تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۰ - ۱۸:۱۶
کد خبر: ۱۰۳۶۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

مخالفت مجددفرانسه با اقدام نظامی علیه ایران

وزیر امور خارجه فرانسه امروز با تکرار موضع مخالف کشورش در خصوص اقدام نظامی علیه ایران، اعلام کرد که اقدام نظامی علیه ایران منجر به بی‌ثباتی شدید در منطقه شده و باید برای اجتناب از عواقب جبران‌ناپذیر آن هر آنچه در توان است انجام داد.

به گزارش فارس، "آلن ژوپه" امروز در آستانه انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران در گفت‌وگو با شبکه "RTL" در اظهاراتی اعلام کرد: «چنانچه اثبات شود برنامه هسته‌ای ایران با اهداف نظامی صورت می‌گیرد، فرانسه از تشدید و تقویت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران حمایت خواهد کرد.»

وی افزود: «ما از بابت انحراف از مسیر ایران بسیار نگران هستیم. موضع فرانسه کاملا قاطع است.»

وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد: «اگر گزارش آژانس تأیید کند که برنامه هسته‌ای ایران دارای اهداف نظامی است، فرانسه قاطعانه از تشدید تحریم‌ها علیه تهران حمایت می‌کند. چرا که این موضوع [اقدام نظامی علیه ایران] بی‌ثباتی شدید اوضاع منطقه را به دنبال خواهد داشت و بنابراین فرانسه در این خصوص موضعی بسیار قاطعانه دارد و اگر قرار بر تشدید تحریم‌ها علیه تهران باشد، ما برای این کار آماده‌ایم.»

آلن ژوپه در عین حال گفت: «با این وجود فرانسه همچنان معتقد است که باید هر آنچه امکان دارد برای اجتناب از بروز اقدام نظامی جبران‌ناپذیر علیه ایران انجام داد.»

بر اساس این گزارش، آژانس ببن‌المللی انرژی اتمی قرار است روز چهارشنبه (فردا) گزارش کاملا تفصیلی خود را درباره برنامه هسته‌ای ایران ارائه کند.

اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه در حالی صورت می‌گیرد که وی روز یکشنبه گذشته نیز در گفت‌وگو با شبکه رادیویی "یوروپ ۱" ضمن اعلام مخالفت کشورش با اعمال زور و اقدام نظامی علیه ایران در اظهاراتی اعلام کرد که حمله پیشگیرانه اسرائیل به ایران می‌تواند اوضاع منطقه را کاملا بی‌ثبات کند و همچنان باید مسیر مذاکره و اعمال تحریم علیه ایران را ادامه داد.

غرب و در رأس آن آمریکا مدعی آن است که جمهوری اسلامی ایران مخفیانه در تلاش برای تجهیز به سلاح اتمی است و این در حالی است که مقامات کشورمان بارها اعلام کرده‌اند، ماهیت برنامه هسته‌ای ایران کاملا غیرنظامی بوده و قصد تهران از پیگیری برنامه هسته‌ای خود صرفا استفاده‌های غیرنظامی و صلح آمیز است.

همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بارها در گزارش‌های خود بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و تطابق کامل آن با توافقات بین‌المللی تأکید کرده است.

این در حالی است که ایالات متحده آمریکا به تنهایی بیش از ۹ هزار سلاح‌ اتمی در اختیار دارد و تنها کشوری است که از این سلاح علیه بشریت استفاده کرده است.
captcha
آخرین اخبار