تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲
کد خبر: ۱۰۹۹۸۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

گله مندی برنجکاران از عدم پرداخت معوض کشت

افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها و گسترش حواشی شهرها از بزرگترین تبعات محدودیت و ممنوعیت کشت است
رییس انجمن برنج خوزستان با بیان اینکه برنجکاران خوزستانی هنوز معوض کشت خود را دریافت نکرده‌اند، گفت: افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها و گسترش حواشی شهرها از بزرگترین تبعات محدودیت و ممنوعیت کشت است.

محمد سواری اظهار کرد: امسال به علت مشکل کمبود آب و ممنوعیت و محدودیت کشت در برخی نقاط، کشت برنج با تاخیر انجام شد و کشاورزان با ترس و تردید کشت را انجام دادند.

وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان و برخی استان‌های دیگر که شرایطی مشابه کشاورزان استان داشتند، معوض کشت به کشاورزان اعطا شد، افزود: حمایت از کشاورزانی که در تابستان امسال ممنوعیت و محدودیت کشت داشته‌اند، بر عهده سازمان جهاد کشاورزی و همچنین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است.

سواری مهاجرت روستاییان و کشاورزان را از تبعات عدم کشت برشمرد و خاطرنشان کرد: این افراد با مهاجرت به شهرها و پیدا نکردن شغل مناسب موجب توسعه دستفروشی و مشاغل کاذب می‌شوند.

وی ادامه داد: ممنوعیت کشت علاج معضل کمبود آب نیست و باید برای ظرفیت آب موجود، برنامه ریزی و تدابیری اندیشیده شود تا تمام بخش‌های ذی نفع آب مانند بخش صنعت، کشاورزی و مصرف کنندگان آب شرب، حداقل سهم آب مورد نیاز خود را دریافت کنند.

سواری عنوان کرد: یکی از دلایلی که موجب شد تا نتوانیم از ظرفیت‌ها به نحو احسن استفاده کنیم، انتقال آب کارون و عدم برنامه ریزی بوده است و متاسفانه برای استفاده از آبی که به خلیج فارس و یا رودخانه اروند می‌ریزد، هیچ برنامه ریزی صورت نگرفته است. همچنین می‌توان با تصفیه مجدد زهاب‌های کشاورزی و نیشکر و استفاده از آن برای کشت، بخشی از آب مورد نیاز کشاورزان را تامین کرد.

رییس انجمن برنج خوزستان با بیان اینکه همه نهادها باید دست به دست هم دهند تا کشاورزی رونق یابد و تبعات عدم کشت به حداقل برسد، بیان کرد: کشت برنج نیز با یک برنامه ریزی دقیق و لحاظ سهمیه مناسب آب، پتانسیل خوبی برای ایجاد اشتغال دارد.

وی افزود: در این صورت می‌توان در هر هکتار سطح زیر کشت 2 یا 3 نفر، نیرو جذب کرد و این ظرفیت اشتغالزایی هم در بخش‌ کشت و هم تولید برنج وجود دارد؛ مثلا در بخش فرآوری و صنایع تبدیلی در کارخانجات شالیکوبی، هر کارخانه توانایی جذب 20 الی 30 نفر و شاید هم تعداد بیشتری نیرو را دارد.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار