تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹
کد خبر: ۱۱۰۱۹۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

نویسندگان کسر شأنشان می‌شود برای کودکان کتاب بنویسند

در زمینه ترجمه آثار کودکان به ویژه از زبان فارسی به زبان عربی بسیار کم کاری می‌شود
یک نویسنده و مترجم ادبی گفت: در زمینه ترجمه آثار کودکان به ویژه از زبان فارسی به زبان عربی بسیار کم کاری می‌شود.

حسین طرفی تاکید کرد: حتی خود من هم در حوزه رمان و داستان بیشتر برای بزرگسالان کار کرده‌ام.

وی ادامه داد: قضیه فقط حوزه کودک نیست بلکه برای بزرگسالان هم درست ترجمه نمی‌شود. همه منتظر یک اتفاق‌اند‌. یعنی منتظرند یک رمان جایزه بگیرد تا آن را ترجمه کنند.

این مترجم تصریح کرد: در کشورهای عربی تعداد کمی از نویسندگان بزرگ ایران را می‌شناسند. برای مثال صادق هدایت را با "بوف کور" و محمود دولت‌آبادی را با جای "خالی سلوک" می‌شناسند.

طرفی خاطرنشان کرد: فعالان حوزه کودک معمولا ناشناخته می‌مانند و این خود انگیزه کار را از بین می‌برد. به طور مثال مهدی مرادی که در زمینه تولید آثار برای کودکان فعال است بیشتر به عنوان شاعر بزرگسالان شناخته می‌شود. به نظر من مشکل از کل سیستم و موسسات فرهنگی است.

او با اشاره به دلایل کم کاری در حوزه کودک  تصریح کرد: شاید کار در زمینه کودکان برای بعضی کسر شأن است. دلیل دیگر برای کم کاری در این حوزه را می‌توان این دانست که در زمینه شعر کودک کارها بیشتر موزون هستند و کودکان به راحتی نمی‌تواند با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. اما درک کودکان بیشتر از این موضوعات است. به طور مثال مهدی مرادی در اثر " آوازهای سیب زمینی" با شعر سپید به راحتی با کودکان ارتباط برقرار کرده است.

طرفی بیان کرد: مترجم‌های جدید سراغ شعرهای وزن‌دار نمی‌روند و تمایل به سبک سپید دارند. تشویق و تبلیغ برای کار در این حوزه نیز کم است. اگر جایزه‌ای برای آثار کودکان باشد انگیزه کار را از بین خواهد برد.

او ادامه داد: وقتی از نشست‌هایی که برگزار می‌شود آن چنان استقبال نشود دلسردی ایجاد می‌کند که باید با برگزاری سمینار و چاپ پوستر از طرف آموزش و پرورش و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر ارگان‌ها این مشکل را حل کرد.

وی گفت: ارگان‌ها باید برای تبلیغ و تشویق نویسندگان کار کنند و با هم هماهنگ شوند و  نهادی را برای هماهنگی و انجام این کارها در نظر بگیرند و تاسیس کنند.
مرجع / ایسنا
captcha
آخرین اخبار