تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۸۰۶۸۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
دادستان اهواز:
سلاح‌های زمان جنگ هنوز در دست مردم است

دادستان اهواز درباره تيراندازي اخير در منطقه کوی علوی اهواز گفت: تيراندازي ناشي از اختلاف ميان دو نفر بود كه منجر به زخمي شدن يك فرد شد و در حال حاضر پرونده براي بررسي​هاي تكميلي در دادسرا در حال پيگيري است.

علي​اصغر صادقي در نشست خبري مشترك جانشين فرماندهي نيروي انتظامي و دادستان اهواز که امروز ( 1 بهمن ماه) برگزار شد، اظهار كرد: نيروي انتظامي در كشف جرائم و برخورد با مجرمان و مخلان امنيت عمومي به خصوص در مباحث سرقت و تيراندازي در سطح شهر كه هر دو موجب ايجاد ناامني و سلب آرامش شهروندان مي​شود، به موقع اقدامات ضروري را انجام داده است كه جاي تقدير دارد.

رسیدگی خارج از نوبت به پرونده‌های تیراندازی در شهر

وي ادامه داد: يكي از مباحثي كه نيروي انتظامي و دستگاه قضايي در آن ورود مي​كند، بحث تيراندازي در سطح شهر است كه گاه شاهد رخ دادن اين اتفاقات در اهواز هستيم. تيراندازي يكي از عوامل ايجاد ناامني، و همچنين ايجاد احساس ناامني در شهروندان است. بنابراين دستگاه قضايي با اختصاص شعب ويژه​اي براي بررسي پرونده‌هاي مربوط به اين جرائم در سطح شهر، خارج از نوبت به اين پرونده​ها رسيدگي مي​كند.

دادستان اهواز برخورد دستگاه قضايي را در خصوص مجرمان بسيار قاطعانه عنوان كرد و افزود: درباره افرادي كه اقدام به تيراندازي و سلب آرامش شهروندان مي​كنند، هيچگونه اغماضي نخواهيم داشت؛ حتي با افرادي كه در مراسم​هاي عروسي و عزاداري بر اساس سنت غلطي كه وجود دارد تيراندازي مي​كنند، هرچند از اسلحه مجاز و داراي مجوز شكار استفاده كنند، برخورد جدي و قاطع مي​شود و پروانه سلاح شكار ابطال خواهد شد.

صادقي اظهار كرد: تيراندازي در مراسم​هاي عروسي و عزاداري ناشي از خرده​فرهنگ​هاي غلطي است كه وجود دارد لذا به دليل اينكه اين اقدام از جرائم مخل نظم و امنيت عمومي محسوب مي​شود، با اقدام‌كنندگان برخورد شديد مي​كنيم.

وي در خصوص تيراندازي اخير در يكي از مناطق شهر اهواز اظهار كرد: در درگیری بين اين دو فرد يك نفر از ناحيه پا مورد اصابت تير قرار گرفته و زخمي مي​شود كه با ورود نيروي انتظامي به محل، حادثه خاتمه مي​يابد و اكنون پرونده در دادسرا در حال بررسي تكميلي است.

سلاح‌های زمان جنگ هنوز در دست مردم است

دادستان اهواز گفت: سلاح​هايي كه اكنون در دست مردم است، اسلحه​هايي هستند كه از زمان جنگ در استان باقي مانده است و قانونگذار قانون مجازات دارندگان سلاح غيرمجاز را در سال 91 اصلاح و اعلام كرد اشخاصي كه سلاح غيرمجاز دارند، سلاح خود را تحويل دهند و بعد از اخذ مجوز لازم مجددا آن را دريافت كنند. كه شايد يكي از موارد افزايش وجود سلاح در استان همين موضوع باشد.

صادقي درباره ورود سلاح از مرزهاي استان اظهار كرد: مرزباني استان خوزستان بسيار فعال است. شايد در گذشته از طريق مرزهاي استان جابه‌جايي سلاح صورت مي​گرفت اما در سال‌هاي اخير به دليل افزايش دقت، حساسيت و مراقبت مرزبانان اين كار صورت نمي​گيرد.

