تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹
کد خبر: ۱۰۲۷۷۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رئیس اداره آبفا آبادان خبر داد:
وجود 6000 انشعاب غیرمجاز آب در آبادان
وجود انشعابات غیرمجاز سبب افت فشار آب، تغییر در کیفیت آب مصرفی و به مشام رسیدن بوی تعفن از آن می‌شود
رئیس اداره آبفا آبادان از وجود 6 هزار انشعاب غیر مجاز در این شهر خبر داد و گفت: وجود انشعابات غیرمجاز سبب افت فشار آب، تغییر در کیفیت آب مصرفی و به مشام رسیدن بوی تعفن از آن می‌شود.

ابراهیم شریفی فرد روز سه شنبه در جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر در پاسخ به سئوالات اعضای شورا با بیان اینکه برپایی چنین جلساتی را برای خود فرصتی مناسب به حساب می‌آوریم، اظهار کرد: آنچه کمر اداره آبفا آبادان را شکسته و آن را مستاصل کرده است انشعابات غیر مجاز است که باید مسائل و مشکلات را با منطق، فن و همدلی به نتیجه رساند.

وی با اشاره به بازدید وزیر نیرو از تاسیسات آبفا آبادان در چهار ماه پیش و قول مساعد وی برای افزایش سهم آبادان از آب غدیر تا 100 هزار مترمکعب اظهار کرد: در زمان حاضر این رقم به بیش از 90 هزار مترمکعب رسیده است.

وی سرانه آب مصرفی در دنیا را 130 لیتر در طول شبانه روز به ازای هر فرد عنوان کرد و یادآور شد: این رقم در کشور ما بین 170 تا 180 لیتر در طول شبانه روز است و این تفاوت فاحش میان آمار علمی و منطقی سرانه آب مصرفی با آمار واقعی موجود را نشان می‌دهد.

میزان هدر رفت آب در آبادان مشخص نیست

وی تصریح کرد: در زمان حاضر حدود 70 درصد هدر رفت آب (آب بدون درآمد و یا به حساب نیامده) در کشور داریم که این رقم در آبادان مشخص نیست.

رئیس اداره آبفا آبادان با اشاره به اینکه درصدد شناسایی میزان پِرتی آب در سطح شهرستان هستیم، گفت: 800 کیلومتر شبکه آب در آبادان داریم که بخش زیادی از آن فرسوده است ضمن آنکه جنس لوله‌های بکار رفته در طول این شبکه متفاوت است.

شریفی فرد افزود: متفاوت بودن جنس لوله‌ها در بیشتر مواقع ما را دچار دردسر می‌کند زیرا در هنگام مواجه به شکستگی لوله در نقاط مختلف شهری در وهله نخست باید جنس لوله را تشخیص داد و بعضا با کمبود لوله مورد نیاز (به لحاظ جنس) مواجه می‌شویم و این سبب تاخیر در رفع شکستگی لوله‌ها می‌شود.

وی اظهار کرد: برای به حداقل رساندن مشکل رفع شکستگی لوله‌های آب سعی کردیم تا با بررسی اتفاقات سالهای گذشته در مناطق مختلف شهری به ویژه نقاط پر حادثه نسبت به شناسایی تجهیزات لازم همچون تهیه لوله (به تناسب جنس مورد نیاز) و خرید و ذخیره سازی آن‌ها در انبار‌هایمان اقدام کنیم.

رئیس اداره آبفا آبادان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت تصفیه خانه طرح جامع شهری آبادان تصریح کرد: این تصفیه خانه آب شرب مورد نیاز مناطق مختلفی همچون امیرآباد، جرف، دهکده بریم، ایستگاه 7 تا 12، کوی بهار، کوی قدس، کوی ولیعصر و غیره را تامین می‌کند که در زمان حاضر نیز EC آب شرب این مناطق حدود 2 هزار میکروموس است که نسبت به 10 سال گذشته بسیار مطلوب‌تر و متفاوت‌تر شده است.

فعالیت سه منطقه عملیاتی تحت پوشش آبفا

وی یادآور شد: در زمان حاضر سه منطقه عملیاتی تحت پوشش اداره آبفا آبادان در سطح شهر فعالیت دارند که در هر یک از آن‌ها امکاناتی مستقر شده به نحوی که در منطقه یک 2 جن تکس در منطقه دو و سه نیز هر کدام یک جن تکس وجود دارد که البته به دلیل قدیمی بودنشان نیاز به بروزرسانی و خارج شدن از رده دارند.

رئیس اداره آبفا آبادان با اشاره به سامانه 122 این شرکت گفت: بر اساس آنچه در این سامانه در قالب حوادث مختلف گزارش شده از سوی مردمی به ثبت رسیده، 30 درصد بهبود وضعیت امور را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

شریفی فرد با بیان اینکه به طور قطع هنوز نواقص زیادی همچون دریچه منهول و شکستگی لوله‌های آب و فاضلاب وجود دارد، افزود: پس از لیست کردن کارهای قابل انجام اقدامات آغاز می‌شود اما گا‌ها به دلیل کثرت موارد حادث شده با تاخیر مواجه می‌شود اما اینگونه نیست که اصلا کار نشود.

به گفته وی آبفا آبادان اداره‌ای بهره‌بردار است که در حال انجام امور مرتبط با خود است.

وی تصریح کرد: بر اساس تفاهمنامه‌هایی که با شهرداری در هنگام انجام حفاری‌ها منعقد می‌شود، ترمیم نوارهای حفاری شده به طور قطع بر عهده شهرداری است.

رئیس اداره آبفا آبادان گفت: هرچند که برای انجام کار تعویض شبکه‌های فرسوده از بودجه‌های جاری استفاده می‌کنیم اما در بسیاری از مواقع این بودجه‌ها جوابگوی رفع مشکلات نیست.

فعال شدن عملیات ساخت تصفیه خانه فاضلاب آبادان با فایناس چینی‌ها

شریفی فرد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعال شدن عملیات ساخت تصفیه خانه فاضلاب آبادان افزود: این عملیات با استفاده از فاینانس چینی‌ها و با بهره‌گیری از توان یک شرکت پیمانکاری داخلی آغاز شده و این شرکت در حال تجهیز کارگاه است.

وی با بیان اینکه دو پیمانکار لایروب را در بخش مرکزی آبادان به کار گرفته‌ایم، اظهار کرد: برای شناسایی دلیل آنکه گفته می‌شود بوی فاضلاب در نقاط مختلف شهر به مشمام می‌رسد، بررسی‌های زیادی به خصوص با استفاده از گزارشات مردمی از طریق سامانه 122 انجام دادیم که نتایج خوبی نیز حاصل شد.

وی تصریح کرد: اکثر آنچه به عنوان بوی تعفن ناشی از فاضلاب شهری مطرح می‌شود ناشی از انجام برخی اقدامات نادرست از سوی شهروندان است.

به گفته وی به طور مثال عدم استفاده رستوران‌ها از چربی‌گیر یکی از دلائل به مشام رسیدن بوی نامطلوب در بررسی‌های انجام شده بوده که باید از سوی مسئولان بهداشتی ملزم به استفاده از چربی‌گیر شوند، ضمن آنکه انشعابات غیرمجاز نیز مشکلات دیگری را موجب می‌شود.

ساخت و ساز‌ها گرفتاری‌های آبفا را افزایش داده

وی یادآور شد: ساخت و ساز‌ها گرفتاری‌های ما را نیز بیشتر می‌کنند چرا که به کرات دیده شده که افراد آشغال‌های ناشی از ساخت و ساز را در منهول‌ها وارد می‌کنند.

رئیس اداره آبفا آبادان گفت: با هدف استفاده از توان منطقه آزاد اروند 12 پروژه را تعریف و جهت تامین و تخصیص اعتبارات مورد نیاز در اختیار مدیرعامل این سازمان قرار دادیم.

شریفی از افزایش تعداد مخازن کلرزنی شده از 12 مخزن 800 کیلوگرمی به 16مخزن، انجام لایروبی کل شبکه، تعویض سیستم کلرگازی به الکترولیز، تقویت فشار آب فاضلاب خطوط اصلی، افزایش ظرفیت طرح تصفیه خانه طرح جامع، تقویت خط انتقال فیه به جمشید آباد، تقویت فشار آب منطقه آبادان مرکزی و بخشودگی جرائم و خرید کنتور از جمله این پروژه‌ها نام برد.

وی افزود: در صورت توافق سازمان منطقه آزاد اروند با طرح‌های ارائه شده به طور قطع مشکلات آب و فاضلاب آبادان به حداقل می‌رسد.

رئیس اداره آبفا آبادان با اشاره به مشکلاتی که اجرای طرح‌های توسعه‌ای به همراه دارد، اظهار کرد: هنگامی که شهر را در منطقه‌ای توسعه می‌دهیم بایستی برای شبکه‌های آب و فاضلاب آن نیز فکری بشود، در شهرهایی مثل آبادان، اهواز، شادگان و بندرامام هرگاه یک قطاع را اضافه می‌کنیم باید یک شبکه کلکتور و ایستگاه جدید به آن اضافه کنیم واین در حالی است که این اتفاق در آبادان نیفتاده است.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار