بستر رودخانه علاء رامهرمز در خاموشی مسؤولان و مراکز نظارت کننده بهصورت غیرمجاز به یغما میرود
رودخانه علاء این شهرستان تنها رودخانهای است که از حاشیه شهر میگذرد و درسالهای دور که بارندگیها بسیار زیاد بود و سدی برسرراه این رودخانه بزرگ نبود، آورد شن و ماسه توسط سیلابها بسیار زیاد بود و بستر رودخانه هر ساله مملو ازآورد میشد.
در این راستا سنگشکنهای متعددی یکی پس از دیگری ایجاد شد و اغلب بدون اینکه عوارضی را نصیب شهر کنند به برداشت از این منبع ملی اقدام میکردند تا اینکه به علت برداشتهای بیش از حد و خطراتی که بستر رودخانه را تهدید میکرد بهرهبرداری از بستر رودخانه علاء تعطیل شد و معادن کوهی را در حاشیه روستای جوبجی از توابع رامهرمز برای برداشت تحویل سنگشکن داران دادند.
در حال حاضر حدود 20 سنگشکندار در حاشیه روستای جوبجی رامهرمز از معادن این منطقه در حال برداشت هستند؛ اما وقتیکه از حاشیه روستاهای باصدی و صندران در حومه رامهرمز که در نزدیکی بستر متروکه رودخانه علاء است عبور میکنی، نمونه بارز برداشت غیرمجاز شن و ماسه و تخریب اراضی ملی و انفال و بیتالمال را طی سالهای متمادی مشاهده میکنی که توسط برخی از سنگشکن داران و دلالان بهصورت غیرمجاز برداشتشده است.
*زمینهای کشاورزی را به قیمت ارزان میخرندیکی از اهالی روستای صندران در این باره گفت: زمینهای کشاورزی منطقه را به قیمت ارزان میخرند و پس ازتملک شبانه برداشت میکنند.
وی افزود: ابتدا برداشتها از زمینهای کشاورزی صندران شروع شد و بعد به روستای «زر زوری»، «باصدی حاج بارون» و روستای گرک رسید.
یکی دیگر از اهالی روستا نیز اظهار داشت: برداشتهای غیرمجاز و حفر گودالهای عظیم علاوه بر این که چهره محیطزیست را دگرگون کرده و ضربههای جبرانناپذیری را در آینده به منطقه وارد خواهد کرد حاشیه امنی برای معتادان شده است.
وی افزود: این برداشتها طی سالهای متمادی صورت گرفته و هنوز هم بهصورت شبانه و غیر مجاز توسط افراد مختلف برداشت میشود با وجودی که برخی از آنها اعمال قانون شدهاند ولی سئوال اصلی این است که آیا این گودالهای عظیمی که به وجود آمده را میتوان به حال سابق خود برگرداند؟
گفتنی ست؛ با توجه به تأکید قانونگذار و دستگاههای نظارتی در برخورد قانونی با متعرضان به اراضی رودخانهای و جلوگیری از تخریب و تغییرکاربریهای غیرمجاز که برداشت غیرمجاز شن و ماسه از مصادیق بارز تغییر کاربری غیرمجاز است. کدام دستگاه متولی صیانت از اراضی بستر متروکه رودخانه موردنظر برای استیفای حق دولت، اموال بیتالمال و انفال و جبران خسارت و اعاده وضع به حال سابق که حراست از آن را بر عهده داشته وهم اکنون به یغما رفته است چه جواب عملی دارند.