تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
کد خبر: ۱۲۶۵۱۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
فرماندار دزفول: نگاه مسئولان به دزفول معیوب است
نگاه به دزفول یک نگاه معیوب است که چون این شهرستان را نمی شناسند آن را یک منطقه برخوردار تلقی کرده و از کمک به آن سر باز می زنند
همایش تجلیل از بخشداران و دهیاران روستاهای مختلف شهرستان دزفول ظهر روز جمعه با حضور فرماندار، نماینده دزفول در مجلس، رئیس بنیاد مسکن و جمعی از دهیاران و بخشداران شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.

فرماندار دزفول گفت: نگاه به دزفول یک نگاه معیوب است که چون این شهرستان را نمی شناسند آن را یک منطقه برخوردار تلقی کرده و از کمک به آن سر باز می زنند.

حبیب الله آصفی ظهر در همایش گردهمایی بخشداران و دهیاران شهرستان دزفول اظهار کرد: در ابتدای ورود به دزفول تصور می شد که دزفول گل سرسبد تمام امکانات است چرا که همه جا تلقی می شد که دزفول شهر برخورداری است و هیچگونه کمبودی ندارد.

وی افزود: زمانی که ما در جلسات استان با فریاد از مشکلات دزفول پرده برمی داشتیم تصور خیلی ها این بود که ما در حال سیاه نمایی هستیم در حالی که نه تنها روستاها بلکه شهر دزفول نیز بسیار محروم است.

دزفول در بسیاری از شاخص ها محروم است

فرماندار دزفول با بیان اینکه سرمایه های خدادادی دزفول همانند آب و خاک و سرمایه مردمان آن ارتباطی به دولت ندارد و از دیرباز در این شهرستان بوده است، گفت: ثروت دزفول مدیون روستا ها است اما چه کسی باور می کند که ۷۰ درصد خاک دزفول از پوشش مخابراتی محروم است. دزفول در بسیاری از شاخص ها محروم است و با وجود اینکه در برخی برهه ها مسئولان استان، دزفولی بوده اند اما هیچ اقدام مفیدی صورت نگرفته است.

آصفی با اشاره به اینکه در دزفول برخی افراد که ادعای قیومی این شهر را دارند با خودخواهی باعث بروز بحران شده اند، عنوان کرد: با تعامل نماینده شهرستان در مجلس توانستیم در مدت اخیر ۳۰ هزار میلیارد وارد دزفول کنیم و در این مسیر بیشترین کارشکنی از جانب کسانی هست که خودشان نیز باید آستین بالا بزنند. این افراد شیرازه بسیاری از منافع شهرستان را با کارشکنی های خود ویران کرده اند.

وی در ادامه با بیان اینکه توجه به محرومیت ها در ذهن برخی مدیران جا نیفتاده است، گفت: ثروت نفت و گاز کشور، ۵۰ درصد فولاد کشور، ۷۰ درصد شکر ، ۴۰ درصد آب شیرین و رتبه اول باگاس کشور متعلق به خوزستان است در حالی که همین استان جزو محروم ترین مناطق کشور محسوب می شود و زمانی توجه به خوزستان آغاز شد که با تحریم ها، خزانه خالی ، توقعات بالا و معضلاتی از جمله گرد و خاک مواجه شدیم.

فرماندار دزفول تاکید کرد: محرومیت حال حاضر دزفول همانند محرومیت های ۳۰ سال گذشته شهرستان های کوچک و محروم کشور است و اکنون سردشت و شهیون دزفول منحصربفردترین مناطق محروم کشور محسوب می شوند هر چند با همکاری بنیاد برکت مقرر شده اقدامات خوبی در این بخش ها انجام شود اما تا مشکل راه این بخش ها برطرف نشود هیچ کار مفیدی نمی توان انجام داد.

آصفی گفت: متاسفانه نگاه به دزفول یک نگاه معیوب است که چون این شهرستان را نمی شناسند آن را یک منطقه برخوردار تلقی کرده و از کمک به آن سر باز می زنند در حالی که دزفول حتی تا رسیدن به حداقل ها نیز فاصله زیادی دارد.

