تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۲
کد خبر: ۷۶۳۳۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
ویژه دانشجویان نوورود،
تور فناوری در دانشگاه شهید چمران برگزار شد
تور فناوری ویژه دانشجویان نو ورود دانشگاه شهید چمران اهواز، دوشنبه(10 آذرماه) به همت مرکز رشد فناوری این دانشگاه برگزار شد.

دکتر ابراهیم حاجی دولو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران، در این برنامه در سخنانی وجود 17 هزار دانشجو را یک پتانسیل بالقوه در این دانشگاه و منطقه جنوب غرب با شرایط حساس اقتصادی، سیاسی و ژئوپلتیکی دانست.

وی توضیح داد: مرکز رشد فناوری جایی است که باید فناوری های موردنیاز رشد کند، تولید شود و به منصه ظهور و محصول برسد. محلی که صاحبان علم و دانش و علاقه مندان به تبدیل ایده به محصول را تشویق و ترغیب کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران در تعریف فناوری گفت: فناوری عبارت‌است از کاربرد ماهرانه علم و دانش برای تولید محصول یا خدمات. آنچه ما از آن غافل شده ایم این است که علم و دانش را در دانشگاه خوب یاد گرفته ایم اما از نظر به‌کارگیری علم برای تولیدمحصول چندان موفق نبوده ایم.

حاجی دولو یادآور شد: در گذشته، فناوری ما وارداتی بود که با پول نفت از کشورهای دیگر می خریدیم و دانشگاه فقط تربیت و آموزش دانشجو برای بهره برداری از فناوری و احتمالا تعمیرات آن را انجام می داد اما این مدل، دیگر کارآمد و پاسخگو نیست و باید خودمان فناوری را تولید کنیم.

وی تاکید کرد: باید دانشجویان را تشویق کنیم در کنار علم، آن را با مهارت همراه کنند تا به تولید محصول که غایت کار است، دست یابیم.

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران گفت: دانشجو باید یاد بگیرد در قبال مشکلات راه حل ارائه دهد و در پاسخ به نیازهای جامعه، ایده‌های خود را ارائه دهد تا در جایی مانند مرکز رشد مورد حمایت و ارزیابی و راهنمایی تا تبدیل به محصول قرار گیرد.

همچنین دکتر بابک مختاری رئیس پارک علم و فناوری خوزستان، با اشاره به افزایش روزافزون جمعیت جوان تحصیل کرده و هزینه بسیار زیاد چند صد میلیونی برای ایجاد شغل در هر واحد صنعتی، راه خروج از این بن بست اشتغال را بهبود فضای کسب و کار و کارآفرینی عنوان کرد.

وی افزود: در مرکز رشد، علاوه بر شرایط کاملا مناسب و امکانات ضروری اولیه فیزیکی، 35 میلیون تومان تسهیلات به صاحبان ایده ها پرداخت می شود تا ایده خود را تجاری سازی کنند.

مختاری تصریح کرد: هر ایده ای که علم در آن بکار رفته باشد و بتواند بازاری برای خود فراهم کند، مهم است و در کشور ما باید بر روی ایده های مبتنی بر تکنولوژی های مورد نیاز منطقه و بازار سرمایه گذاری کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری خوزستان در ادامه به برنامه های این مرکز اشاره کرد و گفت: برای اولین بار امسال طرح ملی المپیادهای دانشجویی کسب و کار اجرا می شود که از هفته آینده فراخوان آن منتشر می گردد.

وی گفت: همچنین، پارک علم و فناوری از نرم افزارهای اندروید در حوزه ملی، منطقه ای و دفاع مقدس به طور ویژه حمایت مالی می کند و برای هر اپلیکیشن تا 15 میلیون ریال قرارداد منعقد می‌کند.

مختاری حمایت از انجمن‌های علمی فعال در حوزه کارآفرینی، حمایت بلاعوض از اختراعاتی که ثبت شده اما تاکنون امکان تجاری سازی آن‌ها وجود نداشته و نیز برگزاری جشنواره نوآوری کارون را از دیگر برنامه های پارک علم و فناوری در سال جاری عنوان و تاکید کرد: در زمینه حمایت از طرح ها مشکل مالی وجود ندارد.

همچنین دکتر سیدیحیی میرزایی مدیر مرکز رشد فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز هدف از برگزاری این تور را آشنایی دانشجویان نو ورود با شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در این مجموعه عنوان کرد و اظهارداشت: دو نفر از مدیران موفق شرکت‌ها در فضایی صمیمی به بیان اهداف، موفقیت‌ها، مشکلات و تجربیات کاری خود و همچنین چگونگی مشارکت دانشجویان در این شرکت‌ها می‌پردازند.

وی سابقه مرکز رشد فناوری در کشور را 15 سال و در دانشگاه شهید چمران اهواز 10 سال عنوان کرد و افزود: مرکز رشد دانشگاه شهید چمران یکی از بهترین مراکز رشد کشور از نظر کیفیت و مراکز مستقر است.

میرزایی خاطرنشان کرد: مراکز رشد فناوری تنها نقطه‌ای است که در ساختارهای حقوقی افراد به طور حقیقی می‌توانند وارد شوند و در این مراکز ریسک کسب و کار برای ورود به عرصه تجاری کاهش می دهند.

وی لازمه ورود به مرکز رشد را داشتن «ایده» دانست و گفت: فرصت حضور شرکت ها در مرکز رشد سه سال و 6 ماه است که در این مدت دفتر کار، امکانات سخت افزاری دفتری، مکاتبات، کلاس های آموزشی و مشاوره برای ورود به عرصه تجاری و بازار به صاحبان ایده ها داده می شود.

مدیر مرکز رشد فناوری دانشگاه شهید چمران ابراز امیدواری کرد: برگزاری تور فناوری بتواند در آینده شغلی دانشجویان تاثیر زیادی داشته باشد و دانشجویان از اطلاعات ارائه شده برای انتخاب شغل آینده خود استفاده کنند.

میرزایی یادآور شد: سعی شد در این تور فناوری فضایی صمیمی برای دانشجویان به‌وجود آوریم تا نسبت به آینده شغلی خود اطلاعات کافی را کسب كرده و با دیدی مثبت به شغل خود بیندیشند.

در ادامه این مراسم، امیررضا بندری مدیر عامل شرکت پویان قطعه خوزستان (از شرکت های موفق مستقر در پارک علم و فناوری) و مهدی شیخ نیا مدیر عامل شرکت مکاترونیک سرای اکسین (از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد فناوری دانشگاه شهید چمران) به بیان نحوه ورود خود به مرکز رشد دانشگاه و موفقیت ها و دستاوردهای خود پرداختند.

در بخش دیگر این تور فناوری، دانشجویان دانشکده‌های مختلف از شرکت‌ها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد فناوری دانشگاه بازدید کردند.
:
:
:
آخرین اخبار