مديركل دامپزشكي خوزستان گفت: مصرف گوشت ناسالم، امكان ايجاد مسموميتهاي شديد غذايي را فراهم میکند.
دکتر مصطفي كناركوهي اظهار كرد: نقش گوشت قرمز و مرغ در تامين سلامت و رشد طبيعي بدن و عملكرد سيستم دفاعي بسيار مهم است ولي بايد توجه داشت كه بسياري از بيماريهاي مشترك انسان و دام و نيز مسموميتهاي شديد غذايي ميتواند از طريق مصرف گوشت قرمز، ماهي و مرغ در انسان ايجاد شوند.
وی با بیان اينكه يكي از راههاي تشخيص انواع گوشتهاي سالم و بهداشتي توجه به برخي خصوصيات ظاهري آنهاست، گفت: گوشتی سالم و بهداشتي است كه رنگ آن قرمز و روشن بوده و تيره نباشد؛ تغيير رنگ گوشت از قرمز به سبز، قهوهاي، خاكستري و سياه نشانگر فساد آن است.
مديركل دامپزشكي خوزستان افزود: همچنین وجود پوشش لزج و چسبناك روي سطح گوشت نشانه فساد آن است و نباید هيچگونه بوي غيرطبيعي، ترشيدگي و تعفن از گوشت به مشام برسد. سطح خارجي گوشت نبايد خيس و مرطوب باشد و خونمردگي، قارچزدگي و ذرات خارجي نبايد در آن مشاهده شود.
كناركوهي تصريح كرد: گوشت خريداري شده بايد داراي مهر دامپزشكي بوده و گوشت منجمد بستهبندي شده هم بايد داراي تاريخ توليد و تاريخ مصرف باشد و در دماي 18- درجه سانتيگراد نگهداري شود و تنها با درخواست مشتري و در حضور وي چرخ شود.
وي اظهار كرد: گوشت مرغ بايد داراي سفتي طبيعي و ظاهر سالم باشد. در گوشت مرغ تازه، رنگ پاها باید سفيد مايل به قرمز و سينه سفيد مايل به زرد و پوست آن كاملا عاري از هرگونه پارگي، خونمردگي و تغيير رنگ و خراش باشد.
مديركل دامپزشكي خوزستان گفت: گوشت مرغ بايد فاقد قارچزدگي و بوهاي غيرطبيعي مانند بوي ترشيدگي باشد، لاشه مرغ بايد شكم خالي بوده و نگهداري و عرضه گوشت مرغ تازه بايد به صورت بستهبندي و در داخل يخچالهاي ويتريندار و در دماي صفر تا چهار درجه سانتيگراد صورت گيرد.
وي افزود: نگهداري و عرضه گوشت منجمد بايد داخل فريزر و در دماي 18 درجه سانتيگراد زير صفر انجام گيرد و بر روي بستهبندي مرغ بايد مشخصات كامل شامل نام كشتارگاه، تاريخ توليد و تاريخ مصرف و كد رهگيري نوشته شده باشد. دل، جگر و سنگدان مرغ هم بايد در ظروف يكبار مصرف و داراي برچسب مشخصات كامل شامل نام شركت توليد كننده، تاريخ توليد و تاريخ مصرف بوده و در يخچال نگهداري و عرضه شوند.
كناركوهي عنوان كرد: ماهي تازه سالم و بهداشتي بايد داراي ظاهري درخشنده، شفاف بوده و فاقد مواد لزج و كثافت باشد و داراي چشمهاي شفاف، روشن، درخشان و برجسته و فلسها درخشان، محكم و چسبنده به پوست، داراي بدن محكم به طوري كه در برابر فشار انگشت مقاومت كرده و اثر انگشت روي بدن باقي نماند و بوي گنديدگي و فساد از آن به مشام نرسد.
وي درباره ویژگیهای تخممرغ تازه، سالم و بهداشتي نیز بیان کرد: بستهبندي تخممرغ بايد داراي نام، آدرس توليدكننده و تاريخ توليد و مصرف بوده و در درجه حرارت 7 تا 8 درجه سانتيگراد نگهداري شود. پوسته تخممرغ نیز بايد بدون ترك و شكستگي باشد.
مديركل دامپزشكي خوزستان با بیان این که تخممرغ سالم بايد بيضي شكل و فاقد بوهاي نامطبوع و غيرطبيعي باشد، تاکید کرد: از خريداري هرگونه تخممرغ كثيف، شكسته و يا نگهداري شده در خارج از يخچال خودداري کنید.