عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس با انتقاد از تعلل دولت در پرداخت مطالبات کشاورزان ذرت کار،گفت: علی رغم وعده های داده شده از سوی بانک های عامل تاکنون مطالبات بسیاری از کشاورزان پرداخت نشده ؛بنابراین وزیر اقتصاد باید در صحن علنی مجلس نسبت به این مسئله پاسخگو باشد.
عباس پاپی زاده با یادآوری تاخیر چندین ماهه دولت در پرداخت بهای تضمینی ذرت های خریداری شده از کشاورزان و مشکلات ایجاد شده ناشی از این بدقولی ها در حق بخش کشاورزی،گفت: کشاورز ما برای کشت محصول به صورت فصلی برنامه ریزی می کند،به طوری که ابتدای فصل با نقدینگی که از فصل قبل بدست آورده اقدام به تولید و کشت می کند؛اما تاخیر در پرداخت بهای تضمینی محصولات کشاورزی از جمله ذرت برنامه کشاورزان را دچار مشکل کرده است.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی افزود: کشاورزان ذرت را به قیمت تضمینی به دولت فروختند؛اما به دلیل اینکه بانک های عامل همکاری نکرده و پول را در اختیار سازمان تعاون روستایی قرار ندادند، یش از 6 ماه است که ذرت کاران مطالبات خود را دریافت نکرده اند.
عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس تصریح کرد: تا کنون بخش اعظمی از مطالبات کشاورزان ذرت کار پرداخت نشده و به همین علت در خوزستان که کشاورزان معمولا 2 تا 3 فصل در یکسال کشت می کنند،از فصل دوم کشت منصرف شده اند،چون عملا توان پرداخت هزینه های شخم،کاشت،داشت و برداشت را نداشتند.
وی با هشدار نسبت به کاهش سطح تولید گندم در سال جاری، ادامه داد: وضعیت بوجود آمده آسیب جدی هم به کشاورزان و هم به موضوع مهم خودکفایی وارد کرده است و دولت باید در این خصوص پاسخگو باشد.
این نماینده مردم در مجلس نهم با یادآوری اینکه موضوع پرداخت مطالبات ذرت کاران چندین بار در کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس بررسی وپیگیری شده است،گفت: در جلسه ای با حضور مدیران عامل بانک ها به این موضوع رسیدگی شد و آنها تعهد دادند هرچه زودتر مطالبات کشاورزان را بپردازند اما متاسفانه بعضی از بانک ها مثل بانک سپه و ملت همچنان به تعهدات خود عمل نکرده اند.
پاپی زاده با بیان اینکه طرح سوال از وزیر اقتصاد و امور دارایی در دستور کار کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس است،افزود: وزیر باید با حضور درصحن علنی مجلس نسبت به این مسئله پاسخ روشنی بدهد.
سیستم بانکی معیوب واسطه گری و دلالی را گسترش می دهدوی تاکید کرد: "طیب نیا" باید پاسخ دهد؛چرا سیستم بانکی به نحوی عمل می کند که رفتارش غیرقابل پیش بینی است وعلاوه بر اینکه قیمت برای ماه های آینده برای کشاورزان نامعلوم بوده و ریسک تولید بالاست و تولید هم تحت تاثیر عوامل جوی و طبیعی غیرقابل پیش بینی قرار دارد،در مورد پرداخت ها هم قادر به پیش بینی نیستند.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: درحال حاضر با یک معظل بزرگ مواجه هستیم چرا که سیستم بانکی به صورت شفاف عمل نمی کند وبه علت وجود این معظل کشاورزان در بحث خرید تضمینی هم دچارشک و تردید شده اند.
لزوم نظارت جدی تر وزارت اقتصاد بر عملکرد بانکها وی تصریح کرد: مشکلات بوجود آمده باعث بی اعتمادی کشاورزان به دولت شده به طوری که بسیاری از آنها می گویند ما حاضریم گندم را به بخش خصوصی و به دلالان،آن هم با قیمت ارزان تر تحویل دهیم و ضرر کنیم اما پولمان را به صورت نقد دریافت کنیم تا زندگی مان بچرخد.
عضوکمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: با وضعیت بوجود آمده کشاورزان آسیب دیده و از سوی دیگر واسطه گری و دلالی گسترش خواهد یافت ،بنابراین وزیر اقتصاد باید نسبت به این مشکلات پاسخگو باشد و بازنگری جدی در این رابطه انجام شده و روی عملکرد بانک های عامل نظارت جدی تری صورت گیرد.