تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
کد خبر: ۸۹۱۷۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

خسارت 810میلیاردریالی خشکسالی به اراضی اندیمشک

خشکسالی و عدم خرید محصولات کشاورزی موجب وارد آمدن خسارتی بالغ بر 810 میلیارد ریال به کشاورزان اندیمشک شده است.

شهرستان اندیمشک با داشتن بیش از 56 هزار هکتار اراضی کشاورزی دیم و آبی و تولید سالانه 600 هزار تن انواع محصولات کشاورزی یکی از قطب‌های کشاورزی استان خوزستان به شمار می‌رود.

در این میان این شهرستان در تولید برخی از اقلام محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی در سطح 2 هزار و 120 هکتار قطب نخست تولید این محصول در استان محسوب می‌شود.

همچنین این شهرستان با سطح زیر کشت یک‌هزار هکتار پیاز و 600 هکتار گوجه فرنگی جایگاه ویژه‌ای در تولید این محصولات در بین سایر شهرهای استان  دارد.

متاسفانه در سال زراعی جاری به علت خشکسالی و عدم فروش این محصولات در بازار کشاورزان این شهرستان دچار ضرر و زیان زیادی شده و اکثر کشاورزان محصولات خود را بر روی زمین‌های کشاورزی باقی گذاشته‌ و به علت نداشتن سود محصول خود را برداشت نکرده‌اند.

*کشاورزان حتی قادر به تامین هزینه تولید محصول خود نیستند

یکی از کشاورزان اندیمشکی گفت: محصول سیب زمینی و گوجه فرنگی بر روی زمین باقی مانده و حتی هزنیه مالی کارگر برای برداشت این محصول هم تامین نمی‌شود.


رضا احمدی افزود: در حال حاضر محصولاتی نظیر سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی با قیمتی بسیار پایین در بازار به فروش می‌رسد به‌ صورتی که این پول حتی جوابگوی رساندن این محصول به میدان بار برای فروش هم نیست.

وی اضافه کرد: انتظار داریم که مسئولان به فکر این قشر زحمتکش باشند و به هر صورتی که می‌توانند گوشه‌ای از ضرر و زیان کشت سال جاری را جبران کنند.

*زیان 810 میلیارد ریالی کشاورزان اندیمشک

سرپرست جهادکشاورزی اندیمشک با تایید این موضوع اظهار کرد: این شهرستان با تولید سالانه 53 هزار تن سیب زمینی، 35 هزار تن پیاز و 15 هزار تن گوجه فرنگی یکی از مهم‌ترین شهرهای استان در زمینه تولید این محصولات است.

محمدجعفر آفرین افزود: متاسفانه امسال به دلیل عدم صدور مجوز صادرات و همچنین افزایش تولید در سایر استان‌ها کشاورزان این شهرستان برای فروش این محصولات با مشکل جدی مواجه و متحمل ضرر و زیان فراوانی شده‌اند.

وی اضافه کرد: افزایش تولید در واحد سطح نسبت به سال گذشته، عدم رعایت الگوی کشت در استان و سایر استان‌های کشور و همچنین نبود سردخانه در منطقه از دیگر عوامل به وجود آمدن این مشکل برای کشاورزان است.

سرپرست جهادکشاورزی اندیمشک با بیان اینکه بروز این مشکل بر کل چرخه اقتصادی شهرستان تاثیر مستقیم گذاشته است، تصریح کرد: با توجه به میانگین تولید فروردین‌ماه سال گذشته مبلغی بیش از یک‌هزار و 430 میلیارد ریال از چرخه اقتصادی این شهرستان خارج شده که این حجم بالای زیان مالی وارد شده تاثیر مستقیم بر روی بازار و همچنین نقدینگی بانک‌های شهرستان گذاشته است.

وی، خواستار کمک مسئولان استان و دولت برای جبران این خسارت شد و افزود: با توجه به مشکل پیش آمده قطعا کشاورزان قادر به بازپرداخت تسهیلات خود به بانک‌ها نیستند که انتظار است این موضوع با ارائه تسهیلات یارانه‌ای از محل اعتبارات خشکسالی حل شود.

آفرین در پایان، خواستار توجه مسئولان استان برای حل این مشکل و جبران خسارت کشاورزان این شهرستان شد.

در شهرستان اندیمشک بیش از 12 هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر 75 هزار نفر از کل جمعیت شهرستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم به امر کشاورزی اشتغال دارند.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار