سرپرست مركز بهداشت خوزستان با اشاره به وجود جویهای فاضلاب روباز در شهر اهواز، تاكيد كرد: آهكپاشي جویهای روباز از مهمترين راههاي كاهش شيوع بيماريهاي رودهاي است كه بايد به صورت مستمر انجام شود.
دکتر شكراله سلمانزاده اظهار كرد: يكي از راههاي كاهش شيوع بيماريهاي رودهاي در فصل گرما، آهكپاشي فاضلابهاي روباز و حتي غير روباز است.
وي افزود: متاسفانه در برخي مناطق حاشيه شهر اهواز شاهد ورود فاضلابهاي انساني به جویهای روباز هستيم كه ممكن است كودكان هنگام بازي درون این جویها افتاده و علاوه بر بروز حوادث، موجب بیماریهای رودهای در این کودکان شود. همچنین به علت فرسودگی شبکه آبرسانی و شكستگيهاي موجود در شبكه آب، ممکن است آلودگي وارد شبکه آبرسانی شهر شود.
سرپرست مركز بهداشت خوزستان بیان كرد: خوشبختانه شهرداري و شرکت آب و فاضلاب با همكاري مطلوبی كه داشتهاند، اقدامات پيشگيرانه خوبي انجام داده و سعي شده است که افت فشار در شبكه آب وجود نداشته باشد. همچنین در حال انجام آهكپاشي به صورت مرتب هستند.
وی افزود: با بررسيهاي انجام شده، ميزان كلر آب به اندازه مطلوب گزارش شده است. با توجه به افزايش موارد اسهال در سال جاري در اهواز، شاهد رسيدگي خوب شهرداري و آبفا هستيم.
سلمانزاده با اشاره به وجود ايستگاههاي تصفيه فاضلاب، تصریح کرد: ايستگاههاي تصفيه فاضلاب در شرق اهواز كامل نيستند اما يك ایستگاه تصفيه فاضلاب بسيار خوب در حال ساخت است كه تا کنون 80 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است. البته نياز است اقدام جدي شود تا اين ايستگاه به صورت كامل راهاندازي شود تا تعداد زيادي از فاضلابهاي شرق اهواز در آن تصفيه شوند.
وي گفت: سيستم شبكه آبرساني در بسیاری از مناطق شهر اهواز به دليل قديمي بودن بايد تغيير كند زیرا ممكن است شكستگيهايي در آنها وجود داشته باشد كه به چشم ديده نشود.
سرپرست مركز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم رعایت موارد پیشگیرانه به منظور جلوگيري از انتشار بيماريهاي واگير در شرايط محيطي موجود شهر اهواز عنوان کرد: عدم وجود افت فشار در شبكه آبرساني شهر اهواز الزامی است و در غير اين صورت موجب ايجاد فشار معكوس و آلودگي در شبكه آب ميشود.
وی افزود: همچنین میزان كلر آب بايد در حد مطلوب حفظ شود زیرا حتي اگر آلودگي در آب ایجاد شود، توسط كلر موجود از بين ميرود. همچنین از بين بردن عوامل ميكروبي در فاضلابها با آهكپاشي ضروری است.