مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری ناحیه شمال خوزستان از آغاز طرح رفع تصرف از حریم شبکه های آبیاری منطقه شمال خوزستان خبر داد و گفت:نقض حریم شبکه های آبیاری تخلف بوده و با متخلفان برخورد قانونی می شود.
محمد اسلامی سه شنبه افزود: هرگونه ساخت و ساز در حریم قانونی شبکه های آبیاری و تاسیسات آب طبق ماده 9 لایحه قانون رفع تجاوز از تاسیسات آب و برق کشور ممنوع بوده و باید حریم قانونی کانال های آبیاری رعایت شود.
وی از اجرای طرح پاکسازی حریم شبکه های آبیاری دز در روزهای اخیر در دزفول خبر داد و گفت: این اقدام در راستای حفاظت از تاسیسات شبکه های آبیاری به عنوان سرمایه ملی و برخورد با پدیده زمین خواری آغاز شده و تا آزاد سازی کامل حریم شبکه های آبیاری ادامه دارد.
اسلامی افزود:رفع تصرف از حریم شبکه های آبیاری با هماهنگی و دستور مرجع قضایی و پس از صدور اخطار و اعطای مهلت صورت می گیرد.
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان ضرورت عملیات لایروبی و نگهداری کانال ها و زهکش های آبیای را یاد آور شد و افزود:هرگونه اقدام قانونی در رفع تصرف از حریم شبکه به منظور احقاق حقوق کشاورزان و تامین مطمئن آب اراضی کشاورزی صورت می گیرد.
وی تصریح کرد:برخی حوادث ناگوار از جمله سقوط در کانال آبیاری ناشی از عدم رعایت حریم شبکه های آبیاری بوده چرا که کانال ها و تاسیسات آبیاری برای انتقال و توزیع آب احداث شده و عدم رعایت حریم قانونی آنها علاوه بر آسیب به تاسیسات احتمال بروز حوالدث تلخ را تشدید می کند.
اسلامی افزود:برخی افراد سودجو بدون توجه به محدوده قانونی شبکه های آبیاری اقدام به الحالق حریم تاسیسات آبی به باغ مرکبات و یا اراضی کشاورزی کرده و بعضا اقدام به فروش این حریم نموده اند ضمن اینکه در معاملات صورت گرفته نیز تبعات قانونی ناشی از معامله باغ و زمین کشاورزی مذکور را به خریدار واگذار می کنند.
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان به خریداران املاک محدوده شبکه های آبیاری توصیه کرد قبل از هرگونه ساخت و ساز صنعتی ، تجاری و کشاورزی از شرکت آبیاری شمال خوزستان استعلام کنند تا از حریم قانونی شبکه های آبیاری مطلع شوند.
کشاورزان و باغداران حاشیه کانالهای شبکه آبیاری دز در شمال خوزستان از احتمال قطع بیش از چهار هزار اصله نهال مرکبات به دلیل اجرای طرح آزاد سازی حریم شبکه آبیاری دز ابراز نگرانی کرده و خواستار جلوگیری از اجرای این طرح می باشند.
شبکه های آبیاری شمال خوزستان شامل شبکه های دز، کرخه شمالی و لور با دارا بودن بیش از یکهزار و 500 کیلومتر کانال و زهکش نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی منطقه دارند.
شبکه آبیاری دز به عنوان یکی از بزرگترین و مدرن ترین شبکه های آبیاری کشور زمینه کشت و تولید 63 نوع محصول مختلف را در منطقه شمال استان خوزستان فراهم کرده است.
این شبکه مدرن آبیاری بیش از 125 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در شهرهای دزفول ، اندیمشک و شوش را زیر پوشش آبیاری قرار داده است.
عملیات ساختمانی این شبکه در سال 1337 آغاز و در سال 1342 فاز نخست آن افتتاح و در آذرماه سال 1356 کل عملیات ساخت شبکه به پایان رسید.
به برکت شبکه آبیاری دز امکان تولید سالانه بیش از چهار میلیون تن محصول کشاورزی در شهرهای دزفول ، اندیمشک و شوش فراهم شده است.