تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۲
کد خبر: ۸۸۲۵۵
تعداد نظرات: ۴ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
۱۸ سد خوزستان را باید مقصر اصلی ریزگردها و خشکسالی دانست
نماینده مردم مسجد سلیمان، اندیکا و لالی در مجلس گفت: ۱۸ سد خوزستان را محاصره کرده است، با این شرایط ، به دنبال مقصر اصلی ریزگردها و علت خشکسالی در رودخانه های استان هستیم.

اسماعیل جلیلی در سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی سد گتوند عنوان کرد: طرح توسعه ای که در مسیر رودخانه های استان صورت می گیرد غیر کارشناسی است و این نوع بهره برداری های کلان اثرات منفی بیشتری نسبت به اثرات مثبت به بار می آورد.

وی ادامه داد: حوزه انرژی برق آبی از محل رودخانه های خوزستان تبدیل به بحث روز در مدیریت توسعه کشوری شده و ایجاد زیر ساخت ها و انجام پروژه های کلان در این استان  رو به افزایش است.

نماینده مردم مسجد سلیمان،اندیکا و لالی در مجلس با اشاره به عدم همگون بودن پروژه ها با محیط زیست تاکید کرد: عدم همگون بودن پروژه های اجرا شده با محیط زیست استان باعث ایجاد بحران های بزرگ و زیر سوال رفتن مجریان این طرح شده است.

جلیلی نگاه ها در سازمان های محیط زیست را گاها غیرکارشناسی دانست و گفت: در برخی سازمان های دولتی و به خصوص سازمان محیط زیست نگاه ها غیرکارشناسی است و در این حوزه می بایست توجه به امور زیست محیطی هر پروژه در راس قرار بگیرد.

وی بیان کرد: در پروژه سد گتوند منافع حاصل آمده بسیار پایین تر از مضرات و آسیب هایی است که به محیط زیست خوزستان وارد شد.

 نماینده مردم مسجد سلیمان،اندیکا و لالی در مجلس با اشاره به ذینفعان این پروژه ها تاکید کرد: خسارت این طرح غیر کارشناسی در میان توده های نمکی متوجه مردم خوزستان است و منفعت آن را عده ای خاص می برند.

جلیلی با اشاره به وضعیت خشکسالی و پدیده ریزگرد در استان بیان کرد: با توجه به اینکه ۱۸ سد خوزستان را محاصره کرده است، ما به دنبال مقصر اصلی ریزگردها و علت خشکسالی در رودخانه های استان هستیم.

وی افزود: بدیهی است با وجود این تعداد سد بر روی رودخانه های استان خوزستان و چهارمحال بختیاری و طرح های انتقال آب، دچار چنین بحران های زیست محیطی می شویم.

نماینده مردم مسجد سلیمان،اندیکا و لالی در مجلس راهکارهای وزارت نیرو را ناکارآمد توصیف کرد و گفت: بعد از بهره برداری از سدی که مطالعات کاملی بر روی آن انجام نشده، به دنبال راهکارهای بلندمدت و کوتاه مدت افتادند که این کاملا غیر منطقی و غیر عملی است.

جلیلی تاکید کرد: نمی توان به بهانه منافع ملی یک سرزمین را از بین برد و محیط زیست خوزستان هم نباید با چنین افکاری نابود شود.

وی با اشاره به ضرورت نگاه اقتصادی به یک پروژه عنوان کرد: باید در نظر داشت هر پروژه چقدر منافع اقتصادی و اجتماعی به همراه می آورد و بعد به فکر بهره برداری از آن افتاد و در واقع پیش از آنکه به دنبال راهکار حل بحران باشیم از وقوع بحران جلوگیری کنیم.

نماینده مردم مسجد سلیمان،اندیکا و لالی در مجلس در پایان گفت: برای کشته شدن یک سگ در فارس تعداد کثیری دست به تجمع زدند ولی هیچ کس در مقابل این فجایع زیست محیطی که جان هزاران نفر را به خطر انداخته اعتراضی نمی کند و خم به ابرو نمی آورد.
مرجع / مـهـر
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
0
2
خداوند متعال لعنت کند کسانی رو که با کم کاریشون این وضعیت رو پیش آوردن
همشهری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
0
3
اون زمان که در خوزستان سد کمتر بود درسته که رودخانه ها طغیان میکردند 2 سه تا آدم از بین میرفت،کمی از خانه ها تخریب میشد ، و فقط با این معضل طغیان، در فصل زمستان دست و پنجه نرم میکردیم ، اونم نه همیشه ،در برخی از سالها که باران فراوان می بارید
امااکنون با احداث سد های فراوان و کنترل طغیان رودخانه ها ، هزینه ی جانی و مالی و تخریب محیط زیستی فروانی می بینیم

نمونه اش گردو خاک در تمام فصول ، آلودگی آب ، خشک شدن رودخانه ، شوری آب ، از بین رفتنه جانوران و ماهی های محلی ،تغییر اقلیم ... و در نتیجه امراض صعب العلاج ، که خسارت مالی فراوانی به دست دولت و مردم گذاشته .
ای کاش همون طغیان رودخانه را داشتیم ،که حالا توش موندیم که چیکار کنیم، قبلا که سد نبود یک بلا بود ،اکنون که سدها احداث شده هزاران بلا بر سره این استان آمده. که ناشی از بی تدبیری است .
حاویدنادرپور
|
Canada
|
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
0
2
با سلام.عجب نماینده خوب و دلسوزی داریم ما خوزستانیها.حضرتعالی و همکاران گرامی که حدود چهار ساله وکیل خوزستان هستی در مجلس.شماها که میدانستید احداث مثلا سد گتوند و موارد مشابه به ضرر مردم خوزستانه چرا در مجلس جلوی اجرایی شدن این ظرحها رو نگرفتی؟{جانباز 70 درصد جنگ هستم}
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۶
0
2
گذشتگان ماهزاران سال دراین مملکت با کم بود آب وبارندگی با ساختن قنات مملک را آباد واز خشک سالی نجات دادند .اما امروز با ساختن سدهای بی خاصیت وانتقال سرشاخه های رودخانه هامملکت را با دستان خود نابود و خشک کردیم .برای آیندگان چه جواب داریم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
:
:
:
آخرین اخبار