تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
کد خبر: ۹۶۳۱۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون كميته امداد خوزستان:

شركت‌های اقتصادی زمینه اشتغال مددجویان را فراهم آورند

معاون توسعه مشاركت​هاي مردمي كميته امداد امام خميني(ره) خوزستان گفت: حدود يك صد هزار خانوار  و در مجموع231 هزار نفر در استان تحت حمايت كميته امداد امام خميني(ره) هستند.

محمدرضا علي​پور خدادادي اظهار كرد: 60 درصد از اين جمعيت تحت حمايتي را زنان سرپرست خانوار و 12 هزار و 500 يتيم تشكيل مي​دهند كه اين نشان از زنانه شدن فقر در جامعه دارد.

وي ادامه داد: در شرايطي كه استان خوزستان داراي بزرگترين شركت​هاي نفت و گاز، حفاري، پالايشگاه، پتروشيمي، صنايع فولاد و نيشكر است و تنها استان كشور است كه نفت و گاز، صنعت و كشاورزي را يك جا در دل خود دارد و همچنين حدود 12 درصد از درآمد ناخالص ملي از خوزستان است و پس از تهران رتبه دوم را دارا بوده اما در چنين استاني آمار جمعيت حمایتی متأسفانه بيش از ساير اقشار جامعه در معرض آسيب​هاي اجتماعي، اغفال و سوءاستفاده افراد فرصت​طلب بوده و در بدترين شرايط در حال گذراندن زندگي هستند.

علي​پور خدادادي گفت: چنانچه اين شركت​ها و كارخانجات عمل به مسئوليت اجتماعي خود در اين زمينه را در دستور كار قرار دهند، بي​شك گامي در جهت فقرزدايي به عنوان بزرگترين مانع توسعه استان برداشته خواهد شد.

وي افزود: امروزه اساسي​ترين عامل توسعه يك منطقه جغرافيايي، وجود امنيت اجتماعي و اقتصادي در آن منطقه است، اما سوال اينجاست كه اگر در چنين منطقه​اي فقط اقتصادي و فرهنگي وجود داشته باشد، آيا مي‌توان توسعه تمام معنا را براي آن متصور شد؟ قطعا مديران به اين سوال پاسخ منفي خواهند داد. بنابراين توجه به مسايل خانواده​هاي محجروم و كمك به افزايش توان اقتصادي و حداقلي رفاه در زندگي آنها، در واقع كمك به رسيدن به اهداف عالي مجموعه تحت امر مديران كاردان است.

معاون توسعه مشاركت​هاي مردمي كميته امداد امام خميني(ره) خوزستان گفت: كميته امداد امام خميني(ره) با توجه به سيستم پذيرش و مددكاري هوشمند در شناسايي نيازمندان واقعي منطقه، راه را به درستي رفته چرا كه داراي امكانات كافي براي اين مهم بوده و مصداق آن تحت حمايت قرار دادن 70 درصد از خدمت​گيرندگان موسسات خيريه از سوي اين نهاد مقدس است و 30 درصد باقيمانده خانواده​هاي خدمت​گيرندگان موسسات خيريه، اقشار آسيب​پذيري بودند كه شرايط حمايت دائم امداد را نداشته و به صورت مقطعي و موردي از خدمات اين نهاد مقدس بهره​مند مي​شوند.

علي​پور خدادادي اظهار كرد: در چندين سال گذشته راهبرد اساسي اين نهاد حمايت از خانواده​ها در جهت توانمندسازي اقتصادي آنان بوده است. خودكفا شدن بيش از 30 هزار خانواده و خروج آنها از چرخه حمايت مستمر در طول چهار سال گذشته نمونه​اي از اقدامات نتيجه​بخش كميته امداد است و اين مهم با پرداخت تسهيلات قرض​الحسنه اشتغال از منابع امدادي، بانك​ها و همچنين كاريابي صورت گرفته است.

وي ادامه داد: به نظر مي​رسد در صورتي كه مديران شركت​ها و سازمان​ها توانمند و داراي شركت​هاي اقماري و پيمانكاري ترتيبي اتخاذ كنند كه بخش كوچكي از فرصت​هاي شغلي شركت يا شركت​هاي تحت امر را به فرزندان فارغ​التحصيل و بيكار تحت حمايت تخصيص دهند، گام بزرگي در جهت توانمندسازي و رضايتمندي خانواده​هاي بي​بضاعت از نظام مقدس جمهوري اسلامي برداشته​اند.

معاون توسعه مشاركت​هاي مردمي كميته امداد امام خميني(ره) خوزستان گفت: پرسنل خدمتگزار كميته امداد امام خميني(ره) مفتخرند كه به عنوان واسطه نيازمندان و متموليان حقيقي و حقوقي و براي حفظ شأن و كرامت اين افراد، دست كمك به سوي مديران نيكوكار دراز مي​كند اما در برخي از شركت​هاي تابعه استان، عليرغم درخواست ملاقات​هاي مكرر به دليل مشغله فراوان مديران عامل و عدم حضور آنها در شركت​ها، قادر به ملاقات مستقيم آنها و بيان مسائل و مشكلات خانواده​هاي بي​سرپرست و نيازمند نبوديم.

وي عنوان كرد: برخي مديران نيز مساعدت به كميته امداد امام خميني(ره) را منوط به مطرح شدن موضوع در هيئت مديره مستقر در وزارتخانه يا دفتر مركزي دانسته​اند، كه قطعا هيات مديره محترمي كه در پايتخت حضور دارند اگرچه از كليات مشكلات آگاه هستند ولي همانگونه كه به نشاط و شادابي جوانان و مردم استان از طريق هزينه كردن براي تيم​هاي ورزشي و ساير مسائل اهميت داده، اگر اين موضوع نياز به مصوبه​اي جهت كاهش فقر در منطقه محل فعاليت شركت بود و اهميت آن از سوي مديرعامل مربوط به حساسيت بيان شود، بي​شك با رضايت كامل و اكثريت آراء به چنين مصوبه​اي رأي مثبت خواهند داد.

معاون توسعه مشاركت​هاي مردمي كميته امام خميني(ره) و خوزستان افزود: هر ساله در بودجه شركت​ها، اعتباراتي در سرفصل مسئوليت​هاي اجتماعي شركت گنجانده مي​شود كه بهترين محل مصرف آن هزينه براي نيازمندان است. در ضمن در شرايطي كه تمام كمك​هاي مالي مناطق و شهرهاي مختلف استان به كميته امداد در همان منطقه براي محرومان هزينه مي​شود، به منظور افزايش اعتماد عمومي اين آمادگي وجود دارد كه هر مساعدتي از سوي شركت​ها صورت بگيرد، تحت نظارت و با حضور نماينده آنها در جهت ارايه خدمات مورد نظر مديريت آن شركت از جمله مسكن، اشتغال، امور فرهنگي، درمان، جهيزيه، كمك معيشت و غيره براي مناطق پيرامون و شهرستان محل فعاليت آن مجموعه هزينه شود.
مرجع / ایسنا
captcha
آخرین اخبار