تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷
کد خبر: ۹۸۸۰۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
آیت‌الله موسوی جزایری خواستار شد:
اجرای طرح راهنماي ادارات در خوزستان
نماينده ولي فقيه در خوزستان با اشاره به مشکلات زبانی مردم در انجام امور اداری گفت: باید در هر اداره و ارگان، يك راهنماي آشنا به زبان علاوه بر زبان فارسي مستقر شود، تا هم راهنمايي به مردم راحت‌تر صورت گيرد و هم جلوي رشوه​خواران و افراد سودجو گرفته شود.

آيت​الله سیدمحمدعلی موسوي جزايري در ديدار با معاون حقوقي رياست جمهوري كه امروز (7 شهریور ماه) در بيت نماينده ولي فقيه در خوزستان انجام شد، با اشاره به لزوم آشنایی مردم با امور حقوقی اظهار كرد: طبيعت استان خوزستان عشايري است و طبيعت عشايري، سنتي بودن زندگي مردم را نشان مي​دهد. عمدتا افراد اين قشر يا بي‌سواد هستند يا سواد پايين دارند لذا اقتضا مي​كند که معلومات حقوقي مردم ارتقا يابد. از طرفي ديگر مردمي خوش​باور هستند و زود اعتماد مي​كنند.

وي با اشاره به وجود چند زبان و لهجه در ميان مردم خوزستان گفت: با توجه به اين‌كه زبان اداری فارسي است، برخي مردم كه در محل سكونت خود به زبان و لهجه خود صحبت مي​كنند، پس از ورود به ادارات با مشكل تفهیم مواجه مي​شوند، در این شرایط وجود يك راهنماي آشنا به دو زبان در ادارات دولتی ضروري است.

نماينده ولي فقيه در خوزستان اظهار كرد: مسایل حقوقي، مسایلي كاملا تخصصي هستند، در اين ميان افرادي سامسونت به دست و واسطه​ها و دلالان كه معمولا در خارج از ادارات مي​چرخند، با دريافت رشوه از مردم ناآشنا به مسایل حقوقي، از مردم سوءاستفاده می‌کنند.

آيت‌الله موسوی جزايري ادامه داد: اين دلالان و واسطه​ها افرادي شيادي و ملعون هستند كه كمال سوءاستفاده را از مردم مي​كنند. خدا ما را از اين شيادها و موجودات شيطاني نجات دهد چرا كه گزارش​هاي زيادي از اين مسایل به ما مي​رسد. اين موضوع پديده​اي است كه در سطح استان ما متاسفانه وجود دارد.

وی افزود: با توجه به سنتي بودن زندگي در استان خوزستان و وجود اقوام با گویش‌های عربي و لري و گويش‌هاي ديگر، این چند زبانی و چند گویشی مشکلاتی به وجود می‌آورد و در زمینه امور حقوقی نیز با توجه به مشکلات زبان و همچنین ناآشنایی مردم به امور حقوقی، رشوه​خواري نيز صورت مي​گيرد و به دنبال اين شرايط، چه بلاها كه بر سر اين مردم نیامده است. لذا آموزش حقوقي به مردم بسيار حائز اهميت است.

نماينده ولي فقيه در خوزستان ادامه داد: البته جوانان استان باسواد هستند و مشكل را تنها در سطح سالمندان و زنان مي​توان ديد. كافي است در هر اداره و ارگاني يك راهنماي آشنا به زبان علاوه بر زبان فارسي مستقر شود، تا هم راهنمايي به مردم راحت‌تر صورت بگيرد، و هم جلوي اين رشوه​خواران و افراد سودجو گرفته شود.

وی افزود: برای حل این مشکل لازم است طرح راهنماي ادارات در استان خوزستان اجرا شود.

عبدالحسن مقتدايي، استاندار خوزستان نیز در توضیح این موضوع،در سخنانی کوتاه اظهار كرد: طرح راهنماي ادارات بايد در طرح تكريم ارباب رجوع، اجرايي شود.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار