كارشناس نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي اهواز، گفت: غذاهاي پخته شده براي استفاده مجدد بايد دوباره گرم و تا دماي 74 درجه حرارت داده شوند.
اعظم شمشيري درگفتوگو با خبرنگار ايسنا،اظهار كرد: هر نوع سمي كه از ماده غذايي وارد بدن شود، موجب مسموميت غذايي ميشود. اين سم ميتواند ميكروب زنده و يا سم ميكروب باشد.
وي افزود: شايعترين نوع مسموميت، مسموميت حادي است كه عامل ايجاد كننده آن باكتريها هستند. اين مسموميت 12 تا 24 ساعت ادامه دارد و گاهي بدون مصرف دارو نيز رفع ميشود.
شمشيري با بيان اينكه انگلها و آلايندههاي فلزي موجب مسموميت مزمن ميشوند، تصريح كرد: اين گونه مسموميتها بدون هيچ علائمي در فرد بروز ميكنند و ممكن است تا چندين سال هيچگونه علامتي بروز ندهند و افراد خود از اين مسموميت آگاهي نداشته باشند.
كارشناس نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي اهواز، خاطرنشان كرد: شهروندان در هنگام خريد مواد اوليه غذايي به تاريخ توليد، تاريخ انقضاء و پروانه ساخت آن ماده توجه كنند؛ موادغذايي كه داراي پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشند، ميزان آلايندههاي فلزي و ميكروبي كمتري دارد.
وي با اشاره به اينكه شرايط نگهداري مواد غذايي نيز بسيار مهم است، تاكيد كرد: غذاها در هر دمايي كه آماده ميشوند بايد در همان دما نيز استفاده شوند. غذاهايي كه به صورت سرد آماده مي شوند نبايد در هنگام استفاده گرم شوند.
شمشيري عنوان كرد: افرادي كه ميخواهند غذاي پخته شدهاي را مجدداً استفاده كنند بايد آن را تا دماي 74 درجه گرم كنند؛ در غير اين صورت ميكروبهاي موجود در غذا پس از رشد، تحريك شده و موجب مسموميت ميشوند.