وی همچنین در خصوص گلایه های دهیاران حاضر در مراسم در خصوص مشکلات آب و برق و مخابرات روستایی گفت: تمام درامد شرکت های آب و فاضلاب روستایی از طریق قبوض است اما در برخی روستاهای شهرستان انشعابات آب غیرمجاز زیادی وجود دارد که دهیاران باید به توجیه مردم بپردازند.

تحول در زمینه مخابرات

فرماندار دزفول با بیان اینکه تلاش زیادی برای ایجاد فضای ورزشی روستاها صورت گرفته اما مدیران استانی پاسخگو نیستند و هیچ انگیزه ای در شهرستان هم وجود ندارد، افزود: در زمینه مخابرات مناطق روستایی شهرستان به زودی تحولات بسیار خوبی خواهیم داشت ضمن اینکه باید تلاش کنیم تا عده ای از خیران مدرسه ساز دزفول را که خود روستایی هستند به سمت ساخت و ساز در همان روستاها سوق دهیم.

آصفی در پایان یادآور شد: به راحتی و با اعتبار اندک می توان صنایع کوچک را در روستاهای دزفول راه اندازی کرد بنابراین دهیاران باید وارد کار شوند و دراین زمینه ما نیز تمام تلاش خودرا در جهت پیشبرد کارها خواهیم کرد.

اقدامات در حوزه راه و جاده دزفول ۶ برابر اعتبارات شهرستان است

معاون عمران فرماندار دزفول گفت: از سرجمع ۳۰ میلیارد اعتبار سال گذشته شهرستان تنها ۳۸ درصد پرداخت شده با این وجود اما ۶ برابر اعتبار کل شهرستان در حوزه راه اقدامات صورت گرفته است.

عبدالحسین پوررکنی در همایش تجلیل از بخشداران و دهیاران شهرستان اظهار کرد: دهیاران روستاهای مختلف دزفول باید در جهت معرفی ظرفیت های مناطق خود بکوشند و دراین راستا از هیچ تلاشی کوتاهی نکنند چرا که معرفی هر روستا به کارهای زیرساختی آن بر می گردد.

وی، جمعیت بخش مرکزی دزفول را ۱۱۵ هزار نفر با ۳۳ دهیار برشمرد و افزود: بخش های چغامیش و سردشت دزفول نیز به ترتیب از ۲۵ ، ۱۴ دهیار برخوردار هستند ضمن اینکه بخش شهیون دزفول که ۷۳ درصد مساحت شهرستان را تشکیل می دهد تنها از هفت دهیار برخوردار است.

معاون عمران فرماندار دزفول در واکنش به مشکلات مطرح شده توسط دهیاران درخصوص معضلات آب و برق روستایی شهرستان گفت: متاسفانه ساکنان بسیاری از روستاهای دزفول علیرغم برخورداری از انشعابات قانونی آب و برق اما قبوض آب و برق خود را پرداخت نمی کنند که این امر سبب بروز مشکلات زیادی شده است که دهیاران هر روستا باید مردمان آن منطقه را نسبت به اهمیت این موضوع توجیه کنند.

پوررکنی همچنین به بیان پروژه های راه های روستایی در دزفول پرداخت و عنوان کرد: در بخش سردشت و شهیون دزفول با پیگیری های نماینده دزفول در مجلس و فرماندار اقدامات خوبی در راستای بهسازی جاده ها صورت گرفته است. از پروژه ۵۱ کیلومتری روستای بولحسن تا خرمیزان ۲۷ کیلومتر تعریض شده ضمن اینکه حدود یک ماه است که عملیات ساخت جاده بزرگ و مهم پاشنه زاگرس که دزفول را به اصفهان وصل می کند، آغاز شده است.

وی با بیان اینکه عملیات تعریض و بهسازی جاده آوج به سیاه منصور و سه راه بنوت تا خیبر در حال اجراست، تصریح کرد: این پروژه با وجود عدم تخصیص اعتبار در پیشرفت ۸۵ درصدی قرار دارد.

پوررکنی در ادامه یادآور شد: از سرجمع ۳۰ میلیارد اعتبار سال گذشته شهرستان تنها ۳۸ درصد پرداخت شده با این وجود اما ۶ برابر اعتبار کل شهرستان در این مدت در حوزه راه اقدامات صورت گرفته است.

وی در پایان، خواستار توجه ویژه دهیاران به بحث پاکسازی معابر و خیابان های روستاها شد.

از نبود مدرسه و آب آشامیدنی تا مهاجرت بی سابقه روستائیان دزفول

در همایش تجلیل از دهیاران و بخشداران مناطق مختلف دزفول، مشکلات و معضلات این مناطق روستایی توسط دهیاران مطرح شد.

در این گردهمایی تعدادی از دهیاران بخش های مختلف دزفول به عنوان نماینده دیگر دهیاران آن بخش ها به بیان مشکلات و معضلات مناطق روستایی دزفول در مقابل مسئولان پرداختند.

شکستگی لوله های آب شرب

دهیار روستای گاومیش آباد به عنوان نماینده دهیاران بخش مرکزی دزفول در این همایش اظهار کرد: دهیار، آخرین رکن مجموعه وزارت کشور است. توسعه یافتگی شهر مدیون روستا است چرا که شهر مصرف گرا و روستا تولید کننده است بنابراین با این دید باید به روستاها نگاه شود.

حجت پورجاهد افزود: با این حال  در برخی موارد وقتی به اداره ای مراجعه می کنیم حتی فرصت گفتگو نیز به ما دهیاران داده نمی شود.

وی با اشاره به شکستگی های موجود در لوله های آب های روستایی و تبعات منفی زیست محیطی این مشکل، تصریح کرد: هنگامی که برای رفع این مشکلات به دستگاه های مربوطه مراجعه می کنیم با اعلام کمبود و نبود اعتبار از رفع این مشکل امتناع می کنند.

پورجاهد با بیان اینکه از پس از انقلاب هیچ پروژه بهسازی در روستای چهار هزار نفری گاومیش آباد صورت نگرفته است، گفت: متاسفانه دستگاه های  شهرستان هیچ کمکی در زمینه روستایی انجام نمی دهند به عنوان مثال حتی یک متر فضای ورزشی و زمین چمن نیز در روستاهای گاومیش آباد وجود ندارد.

دهیار روستای گاومیش آباد تاکید کرد: باید ما دهیاران به عنوان نماینده روستاها در دستگاه های اجرایی مورد احترام و توجه قرار بگیریم.

لزوم افزایش توجه به روستاها

محسن خیره کش، دهیار روستای سنجر از بخش مرکزی نیز اظهار کرد: در تمام این سال ها با پیشرفت های صورت گرفته در کشور و با وجود فاصله کمی که با شهر داریم هیچ توجیهی برای بی برقی و بی آبی روستا وجود ندارد با این حال ما همواره با قطعی آب و برق در روستاهای دزفول مواجه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه نگاه به روستاها باید افزایش یابد از عدم برخورداری دهیاران از امنیت شغلی و نادیده گرفته شدن زحمات آنها انتقاد کرد.

خیره کش دلیل اصلی مهاجرت از روستاهای دزفول به شهر را عدم وجود امکانات در مناطق روستایی عنوان کرد و گفت: مسئولان باید تلاش کنند تا بیشتر از این حق مردمان روستایی ضایع نشود چرا که با وجود فاصله کم روستای سنجر از دزفول اما ساکنان این منطقه از هیچ امکاناتی برخوردار نیستند.

روی آوردن جوانان به اعتیاد

دهیار یکی از روستاهای بخش چغامیش نیز در این همایش گفت: برخی مدارس در روستاهای بخش چغامیش دزفول در کانکس هستند و گاه در برخی مدارس، شدت تخریب به گونه ای است که از لابه لای تخریب دیوار ها می توان دانش آموزان را مشاهده کرد.

وی عدم وجود بانک، افزایش روی آوردن جوانان به اعتیاد به دلیل نبود فضای ورزشی و تفریحی، افت برق، فرسودگی لوله های آب شرب و خرابی جاده ها از جمله جاده روستای دهنو باقر را از جمله مهمترین مشکلات روستاهای بخش چغامیش دزفول برشمرد و خواستار اهتمام ویژه مسئولان برای رفع این مشکلات شد.

نداشتن ثبات شغلی

این دهیار در ادامه، مهمترین مشکل دهیاران دزفول را نداشتن ثبات شغلی و عدم برخورداری تعدادی از دهیاران پاره وقت از بیمه و حتی حقوق عنوان کرد و افزود: ما حتی کارت شناسایی برای اثبات دهیار بودن خود نیز نداریم. ضمن اینکه کم شدن اعتبارات نیز باعث بروز مشکلات زیادی شده چرا که ما براساس اعتبارات قبلی برنامه ریزی کرده بودیم .

