تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۰
کد خبر: ۸۴۶۱۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تشریح کرد
اقدامات دانشگاه علوم پزشکی اهواز، برای مقابله با عوارض پدیده ریزگردها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تشریح اقدامات دانشگاه برای مقابله با عوارض پدیده ریزگردها در استان از اتخاذ تدابیر لازم در هنگام وقوع احتمالی ریزگردها در نوروز 94 خبر داد.

اسماعیل ایدنی  از آمادگی دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای مقابله با عوارض پدیده ریزگردها در استان خبر داد و اظهار کرد: اطلاع رسانی صحیح، به موقع و آموزش‌های همگانی به شهروندان باعث پیشگیری از بروز عوارض حاد ناشی از ریزگردها می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات این دانشگاه برای مقابله با وقوع مجدد و احتمالی ریزگردها در خوزستان، از آماده باش بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و اورژانس‌ها در نوروز 94 خبر داد و افزود: به همین منظور 18 آمبولانس جدید در اختیار مرکز فوریت‌های استان قرار گرفت که تا پایان سال این تعداد آمبولانس به 30 دستگاه خواهد رسید.

*آمادگی کامل مراکز درمانی برای ارائه خدمات به مراجعان به ویژه میهمانان نوروزی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه با بیان اینکه تعدادی تخت اضافه در صورت افزایش مراجعه‌کنندگان به اورژانس بیمارستان‌ها در هنگام وقوع احتمالی ریزگردها در خوزستان پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: تمام مراکز درمانی استان در صورت وقوع پدیده ریزگردها در خوزستان برای ارائه خدمات به مراجعان به ویژه میهمانان نوروزی به صورت شبانه روزی آمادگی کامل دارند.

این  فوق تخصص بیماری‌هایی ریه با بیان اینکه ذرات معلق و گرد و غبار یکی از عوامل آلاینده هوا هستند گفت: این عوامل می‌توانند باعث عوارض چشمی، پوستی، ریوی و قلبی عروقی شود.

ایدنی تاکید کرد: سایز این ذرات با یکدیگر متفاوت است، ذراتی که سایز آنها از 10 میکرون بالاتر است، امکان ورود به دستگاه تنفسی تحتانی را در شرایط عادی ندارند و در مجاری تنفسی فوقانی رسوب می‌کنند، اما اگر سایز آنها  کمتر از 10 میکرون باشند، ذرات وارد دستگاه تنفسی تحتانی می‌شوند.

وی تصریح کرد: ذرات بین 2.5 تا 10 میکرون در مجاری تنفسی رسوب می‌کنند و بسته به محل رسوب، و خواص بیوشیمیایی، اثرات بیماری‌زای آنها متفاوت است.

ایدنی اضافه کرد: ذراتی که دو مجاری هوایی تحتانی رسوب می‌کنند، عامل ایجاد برونشیت و حملات تنگی‌ نفس، آسم و خس‌خس سینه هستند و ذرات کمتر از 2.5 میکرون می‌توانند به حبابچه‌های ریوی رسیده و بسته به غلظتشان، می‌تواند در تبادلات گازی و اکسیژن‌گیری خون از ریه‌ها ایجاد اختلال کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در زمینه اقدامات صورت گرفته توسط دانشگاه علوم پزشکی اهواز و وزارت بهداشت برای کاهش آسیب‌های ناشی از آلودگی هوای اهواز در ماه‌های اخیر، تصریح کرد: به همین منظور اقدامات خوبی در حوزه پیشگیری و درمان با هدف کنترل آسیب و درمان افراد با مشکلات قلبی و تنفسی صورت گرفته است.

ایدنی همچنین از حضور و همراهی وزیر بهداشت و نمایندگان دولت در استان و ارائه تدبیر صحیح و به موقع و تخصیص بسته حمایتی و رایگان کردن خدمات درمانی بیماران مراجعه‌کننده به اورژانس‌های بیمارستانی و نیز از زحمات همکاران مراکز درمانی و پرسنل فوریت‌های استان در این خصوص قدردانی کرد.

*اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی موجب کاهش آسیب به شهروندان می‌شود

وی تصریح کرد: ارائه آموزش‌های مداوم و همگانی به شهروندان از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری به وی‍ژه صدا و سیما، در زمینه نحوه مقابله با ریزگردها، آگاه‌سازی مردم نسبت به ساعات اوج وقوع ریزگردها، شدت آلودگی و تشریح بایدها و نبایدهایی که مردم در این ساعات باید به آن توجه کنند باعث کاهش آسیب به شهروندان می‌شود.

ایدنی با بیان اینکه تلاش شده در ارائه آموزش‌ها تمام گروه‌های سنی توجه قرار گیرند و آموزش‌های لازم به آنها ارائه شود، افزود: در کنار اقدامات آموزشی صورت گرفته، در حوزه عملیاتی و تصمیم‌گیری نیز اقداماتی همچون تعطیلی مدارس و ادارات در روزهای شدت آلودگی نیز با هدف کاهش آسیب‌های ریزگردها صورت گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه اطلاع رسانی و آموزش همگانی صورت گرفته از طرق مختلف بوده است، بهره‌گیری از تمام ابزارهای اطلاع رسانی را از جمله اقداماتی دانست که به صورت گسترده در سطح استان خوزستان صورت گرفته است.

*توزیع 400 هزار ماسک در خوزستان

وی به تامین ماسک‌های مناسب برای روزهایی که آلودگی شدیدی در خوزستان وجود داشت، اشاره کرد و افزود: در این زمینه بیش از 400 هزار ماسک توسط جمعیت هلال احمر تهیه و توسط جمعیت و مرکز فوریت‌های استان در بین مردم توزیع شد.

ایدنی تاکید کرد: در روزهای پیک آلودگی، آمبولانس و اتوبوس آمبولانس‌های مرکز فوریت‌های دانشگاه ضمن توزیع ماسک در محل‌های پرتردد شهر حاضر شده و خدمات درمانی را به مردم در محل ارائه دادند، همچنین در صورت لزوم بیماران به مراکز درمانی انتقال داده شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان گفت: در مراکز درمانی نیز با وجود افزایش چنین برابری حجم مراجعات، با توجه به آمادگی قبلی در تهیه، ذخیره دارویی و تجهیز مراکز به تجهیزات کمک تنفسی، هیچ گونه خللی در ارائه خدمت رسانی به بیماران رخ نداد و خوشبختانه هیچ موردی از مرگ و میر نداشتیم.

مرجع / فـارس
برچسب ها: ریزگردها ، اهواز ، ایدنی
:
:
:
آخرین اخبار