رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان، توقف دفن و سوزاندن زباله های شهری در 100 هکتار از زمین های تالاب بین المللی شادگان را خواستار شد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان، توقف دفن و سوزاندن زباله های شهری در 100 هکتار از زمین های تالاب بین المللی شادگان را خواستار شد.
سیداحمد موسوی آزاد چهارشنبه در کارگروه مدیریت پسماند خوزستان در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری، اظهار کرد:زباله های شهری آبادان در تالاب بین المللی شادگان در مساحت 100 به صورت غیربهداشتی دفع می شود.
وی با اشاره به فاصله 13 کیلومتری محل دفن زباله از شهر آبادان افزود:در اراضی تالابی، زباله ها را به روش سنتی دفن می کنند و می سوزانند به طوری که بسیاری مواقع تا 10 کیلومتر از جاده های آبادان- اهواز یا آبادان- ماهشهر درگیر زباله سوزی و دود ناشی از آن می شود که این موضوع، شکایت های بسیاری را در پی داشته است.
موسوی آزاد زباله های تولیدی در شهر آبادان را 120 تا 150 تن در روز عنوان کرد و گفت:بر اساس مطالعات مدیریت پسماند این منطقه، دو نقطه برای دفن زباله های آبادان در نظر گرفته شده بود که یکی از این نقاط (روستای مسکوتی) به دلیل درگیری و معارضان محلی از دستور کار خارج شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان ادامه داد:گزینه دوم انتقال زباله های شهری آبادان به مدفن زباله های خرمشهر است که زمینی 80 هکتاری و دارای مجوز محیط زیست است.
موسوی آزاد تصریح کرد: مشکل زباله های آبادان از سال 91 و با از کار افتادن دستگاه پردازش زباله شهرداری بیشتر شده و هجوم دوره گردها را در پی داشته است.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری آبادان نیز در این نشست، تغییر کاربری 100 هکتار از اراضی تالاب بین المللی شادگان به عنوان مدفن زباله را خواستار شد.
مرجان جوهری پور افزود: با توجه به اینکه 20 سال است که زباله های شهری آبادان در این محل دفن می شود و بسیار آلوده شده، بهتر است که از نقشه تالاب خارج شود.
این اظهارات با واکنش تند احمد سیاحی معاون عمرانی استاندار خوزستان روبه رو شد.
سیاحی گفت: 20 سال است که تخلف صورت گرفته و زباله ها در تالاب دفن شده است و تغییر کاربری، سخن مضحکی است زیرا در هیچ جای دنیا زمین های تالاب را برای دفن زباله از نقشه خارج نمی کنند.
تالاب بین المللی شادگان با 500 هزار هکتار مساحت، بزرگترین تالاب ثبت شده کشور در کنوانسیون رامسر (رامسر سایت) است.
این تالاب بین المللی دارای سه اکوسیستم آب شیرین، شور و لب شور است.
اگر چه طرح حفاظت از تالاب شادگان با همکاری سازمان ملل در حال اجراست، اما این تالاب به دلیل تخریب و آسیب ها از سال 1993 در فهرست تالاب های در معرض خطر (مونترو) قرار دارد.