کشته شدن یک مامور شهرداری اهواز در تیراندازی

وي همچنين درباره كشته شدن يكي از افراد اجرائيات شهرداري در يك حادثه تيراندازي گفت: اجرائيات شهرداري وظايفي را برعهده دارد كه بايد انجام دهد و در غير این صورت به دليل عدم انجام وظيفه قطعا مورد بازخواست قرار مي​گيرد. حادثه تيراندازي كه منجر به كشته شدن يكي از افراد اجرائيات شهرداري شد، به اين شرح بود كه دستگاه اجرائيات بر اساس حكم تخريب كه در اختيار داشت، در حال اجراي حكم بود و مأموران شهرداري براي اينكه مزاحمتي براي شهروندان ايجاد نشود، اين اقدام را در نيمه​هاي شب در حال انجام بودند كه در اين حين فردي با اسلحه اقدام به تيراندازي و راننده لودر را مورد اصابت قرار مي​دهد.

دادستان اهواز افزود: متاسفانه راننده لودر كه مشغول تخريب مكان بود، در اين حادثه كشته شد اما به محض وقوع اين موضوع پرونده تشكيل و هم​اكنون در دادسرا در حال پيگيري است.

صادقي درباره سوال يكي از خبرنگاران در خصوص اينكه شهرداري حكم قضايي براي تخريب مكان در اختيار نداشته است، چگونه اقدام به اين كار كرد؛ توضيح داد: در مواردي اخذ مجوز قضايي لازم نيست. شهرداري براي دريافت حكم تخريب ساخت و سازهاي غيرمجاز، موضوع را در كميسيون ماده 100 مورد بررسي و حكم را از اين كميسيون دريافت مي​كند و در اين شرايط مي​تواند بدون اخذ حكم قضايي اقدام به تخريب ساخت و ساز غيرمجاز كند.

سلاح به وفور در شهر یافت می‌شود

وي اظهار كرد: اين تيراندازي​هايي كه در شهر شاهد آن هستيم از تبعات وجود سلاح است كه متاسفانه به وفور يافت مي​شود. گرچه برخي سلاح​ها، مجوز دارند اما فرهنگ استفاده از سلاح وجود ندارد.

عرضه قليان ممنوع است

وي همچنين به ممنوعيت عرضه و تبليغ قليان اشاره كرد و گفت: قانونگذاران عرضه و تبليغ قليان را جرم دانسته و جزاي نقدي براي آن پيش​بيني كرده است. لذا استعمال دخانيات در اماكن عمومي و عرضه قليان ممنوع است و شخص عرضه كننده نيز در اين اقدام محكوم مي​شود.

دادستان اهواز گفت: طرح​هاي خوبي در زمينه جمع​آوري قليان و جلوگيري از عرضه آن در سطح شهر انجام شد كه به دنبال آن تعدادي از مكان​هاي عرضه قليان پلمپ شد. اما آنچه كه اهميت دارد اين است كه متاسفانه در لواي عرضه قليان، جرائمي از جمله استعمال موادمخدر، مشروبات الكلي و جرائم ديگر را شاهد هستيم كه لازم است اقدامات لازم در جهت جلوگيري از گسترش اين پديده با جديت انجام شود.

صادقي در خصوص عدم شماره​گذاري خودروهاي پلاك اروند در منطقه آزاد نیز توضيح داد: بحث تردد خودروهاي پلاك اروند از منطقه آزاد در استان با تلاش​هاي دكتر مقتدايي استاندار خوزستان به نتيجه رسيد و در ابتدا تردد آنها تا شعاع 120 كيلومتري مصوب شد اما پس از آن به كل استان تسري پيدا كرد. اما اين موضوع با مصوبه‌اي كه دولت در اين زمينه داشت متناقض بود ولي مسئولان اجرايي استان در حال پيگري موضوع هستند و جاي اميدواري است كه تردد خودروهاي پلاك اروند در كل استان و محدوده منطقه آزاد مشكلي نداشته باشد.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار