث تکایا در خرمشهر اشاره کرد و گفت: اعتقاد دارم در هر مناسبت در طول سال اعم از اعیاد یا ایام سوگواری آنچه بسیار مورد نیاز است فضاسازی است.
حجت الاسلام موسوی فرد اضافه کرد: وقتی فضاسازی شود مردم خود و نوع رفتارشان را متناسب با آن فضا و چهارچوب وفق می دهند.
امام جمعه خرمشهر با تاکید بر اینکه صرف وجود تکایا خوب است مشروط بر آنکه حشو و زوائد آن گرفته شود، تصریح کرد: نباید این فضاها منجر به سوءاستفاده شود، همانطور که برخی از این فرصت ها برای خودنمایی استفاده می کنند و شاهد بروز برخی ناهنجاری ها همچون بدحجابی هستیم که در این مواقع تکایا و مراکز مذهبی باید از این فضاها استفاده کرده، ورود کنند و در تلاش برای مبارزه با ناهنجاری ها باشند.
وی عنوان کرد: اگر در کنار هر تکیه یک روحانی باشد می توان شاهد جهت بخشی تکایا و مراکز فرهنگی به سمت و سوی عمق بخشی به عزاداری ها بود.
امام جمعه خرمشهر همچنین به فلسفه وجودی تکایا اشاره کرد و افزود: یک نسل ما نتوانست جوانان را به سمت حسینیه ها جذب کند و برای آنها جاذبه ایجاد کند حالا باید به نحوی این جوانان را به سمت حسینیه ها و مساجد سوق داد و من اعتقاد دارم حال که گروهی از جوانان حاضر نیستند به سمت حسینیه ها بیایند ما باید به سراغ آنها برویم و فلسفه برگزاری نمازهای جماعت در فضاهای باز و مراکز عمومی هم همین است.
حجت الاسلام موسوی فرد در پایان بیان کرد: اگر منبر و نماز جماعت در دل جوانان برود خرده خرده جوانانی که حسینیه ها و مساجدی برای آنان جاذبه ای نداشته و از آن فاصله گرفته اند به سمت این اماکن جذب می شوند.