مهاجرت بی سابقه در روستاها

بندر بوذرجمهری دهیار روستای ماهور برنجی علیا از بخش سردشت دزفول نیز گفت: محرومیت بخش سردشت دزفول از تمام روستاهای دزفول بیشتر است.

وی با بیان اینکه مشکلات موجود باعث مهاجرت بی سابقه مردم روستاهای این بخش شده است، افزود: به عنوان مثال در یک روستای دارای صد خانوار اکنون تنها ۲۰ خانوار باقی مانده اند چرا که ما بقی به علت مشکلات فراوان از جمله بی آبی دست به مهاجرت زده اند.

دهیار روستای ماهور برنجی علیا با اشاره به کم کاری های صورت گرفته در بهسازی روستاها، گفت: جاده های ارتباطی این بخش از جمله جاده ماهور برنجی به سیاه منصور و فیروز آباد به سبزاب به دلیل عرض کمی که دارند سوانح رانندگی زیادی رخ می دهد.

بوذرجمهری ادامه داد: طرح هادی روستاهای بخش سردشت بیش از ۱۰ سال است که نیازمند بازنگری هستند. با وجود اینکه منطقه گردشگری محسوب می شویم اما متاسفانه برخی روستاهای گردشگری از جمله بولحسن، ماهور برنجی علیا و سفلی به هیچ وجه از پوشش مخابراتی خوبی برخوردار نیستند.

تصوری از شهر وجود ندارد

دهیار روستای پامنار از بخش شهیون دزفول نیز در این همایش بخش شهیون را محروم ترین و بزرگ ترین بخش شهرستان برشمرد و افزود: در حال حاضر احمد فداله جزو محروم ترین مناطق کشور محسوب می شود که هنوز از جاده نیز برخوردار نیست.

ابوطالب شهی زاده با بیان اینکه برخی روستاهای شهیون فاقد سرویس بهداشتی و مدرسه هستند، گفت: برخی کودکان روستایی در شهیون حتی تصوری از شهر ندارند. لوله های نفت و گاز از کنار روستاها و کپرهای روستایی ما می گذرد اما ما هیچ سهمی از آنها نداریم.

وی ادامه داد: گاه برخی معلمان تنها برای ثبت نام وارد روستاهای شهیون می شوند و تا ماه ها از آنها خبری نمی شود و تنها به ارائه نمره های بی اساس به دانش آموزان این مناطق محروم بسنده می کنند در حالی که برخی از این دانش آموزان تا سال پنجم ابتدایی نیز قادر به نوشتن اسم خود نیستند.

عدم وجود جایگاه دفن زباله

دهیار روستای پامنار بخش شهیون دزفول با اشاره به اینکه ۲۵ روستای بخش شهیون تنها یک ماشین حمل زباله دارند، گفت: همین یک ماشین هم خراب است و ما هیچ جایگاه دفن زباله ای در شهیون نداریم در حالی که روزانه گردشگران و توریست های خارجی زیادی وارد این منطقه می شوند.

شهی زاده عنوان کرد: جاده های این بخش آنقدر خطرناک هستند که هر کسی که به شوی، دره کاید و احمد فداله می آید قطعا با جان خود بازی کرده است.

سرانه ورزشی صفر است

وی با بیان اینکه برخی روستاهای شهیون حتی کانکسی هم برای تحصیل دانش آموزان ندارند، یادآور شد: سرانه ورزشی و تفریحی در بخش شهیون صفر است. آسفالت به هیچ عنوان انجام نمی شود با این حال در چند روز گذشته چندهزار گردشگر تنها در یک روستای شهیون وارد شده اند اما این روستاها که باید روی آنها سرمایه گذاری شود هیچگونه امکاناتی در آنها وجود ندارد.

فرماندار دزفول، نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی و رئیس بنیاد مسکن نیز در ادامه به پاسخگویی در خصوص مشکلات مطرح شده توسط دهیاران پرداختند و در حین و پایان سخنرانی و همایش نیز به سوالات مطرح شده توسط دهیاران پاسخ دادند.
مرجع / مـهـر
:
:
:
آخرین اخبار