اتحادیه اروپا که روز گذشته در اقدامی خصمانه علیه ایران، بیش از ۱۸۰ شخصیت حقیقی و حقوقی ایران را مورد تحریم قرار داد، امروز جمعه جزئیات مربوط به این تحریمها را منتشر کرد.
به گزارش فارس، اتحادیه اروپا امروز جمعه فهرست اسامی ۱۸۰ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی را که تحت تحریمهای جدید غرب علیه برنامه هستهای ایران قرار گرفتهاند، منتشر کرد. این فهرست شامل وزرا، محققان و پژوهشکران، مسئولین بانکها و صنعت کشتیرانی و همچنین مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران میشود.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز گذشته در نشست خود در بروکسل با اعلام بسته جدید تحریمها علیه ایران، تحریمهای جدیدی را علیه ۱۸۰ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی اعلام کردند، اما اسامی آنها و جزئیات مربوط به این تحریمها تا امروز منتشر نشد. علاوه بر این، در بیانیه ای که امروز منتشر شده است نیز نیامده که این تحریمها از جه زمانی اجرایی میشود.
خبرگزاری آلمان در گزارشی جزئیات مربوط به این تحریمها را منتشر کرده است که در ذیل آمده است:
بنا بر این گزارش، تحریمهای جدید اعمال شده توسط اتحادیه اروپا در نشست روز گذشته وزرای خارجه این اتحادیه در بروکسل شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن داراییهای ۲۲ نفر از مقامات ایرانی به دلیل مشارکت در فعالیتهای هستهای و یا فعالیتهای موشکی بالستیک میشود که نام "کامران دانشجو" وزیر علوم و همچنین ۱۱ نفر از رؤسای بانکهای ایران جزء آنها است.
خبرگزاری آلمان در ادامه گزارش خود نوشت: ۲۶ شخصیت حقوقی نیز به دلایل مشابه تحت تحریمهای اقتصادی قرار گرفته اند و همچنین یک شرکت تجاری به طور خاص توسط اتحادیه اروپا به فراهم کردن مهمات از ایران برای یک کشور سومی از طریق نیجریه متهم شده است.
بنا بر این گزارش، علاوه براین اتهاماتی در زمینه قاچاق اسلحه نیز علیه ۳ فرد حقیقی و یک شخصیت حقوقی که به خاطر روابط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نام آنها در فهرست سیاه آمده، مطرح شده است.
خبرگزاری آلمان در ادامه تأکید کرد: ۱۲۸ نفر باقی مانده از این شخصیتهای حقیقی و حقوقی مطرح شده در فهرست تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایران با خطوط کشتیرانی دولتی جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارند.
علت این تحریمها مخالفت ایران با خواستههای بینالمللی برای توقف برنامه هستهایش خوانده شده است.
یک دیپلمات اروپایی در این خصوص گفت: وزاری خارجه اتحادیه اروپا قصد دارند تا در خصوص اقدامات تنبیهی بیشتر بر ضد ایران نیز مطالعه کرده و صنایع حساس انرژی ایران را هدف قرار دهند.
اما در نشست روز گذشته کشورهای اتحادیه اروپا به دلیل اختلافات بیش از حد وزرای خارجه این کشورها، اتحادیه اروپا در اجماع برای تحریم بخش انرژی و نفت ایران با شکست مواجه شد.