تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰
کد خبر: ۷۹۰۵۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
با تفاهم شهردار اهواز و مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان صورت گرفت:

اهواز برای میزبانی پایتخت کتاب ایران آماده شد

اهواز برای میزبانی پایتخت کتاب ایران آماده شد
جلسه مشترک مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و شهردار اهواز برگزار و پیش نویس تفاهم نامه اقدامات مشترک شهرداری اهواز و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان با موضوع فعالیت های فرهنگی و اقداماتی در خصوص کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی به امضاء طرفین رسید
با تفاهم شهردار اهواز و مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان صورت گرفت: اهواز برای میزبانی پایتخت کتاب ایران آماده شد.

جلسه مشترک مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و شهردار اهواز برگزار و پیش نویس تفاهم نامه اقدامات مشترک شهرداری اهواز و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان با موضوع فعالیت های فرهنگی و اقداماتی در خصوص کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی به امضاء طرفین رسید.

شهردار اهواز در این جلسه، کتاب را بستر دانایی و زمینه ساز آگاهی برای جامعه انسانی دانست و گفت: اگر بخواهیم به سوی جامعه آرمانی مورد نظر دین مبین اسلام حرکت کنیم می بایست کتاب از یک وسیله لوکس یا کم مصرف به یک کالای عمومی، همگانی و با ضریب نفوذ بالا در آحاد جامعه تبدیل شود.



سید خلف موسوی ادامه داد: اهواز شهر فرهنگ و معنویت و اخلاق است و از قرون گذشته تا کنون سرمایه های انسانی جریان ساز و فرهیخته ای را به جامعه فرهنگی کشور تقدیم داشته و به تعبیری نمی توان نقش فرهنگی جنوب را در سیر طبیعی فرهنگی جامعه ایرانی در زمان های مختلف نادیده انگاشت و این همه در سایه تکریم و استفاده و رونق کتاب در این خطه حاصل شده است.

شهردار اهواز با تحسین طرح و ایده تعیین پایتخت کتاب در کشور و رقابت فرهنگی بوجود آمده میان شهرهای مختلف کشور، گفت: شهرداری اهواز نیز در کنار سایر علاقمندان اندیشه و فرهنگ و کتاب این خطه، از همه امکانات و توانی که در اختیار دارد برای انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب کشور استفاده می کند و دستیابی به این افتخار را حق شهر اهواز می دانیم و اگر هم به هر دلیلی این توفیق حاصل نشد، تلاش های صورت گرفته چون در راه تعالی فکر و اندیشه بوده است به طور حتم موجب ارتقاء فرهنگ عمومی در اهواز و استان خواهد شد.

موسوی از تعیین محل مناسبی برای احداث شهر کتاب خبر داد و تصریح کرد: شهرداری اهواز آمادگی لازم را برای احداث شهر کتاب دارد و در این زمینه پیشنهادی را به دانشگاه شهید چمران اهواز ارائه داده ایم که با مشارکت یکدیگر یکی از بزرگ ترین محل های عرضه کتاب و سایر محصولات فرهنگی را در شهر اهواز ایجاد نماییم.

شهردار اهواز گفت: با همکاری اداره ارشاد استان خیابانی را ویژه عرضه محصولات فرهنگی و به ویژه کتاب ساماندهی خواهیم نمود و مناطقی را تحت عنوان بازارچه کتاب راه اندازی می نماییم.

وی در ادامه با تقدیر ویژه از تحولات و فعالیت های فرهنگی که با حضور قنواتی مدیرکل ارشاد اسلامی خوزستان در استان و شهر اهواز ایجاد شده است، گفت: خاکی و بی ادعا بودن و تلاش های پردامنه و شبانه روزی از خصوصیات مدیرکل ارشاد استان است و او را مصداق یک بسیجی فرهنگی می دانم.

سید خلف موسوی خطاب به مدیرکل ارشاد استان ادامه داد: در حوزه فرهنگ باید در راستای منویات ولی امر مسلمین جهان امام خامنه ای حرکت نماییم و همواره خود را و فعالیت های فرهنگی انجام داده را با رهنمودها و اشارات ایشان بسنجیم و هدفی جز اعتلای فرهنگ ایران و استان خوزستان نداشته باشیم.

