تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
کد خبر: ۸۷۷۱۴
تعداد نظرات: ۳ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
میدان نفتی یاران شمالی پلمپ شد
مجری طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی از پلمپ شدن این میدان خبر داد و این مساله را اتفاقی غیرمنتظره خواند.

آرش باقرزاده اظهار کرد: از صبح دیروز در پی شکایت استاندار خوزستان این میدان توسط نیروی انتظامی پلمپ شد این درحالی است که برداشت از این میدان طی پنج ماه گذشته به دلیل مشکلات زیست محیطی متوقف شده بود.

وی با بیان این‌که هنوز دلیل این موضوع را نمی دانیم، تصریح کرد: مطالعات محیط زیستی میدان یاران شمالی را فروردین‌ماه – اردیبهشت ماه سال گذشته به سازمان محیط زیست ارائه دادیم اما به ما جوابی نداده و مجوز ندادند.

مجری طرح توسعه میدان یاران شمالی عنوان کرد: عملیات برداشت از چاه‌های میدان یاران شمالی پنج ماه است که به دلیل این مشکلات متوقف شده است و پیش از آن در قالب تولید زودهنگام روزانه پنج هزار بشکه از این میدان برداشت می‌شد.

باقر‌زاده ادامه داد: چهارشنبه هفته جاری جلسه‌ای با حضور استاندار خوزستان و مسوولان سازمان محیط زیست برگزار می‌شود تا انشا‌الله این مشکل برطرف شود.

گفتنی است ؛ پیش‌تر بیژن زنگنه وزیر نفت کشورمان و عبدالرضا حاج‌حسین‌نژاد مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت که توسعه میادین غرب کارون را به عهده دارد اعلام کرده بودند که عملیات توسعه‌ای در میادین غرب کارون موجب بروز مشکلات زیست‌محیطی در این منطقه نشده و به شدت با فعالیت‌هایی که موجب بروز مشکلات زیست محیطی شود، برخورد خواهند کرد.

مشکل ریزگردها در هوای استان‌های جنوبی، غربی و به ویژه خوزستان موضوع جدیدی نیست و طی 10 سال گذشته با گرم شدن هوا، گرد و غبار در فضای این استان افزایش می‌یابد و مشکلاتی را برای مردم ایجاد می‌کند.

از اواخر سال گذشته گرد و غبار در هوای خوزستان افزایش یافت و طبق روال همیشه دلایل بسیاری به عنوان عوامل ایجاد کننده این پدیده اعلام شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به سوء مدیریت، کاهش بارندگی در سال آبی جاری در منطقه و کشور اشاره کرد. اما یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در وضعیت هوای خوزستان عملیات توسعه میادین نفتی آزادگان شمالی و جنوبی و یادآوران و یاران اعلام و عنوان شده بود و این دیدگاه وجود دارد که به دلیل حفر چاه‌های نفت و گاز و دستیابی به منابع عظیم نفتی، تالاب هورالعظیم یا تالاب بزرگ هویزه توسط شرکت های نفتی خشک شده است که البته این فرضیه بارها از سوی مدیران نفتی رد شده است.

همچنین عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان با بیان اینکه شرکت نفتی که در هورالعظیم فعالیت داشته تا چهارشنبه هفته جاری مهلت رسیدگی و پاسخ در این زمینه دارد، گفت: این شرکت به طور رسمی برای حضور در جلسه مقابله با ریزگردها دعوت شده بود اما حضور نیافت.

به گفته او لایحه‌ای علیه این شرکت برای ارائه به دادگستری آماده شده و قرار بوده است تا امروز"21 اردیبهشت ماه" تقدیم شود اما شرکت مربوطه درخواست کرده است که برای پاسخگویی تا چهارشنبه هفته جاری به آن‌ها مهلت داده شود.

وی همچنین افزود:چنانچه تا پایان این مهلت نتیجه لازم حاصل نشود، لایحه را به دادگستری تقدیم خواهیم کرد.

در این رابطه الهام اردلانی، رییس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) شرکت مهندسی و توسعه نفت که مسئولیت کارفرمایی توسعه میادین نفتی این منطقه را به عهده دارد، پیش تر اعلام کرده بود که تاسیسات سطح الارضی در میدان‌های آزادگان شمالی و جنوبی،‌ یادآوران و یاران شمالی و جنوبی هنوز به بهره برداری نرسیده و به این ترتیب منبع انتشار آلودگی هوا در این منطقه، تاسیسات نفتی نیستند.

وی با بیان این که تالاب هورالعظیم به پنج حوضچه تقسیم شده که حوضچه ١ و٢ در ضلع شمالی تالاب و ٣، ٤و ٥ در ضلع جنوبی آن قرار گرفته اند، گفته بود که میدان آزادگان شمالی در حوضچه ١ و ٢ و میادین آزادگان جنوبی، یادآوران و یاران در حوضچه های ٣، ٤و ٥ قرار دارند.

