هدایتالله خادمی با اشاره به اصلاح قراردادهای نفتی که از سوی هئیت دولت به تصویب رسید، گفت: اتفاق خاصی در اصلاحیه جدید نسبت به گذشته رخ نداده است و اشکالات اساسی همچنان وجود دارند
هدایتالله خادمی با اشاره به اصلاح قراردادهای نفتی که از سوی هئیت دولت به تصویب رسید، گفت: اتفاق خاصی در اصلاحیه جدید نسبت به گذشته رخ نداده است و اشکالات اساسی همچنان وجود دارند.
هدایتالله خادمی با اشاره به اصلاح قراردادهای نفتی که از سوی هئیت دولت به تصویب رسید، اظهار داشت: اتفاق خاصی در اصلاحیه جدید نسبت به گذشته رخ نداده است و آن موارد اساسی از قبیل مشارکت در مدیریت، سقف باز قرارداد و خط تخلیه اشکالات اساسی بودند،که همچنان وجود دارند.
وی با اشاره به تغییرات موجود در اصلاحیه جدید الگوی قراردادهای نفتی تصریح کرد: تقریبا با یکسری کلمات در این قراردادها بازی کردند، که به نظر بنده موضوع را مبهمتر نشان می دهند و شفافیت را کم رنگتر کردند، یعنی اتفاقا برای بدعمل کردن فضای بهتری را ایجاد میکنند.
نماینده مردم ایذه و باغملک به موضوع دیگری در این قراردادها اشاره کرد و گفت: یک مبحث دیگری را که در این قراردادها اضافه کردند این است که شرکتهای داخلی از امکانات بانکی میتوانند برخوردارباشند، اتفاقا این یک نکته منفی شد، چرا که شرکتهایی که از نظر آنها امکانات لازم را دارند در کشورمان وجود ندارد؛ مگر همان شرکتهایی که قرار است آقایان خودشان تولید کنند و ارائه دهند به عنوان شرکای شرکتهای خارجی در این یک رانتی است برای شرکتهایی که مشخص نیست چگونه میخواهند انتخاب شوند، بنابراین اتفاق مهمی نیفتاده است و البته این الگو قابل اجرا نبوده و بهتر آن بوده که متوقف شود.
عضو کمیسیون انرژی تا کید کرد: در حال حاضر شما نگاه کنید هرکاری کردند نتوانستند این قراردادها را اصلاح کنند چرا که این الگوی قراردادنفتی قابل اصلاح نیست به سبب اینکه یک چارچوب بسیار خطرناکی بوده و البته مواردی که در این قراردادها اعلام شده بود مخازن خشکی نبایستی استفاده بشوند.
وی افزود: این موضوع اصلاح نشده و در هیچ ذکر نشده که میشود از مخازن مشترک استفاده کرد و آن جایی هم که نوشته شده است، میادینی که با ضریب بازیافت 20 درصد باشد این را بیان کردند و نگفتند که آیا پیمانکار موظف است ضریب بازیافت را به 20 درصد بالاتر برساند.
خادمی به سقف قرارداد در این الگوی جدید قراردادهای نفتی اشاره کرد و اظهارداشت: سقف قرارداد هم مشکل اصلی این قراردادهای نفتی بودند که در این اصلاحیه جدید هیچ صحبتی از این موضوع نکرده اند.
نائب رئیس فراکسیون نفت و گاز مجلس دهم با اشاره به مدیریت مشترک در این الگوی قراردادهای نفتی عنوان کرد: راجع به آن مدیریت مشترک که سهم کشور مان 50 درصد از تصمیم گیریها است هیچ گونه صحبتی در این اصلاحیه نشده یعنی مورد تایید آنها واقع قرار گرفته شده است.
وی تصریح کرد: با این اصلاحیه جدید موضوع را گنگتر کردند و البته باید بگویم؛ این قراردادها ضرر به کشورمان وارد میکند و همچنین حاکمیت ملی را زیر سئوال می برد و دست کسانی که به عنوان ناظر بر این قراردادها بودند را بازتر میگذارد.
نماینده مردم ایذه و باغملک بیان کرد:این الگوی قراردادهای نفتی باید متوقف شوند و برویم سراغ آن چیزی که در دنیا اتفاق افتاده و به موفقیت دست پیدا کردند و به سراغ این الگوی مبهم و ضد منافع ملی نرویم چرا که زیر ساختهای کشورمان را از دست میدهیم و اگر قرار بر این باشد که قرارداد بسته شود، اولین کاری که باید کرد شرکتهای نفتی مان را تعطیل کنیم پس از آن به سراغ آنها برویم گرچه در دراز مدت با تصویب این الگو آنها را از دست خواهیم داد.