مدیر عامل شرکت سازه دریایی تسدید گفت: طرح ساخت بزرگترین سکوی دریایی خاورمیانه به دست متخصصان ایرانی در بندر خرمشهر به پایان رسید.
امین پناهی در گفتوگو با فارس، با اعلام این خبر اظهار داشت: بزرگترین سکوی نفتی خاورمیانه که عرشهای با تناژ 9 هزار و 500 تن روی آن نصب خواهد شد، در بندر خرمشهر ساخته و به وسیله یک فروند شناور به مقصد میدان نفتی رشادت در 110 کیلومتری جنوب غرب جزیره لاوان بارگیری شده است.
وی خاطرنشان کرد: ابعاد بسیار بزرگ و تناژ بسیار بالای این سکو، آن را به یکی از نادرترین سکوهای خاورمیانه تبدیل کرده است.
مدیر عامل شرکت سازه دریایی تسدید در ادامه تصریح کرد: همه مراحل مختلف طراحی، مدل سازی، میزان برآورد و خرید مواد ساخت، بارگیری، حمل و نصب این سکو در دریا به دست متخصصان و نیروهای مجرب و جوان کشور، مطابق با علوم روز دنیااجرا شده است.
وی افزود: این طرح علاوه بر سودآوری یک و نیم تا 2 برابری در مقایسه با به مدل مشابه خارجی، باعث ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از یک میلیون نفر ساعت شده است.
پناهی ادامه داد: این سکو به لحاظ ابعاد و وزن دارای شرایط خاص خود است که دارای بزرگترین اندازه است.
مدیر عامل شرکت توسعه سازه های دریایی اظهار داشت: طی یک سال کار مفید و بدون حادثه این سکو ساخته شد و به خوبی عملیات بارگیری آن را انجام دادیم و الان از اروند به سمت میدان نفتی رشادت در حال حرکت است.
وی خاطرنشان کرد: این سکو شرایط نصب ویژهای دارد که با توجه به امکانات نصب موجود باید از این نظر به لحاظ ابعاد و شرایط محل نصب یک حالت ویژهای برای ما ایجاد شده میکند و ریسک بالایی میطلبد.
مدیر عامل شرکت توسعه سازه های دریایی تصریح کرد: این جکت چون وزن زیادی دارد با روش شناور کردن حمل نمیشود و باید دریا در مد کامل باشد و اگر این شرایط فراهم باشد یک روز استقرار در محل و نیز 50 روز شمع کوبی آن طول خواهد کشید.
پناهی با بیان اینکه مهمترین عملیات پیشروی این شناور نصب جکتهای میدان نفتی رشادت خواهد بود اظهار داشت: در مرحله اول، این شناور کارهای باقیمانده نصب جکت 2200 تنی W4 را انجام خواهد داد و سپس نسبت به حمل و نصب جکتهای 2850 تنی P4 و 400 تنی F4 اقدام خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نصب جکت 2 هزار و 800 تنی Q4، بعنوان اولین جکت میدان نفتی رشادت، مردادماه امسال توسط شناور HL5000 شرکت فنآوری آبهای عمیق انجام شده بود، پیشبینی کرد که مراحل حمل و نصب سه جکت باقیمانده، جمعاً حدود 100 روز زمان خواهد برد.
پناهی از اجرای عملیات لولهگذاری میدان نفتی رشادت پس از نصب جکتها خبر داد و گفت: این عملیات که توسط شناور لولهگذار Show انجام خواهد شد؛ به طول 175 کیلومتر خواهد بود و نفت تولیدی میدان رشادت را به جزیره لاوان منتقل خواهد ساخت.