معاون حفاظت و بهرهبرداری منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: با توجه به اهمیت و گستردگی موضوع آب در بخش کشاورزی و بهرهبرداری از طرحهای مختلف شبکههای آبیاری و زهکشی، ضرورت راهاندازی تشکلهای آببران احساس میشود.
مصطفی شبه اظهار کرد: با توجه به تجارب کشورهای پیشرفته، تولیگری شبکههای آبیاری به دست دولت نمیتواند نتیجه مثبتی برای کشور و کشاورزان داشته باشد و امور کشاورزان باید توسط خود آنها انجام شود و دولت وظیفه نظارت بر این امور را بر عهده داشته باشد.
وی افزود: این سازمان آب را در محل دریچه شبکه فرعی که شامل کانال درجه 3 و 4 میشود به نماینده کشاورزان یا کشاورز تحویل میدهد زیرا تشکلی وجود ندارد که این آب در اختیار آنها قرار بگیرد.
شبه تصریح کرد: تشکیل تشکلهای آببران در شبکههای فرعی در استان بسیار ضروری است و امیدواریم در مرحله بعد این تشکلها تا شبکههای اصلی نیز گسترش یابند و مسئولیت بهرهبرداری و نگهداری از این شبکهها به تشکلها واگذار شود.
وی عنوان کرد: با توجه به هزینههای بسیار بالای نگهداری شبکههای آبیاری توسط دولت و بحث راندمان آبیاری و مصرف بهینه آب توسط کشاورزان باید شرایطی را فراهم کرد تا این تشکلها به تدریج ایجاد شوند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خاطر نشان کرد: باید زیر ساختها و قوانین تسهیل کننده ایجاد شود تا بتوان این تشکلها را در کشور راهاندازی و به توسعه بخش کشاورزی کمک کرد.
وی بیان کرد: دستگاه قضایی در بحث اختیارات و از نظر قانونی هیچ تعریفی برای این تشکلها و دفاع از حقوقشان ندارد که باید به این مساله رسیدگی و به تشکیل چنین تشکلهایی کمک کنیم.
شبه تصریح کرد: با راهاندازی این تشکلها میتوان به کاهش هزینههای نگهداری، مصرف بهینه و صرفه جویی آب و توسعه روشهای نوین آبیاری کمک و حتی از این محل به بخشهای دیگری نیز آبرسانی کرد.