اردلانی با اشاره به این که براساس طرح جامع توسعه میدان‌ها طرح آزادگان شمالی در همان محدوده شمالی تالاب که قسمت زنده و دارای آب است قرار دارد؛ تاکید کرده بود که در این محدوده هرگز هیچ دریچه‌ای مسدود نشده و تالاب خشک نشده است.

به گفته او با توجه به استقرار چاه‌ها در آب، در حوضچه شماره ١ و ٢ صرفا تعدادی جاده آنتنی ایجاد شده که مسیرهای دسترسی به چاههای آزادگان شمالی هستند و به منظور حفظ تبادلات آبی در اکوسیستم تالاب، همزمان با احداث این مسیرهای تردد، نسبت به ایجاد ٢٤٤ کالورت (آبراهه) اقدام شده است.

اردلانی با بیان این که پس از مدتی برخی از این دریچه ها به سبب رویش نیزارهای مجاور تالاب مسدود شد اعلام کرد که طرح آزادگان شمالی ضمن تعریف پروژه بهسازی و مرمت کالورت ها ( آبراهه‌های) موجود، نسبت به احداث ٤٨ آبراهه جدید و ٢ پل در مکانهای مورد نظر اداره کل محیط زیست خوزستان اقدام شده است.

وی با اشاره به این که در حال حاضر نیز ساخت و بازسازی ٢٤ کالورت و ٢ پل به اتمام رسید است و طبق بازرسی اخیر از منطقه هورالعظیم، هیچگونه محدودیت در تبادل آبی وجود ندارد، گفته بود به دلیل قرارگرفتن ایران روی کمربند خشک، تبخیر بالا و میزان بارش کم و نیز کم شدن ورودی آب به تالاب هورالعظیم از سمت عراق و احداث ٣٠ سد بزرگ و کانال آب در ترکیه و عراق و تغییرات اقلیمی منطقه حوزه تالابی منطقه دچار بحران کم آبی است به نحوی که حتی با وجود بازشدن دریچه ها حجم آب در تالاب به حدی نبود که حوضچه ٣ را پر کند و این مسئله در مورد حوضچه های ٤ و ٥ نیز صادق است. در حال حاضر حوضچه ٤ و ٥ نیز به طور کامل خشک نیست و بخش عظیمی از آن با زه آبهای مرتبط با کشت و صنعت خوزستان پر شده و زیستگاه پرندگان زیادی در این منطقه است.

به گفته او اگرچه رطوبت در منطقه می تواند به عنوان یک سد و لایه محافظ در مقابل گرد و غبار باشد اما واقعیت این است که شدت و جهت جریان باد غالب، سبب ورود ریزگردها از سمت عراق و سوریه به سمت ایران خواهد بود و حرکت دود فلرهای مرتبط با میادین نفت کشور عراق، هم به سمت ایران است.

رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، با تاکید بر این که ماهیت عملکرد نفت در حوزه غرب کارون مسئله دیگری بوده که با وظایف و اقدامهای سایر سازمانها از جمله سازمان محیط زیست متفاوت است، تاکید کرده بود که اقدام‌های ما حساسیت خاص خود را دارد. در دولت قبل و دولت جدید به منظور حفظ منابع ملی، استراتژی شرکت ملی نفت ایران، بهره برداری از میادین مشترک بوده که با وجود تلاش زیاد، با توجه به کمبودهای مختلف و تاخیر در پروژه ها شاهد تداوم حضور نفت در منطقه هستیم.
مرجع / ایسنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
5
خیلی عالیه و مردم هم از این قبیل حرکات شجاعانه و البته مسئولانه حمایت میکنند؛شرایط زیستی خوزستان اسفناک است و میبایست قوانین زیست محیطی بسیار سختگیرانه ای به اجرا گذاشته شود در غیر اینصورت تا چند سال اینده خوزستان غیر قابل سکونت و خوزستانیها اواره خواهند شد.
به امید تعطیلی فعالیت سد گتوند علیا و جلوگیری از طرحهای ظالمانه انتقال اب از سرشاخه های رودخانه های خوزستان...
صادق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
4
با سلام

اگر به اظهارات این مدیر نفتی توجه کنید همه مشکلات ناشی از عملکرد کشورهای همسایه است، احداث سد توسط ترکیه و عراق وزش باد از سمت عراق و سوریه و حتی دود فلرها هم از آن سمت مرز و وی هیچ اشاره ای به سد سازیهای بی رویه بر روی رودخانه های خوزستان، برداشت آب از سرشاخه و تغییرات عظیم بوجود آمده در اکوسیستم منطقه توسط همین مدیران عالی کشور اشاره ای نمیکند، همه تقصیرات به گردن کشورهای همسایه است در کشورهای همسایه هم که مردم از زنده بودنشان اطمینانی ندارند چه برسد به محیط زیست اینگونه خوب کاری نمیشود صورت داد و وضع همین است پس اعتراض موقوف
محیط بان
|
United States of America
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۴
0
0
در جلسه دیروز استاندار حرف های خود را پس گرفت و دستور فعالیت مجدد را داد.
:
:
:
آخرین اخبار