بارندگی در مناطق بالادست سد کرخه موجب سیلابی شدن سرشاخه های اصلی سد کرخه شده و حجم قابل توجهی آب وارد مخزن این سد شده است
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه گفت: پس از یکدوره خشکسالی دبی ورودی آب به دریاچه سد کرخه در روز جمعه از صفر به 400 متر مکعب بر ثانیه رسید.
فریدون صالحی فر روز جمعه گفت: بارندگی در مناطق بالادست سد کرخه موجب سیلابی شدن سرشاخه های اصلی سد کرخه شده و حجم قابل توجهی آب وارد مخزن این سد شده و این روند همچنان ادامه دارد.
وی اظهار کرد: زمان وقوع این بارندگی حائز اهمیت است و به نوعی موجب کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و تامین آب برای اراضی می گردد.
صالحی فر گفت: از تابستان امسال سد کرخه در رابطه با منابع آبی شاهد یک شرایط اضطراری بود که بارندگی های چند روز گذشته در بالادست این سد تا حدود زیادی دغدغه ها را رفع کرده است.
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه تابستان امسال از کاهش بیش از چهار میلیارد متر مکعبی ورودی آب به دریاچه سد کرخه خبر داد و گفت: حجم آب ذخیره شده در دریاچه این سد به یک پنجم کاهش یافته است.
وی افزود: حجم ورودی آب به دریاچه سد کرخه از پنج میلیارد مترمکعب در سال به حدود یک میلیارد مترمکعب کاهش یافته و از طرفی نیاز آبی مناطق پایین دست این سد چند برابر شده است.
سد کرخه یکی از بزرگ ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در 22 کیلومتری شمال غربی اندیمشک در استان خوزستان ساخته شده است.
عملیات اجرایی این سد در سال 1370 آغاز و در سال 1380 به پایان رسید. آب 160 هزار هکتار از اراضی پایین دست و نیز 400 روستای استان خوزستان از سد کرخه تامین می شود.