شهردار اهواز اضافه کرد: خوزستان صندوقچه بسیاری از افتخارات فرهنگی، هنری، ادبی و علمی و معنوی کشور است که بزرگ ترین افتخار خوزستان این است که دروازه ورود تشیع به ایران اسلامی لقب گرفته است.

وی افزود: در حوزه مسایل و اقدامات فرهنگی باید از حرکت جزیره ای و نگاه بخشی احتراز کرد و با تعامل، همکاری و هم افزایی همه پتانسیل های موجود و ممکن را در خدمت اهداف فرهنگی به فعلیت رسانید.

سید خلف موسوی با بیان این مطلب که امروز با تهاجم همه جانبه فرهنگی و تبلیغاتی دشمنان انقلاب اسلامی روبرو هستیم که از هر هزینه و اقدامی برای اخلاق زدایی، دین زدایی و رویگردانی مردم به خصوص قشر جوان از ارزش های انقلابی و آرمان های اسلامی فروگذار نیستند، خاطرنشان کرد: اینکه رهبر انقلاب سال جاری را در کنار مقوله اقتصاد، سال فرهنگ می داند ناشی از اهمیت این حوزه انسان ساز و بهتر است بگویم جامعه ساز است.

شهردار اهواز، هزینه های صورت گرفته برای فعالیت های فرهنگی را سرمایه گذاری برای آینده معنوی جامعه دانست و اظهار داشت: فرهنگ مقوله پیچیده ای است که البته باید با فعالیت های تبلیغی تمییز داده شود. فرهنگ باورهای اخلاقی، دینی و معنوی را در انسان بارور می سازد و انسان آرمانی و فرهنگی، جامعه پیرامون خود را سالم خواهد کرد و فساد و نازیبایی را از ساحت جامعه می زداید، کارویژه ای که از هیچ حوزه دیگری ساخته نیست.

در پایان این جلسه همایون قنواتی مدیرکل ارشاد و اسلامی استان خوزستان گفت: بر اساس تفاهم نامه ای که بین وزارت ارشاد و یونسکو منعقد شده است هر سال یکی از شهرهای کشور به عنوان پایتخت کتاب انتخاب می شود و در تلاشیم با همیاری و مشارکت همه گروه های مرجع به این هدف دست یابیم و اهواز به عنوان پایتخت کتاب کشور انتخاب شود.

قنواتی، انعقاد تفاهم نامه همکاری بین شهرداری اهواز و اداره کل ارشاد استان را گام اساسی و مهمی دانست که می تواند نقش موثری در انتخاب شهر اهواز به عنوان پایتخت کتاب کشور داشته باشد و از نگاه مثبت و همراهی ویژه شهردار اهواز در این خصوص تشکر کرد.

همچنین حجه الاسلام والمسلمین کاظم سواری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اهواز در این جلسه که با محوریت هماهنگی اقدامات لازم در خصوص اعلام آمادگی اهواز جهت تعیین پایتخت کتاب کشور برگزار می شد، گفت: با توجه به پتانسیل های فرهنگی بالایی که در استان خوزستان و شهر اهواز وجود دارد به ویژه نعمت بزرگ وجود روحانیت آگاه و حوزه علمیه پویا و مردم ولایتمدار و بصیر، دستیابی اهواز به پایتخت کتاب ایران اسلامی امری دور از دسترس نیست.

سواری با تاکید بر لزوم آسیب شناسی مشکلات فرهنگی استان و برنامه محور بودن در این عرصه، خاطرنشان کرد: باید نگاه تعاملی بین شهرداری، شورا و اداره فرهنگ و ارشاد استان حاکم شود تا با استفاده از توانمندی ها و ظرفیت هایی که وجود دارد واجد شرایط و حائز امتیاز لازم برای میزبانی پایتخت کتاب کشور باشیم.

گفتنی است در پایان این جلسه، پیش نویس تفاهم نامه اقدامات مشترک شهرداری اهواز و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان با موضوع فعالیت های فرهنگی و اقداماتی در خصوص کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی توسط سید خلف موسوی شهردار کلانشهر اهواز و همایون قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان مورد موافقت قرار گرفت و به امضاء طرفین رسید.
captcha
آخرین اخبار