نمایندگان خوزستان به انتقال آب کارون به فلات مرکزی و پیامدهای منفی آن بر صنعت و کشاورزی خوزستان انتقاد شديدي را وارد كردند.
به گزارش خوزنیوز به نقل از فارس، اخیرا وزارت نیرو اعلام کرده که طرح انتقال آب به فلات مرکزی در هفته دولت کلنگ زنی میشود، نمایندگان خوزستان به انتقال آب کارون به فلات مرکزی و پیامدهای منفی آن بر صنعت و کشاورزی خوزستان انتقاد شديدي را وارد كردند.
نایب رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با انتقاد از اجرای طرح انتقال آب از سرشاخههای رودخانه کارون به فلات مرکزی موسوم به طرح بهشت آباد، تصریح کرد: در صورت علمیاتی شدن این طرح نمایندگان خوزستان به صورت دسته جمعی استعفا میدهند.
سید شریف حسینی افزود: این مسئله در جلسه مجمع نمایندگان خوزستان مطرح شده و 18 نماینده خوزستان اعلام آمادگی کردند که در اعتراض به آغاز طرح انتقال آب کارون استعفا دهند و به این صورت مخالفت خود را اعلام کنند.
وی وظیفه نمایندگان را رساندن صدای اعتراض مردم دانست و گفت: یکشنبه آینده در این رابطه نطقی در مجلس خواهم داشت.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح بزرگ بهشت آباد یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب آب را از سرچشمه رودخانه کارون به فلات مرکزی منتقل میکند.
وی تصریح کرد: افتتاح طرح بهشت آباد به این معنی است که با دست خودمان مرگ خوزستان را رقم بزنیم.
حسینی با اشاره به وعده رئیس جمهور به نمایندگان خوزستان مبنی بر ممانعت از اجرای این طرح، اظهار داشت: در نشست مجمع نمایندگان خوزستان با رئیس جمهور در سال گذشته، ناصرینژاد به عنوان رئیس مجمع و دهدشتی نیز به عنوان دبیر حاضر بودند و رئیس جمهور گفت که این موضوع را رسانهای نکنید و قول میدهم که طرح انتقال آب عملیاتی نمیشود، اما به نظر میرسد که وی به دلیل فشارها نتوانسته وعده خود را عملی کند.
وی ابعاد گسترده اجرای این طرح را در خوزستان یادآور شد و با بیان اینکه وظیفه پیگیری حقوقی این طرح به عهده استاندار خوزستان است، تاکید کرد: با اجرای این طرح زمینهای خوزستان خشکتر میشوند و کشاورزی و صنعت این استان که قطب کشاورزی و صنعت کشور است، از بین میرود و خوزستان فقط آب شرب خواهد داشت که آن هم از طریق رودخانه دز تامین میشود.
نایب رئیس مجمع نمایندگان خوزستان افزود: با انتقال آب کارون این رودخانه که در حال حاضر بی رمق است کاملا خشک میشود و باید آن را آسفالت کرد تا کودکان در آن بازی کنند.
وی تاکید کرد: اگر آبی وجود داشته باشد دشتهای تشنه خوزستان آماده کشاورزی هستند.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرحهای در دست اجرای انتقال آب از سرشاخه رودخانههای خوزستان اظهار داشت: در حال حاضر 9 طرح انتقال آب از سرشاخههای این استان در حال بهرهبرداری، اجرا یا مطالعه است که در صورت اتمام آنها خوزستان هر دو سه سال یکبار با خشکسالی مواجه میشود.
وی افزود: از تونل کوهرنگ یک، 500 میلیون مترمکعب؛ از کوهرنگ دو، 250 میلیون مترمکعب آب، سد چلگر 150 میلیون مترمکعب و برای قم 300 میلیون مترمکعب سالانه منتقل میشود.
حسینی ادامه داد: تونل بهشت آباد به طول 68 کیلومتر برای انتقال یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب و کوهرنگسه برای انتقال 250 میلیون مترمکعب است.
وی ادامه داد: طرح انتقال آب به یزد به میزان 300 میلیون مترمکعب، انتقال آب به رفسنجان به منظور انتقال 250 میلیون مترمکعب، انتقال آب از کرخه به ایلام به میزان 300 میلیون مترمکعب و نیز در حال اجرا است.
حسینی از رسانههای استان خواست که انتقاد و مخالفت نمایندگان را به گوش همگان برسانند.
بر اساس این گزارش، طرح توسعه 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی که در سفر مقام معظم رهبری به خوزستان در سال 75 تصویب شد تاکنون به دلیل کمبود آب اجرا نشده است.
بر اساس اعلام سازمان آب و برق خوزستان آورد رودخانه های استان در سال جاری کاهش 49 درصدی داشته است.