تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۲
کد خبر: ۸۴۳۷۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

طرح بیولوژیک آبخیزداری در اراضی شهیون دزفول اجرا شد

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول از اجرای طرح بیولوژیک آبخیزداری در این شهرستان خبر داد و گفت: اجرای این طرح با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و رسوب در شهرستان دزفول آغاز شده است.

علی درخشانی فر دوشنبه در آیین افتتاح طرح بیولوژیک آبخیزداری منطقه دارک بخش شهیون دزفول افزود: در راستای اجرای این طرح از سال 1390 در سطح 70 هکتار از مراتع روستای دارک بخش شهیون دزفول، امسال 20 هکتار نهال کاری شد.

وی افزود: در این طرح که با هدف ذخیره نزولات آسمانی و تولید محصولات فرعی جنگل و مرتع اجرا شده ، علاوه بر کاشت نهال ، بذرکاری با استفاده از بذر بادام کوهی صورت گرفت.

درخشانی فر ایجاد اشتغال برای ساکنان محلی و توسعه فضای سبز با هدف توسعه گردشگری را از دیگر مزایای طرح بیولوژیک آبخیزداری برشمرد.

وی همچنین تهیه و اجرای طرح های مرتعداری در سطح بیش از 35 هزار هکتار ، اجرای طرح های مدیریت منابع جنگلی در مناطق بوالحسن سردتش ، ماشکار و لیوس به مساحت پنجهزار و 700 هکتار ، اجرای طرح توسعه درختکاری ، پیشگیری از گسترش بیماری قارچ در جنگل و بیشه زارهای منطقه و نیز تولید 27 هزار اصله انواع نهال جنگلی و مرتعی را از جمله اقدامات اداره منابع طبیعی و ابخیزداری شهرستان دزفول عنوان کرد.

رئیس اداره ارزیابی معاونت آبخیزداری استان خوزستان نیز در این آیین که در روستای دارک بخش شهیون دزفول برگزار شد با اشاره به وقوع 107 مورد سیل در دو دهه گذشته در کشور ایران گفت: اجرای طرح های بیولوژیک آبخیزداری نقش مهمی در کنترل سیلاب دارد.

امیر رعیت پیشه از رسوب و فرسایش خاک به عنوان یک تهدید جدی برای سدها نام برد و افزود: فرسایش 20 تا 24 تن خاک از سطح هر هکتار و انباشت این میزان خاک در دریاچه سدها،عمر مفید سدهای کشور را کاهش داده است.

وی افزود: عملیات بیولوژیکی روشی علمی ساده و کم هزینه است که عشایر و روستاییان برای افزایش درآمد، ایمنی و مقابله با آثار نامطلوب سیل و فرسایش می توانند در اجرا و توسعه آن مشارکت کنند.

رییس اداره امور عشایر شهرستان دزفول نیز از احداث 13 جایگاه عرضه سوخت فسیلی برای بهره برداری در مناطق کم تراکم درخت و صعب العیبور شهرستان دزفول خبر داد و گفت: امسال نیز احداث سه جایگاه عرضه سوخت در روستاهای دورک ، دارخلک و دره کاید مصوب شده که با تامین اعتبار لازم احداث می شوند.

230 هزار هکتار از مساحت شهرستان دزفول را جنگل و 110 هزار هکتار آنرا مرتع پوشانده است.

در شهرستان دزفول در شمال خوزستان با متوسط بارندگی سالانه 300 میلی متر ، سالانه به طور میانگین دو هزار و 500 میلی متر تبخیر آب صورت می گیرد.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار