محمدرضا میرتاجالدینی معاون پارلمانی دولت در مقام دفاع از این لایحه، از بزرگی و اهمیت عید فطر سخن گفت که از اعیاد بزرگ اسلامی در غلبه بر شیطان و جشن یک ماه بندگی و عبودیت در انجام تکلیف الهی است.
وی با بیان اینکه برخی اعیاد، آیینهای خاصی را دارند از برگزاری مناسک معنوی و جشنهای مختلفی در برخی استانهای کشور سخن گفت و افزود: برای تجلیل از این عید اسلامی و ایجاد یک وحدت ملی و فراملی با دیگر کشورهای اسلامی، بسط و گسترش نشاط معنوی و نهادینه کردن برنامههای اسلامی در جامعه، پیشنهاد افزایش یک روزه به تعطیلی عید فطر را ارائه دادیم.
به گفته وی، چند هفته قبل، لاریجانی به دولت پیغامی داده و گفته اگر دولت تصمیمی به افزایش تعطیلات عید فطر دارد، هرچه زودتر آن را به مجلس ارائه دهد. دولت هم در لایحهاش، ایت تعطیلات را از یک روز به دو روز افزایش داد و اگر این تعطیلات به روز جمعه برخورد کند، یک روز به آن افزوده خواهد شد.
موسی غضنفرآبادی نماینده بم از مخالفین این لایحه بود که با اشاره به تعطیلات زیاد ایران، اظهار داشت: بهتر بود یک روز از تعطیلات در جای دیگری کم میشد و بعد یک روز تعطیلی به عید فطر اضافه میشد. اگر دولت وعده دهد که این کار را میکند و در آینده لایحهای برای کاهش یک روزه از تعطیلات کشور ارائه میدهد، ما هم به این لایحه رای خواهیم داد.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود هم از موضع مخالف افزایش تعطیلات عیدفطر، با اشاره به تعطیلی 25 روز در تقویم سالانه ایران، گفت: تنها گروه اندکی از کشورها، بیش از 20 روز تعطیلات دارند و مابقی کمتر از 20 یا حتی کمتر از 15 روز تعطیلات دارند. کشورهای در حال توسعه نیز برای آنکه پیشرفت کنند، باید کار بیشتری بکنند. بویژه در سالی که «جهاد اقتصادی» نام گرفته است.
به گفته وی تغییر ساعت کار ادارات از 9 تا 13 در ماه رمضان، به منزله کاهش 15 روزه از کار کارمندان دولت است.
وی با اشاره به اینکه امسال عید فطر روز چهارشنبه است، افزود: عملا روز پنجشنبه هم تعطیل خواهد شد. چه ضرورتی دارد که امسال چنین لایحهای تصویب شود، بهتر است بگذاریم در فرصت مناسب تری در سالهای بعد، این لایحه ارائه شود.
مصطفی کواکبیان نماینده سمنان هم که معتقد بود لوایح دوفوریتی زمانی باید ارائه شوند که ضرر خاصی متوجه کشور باشد، در تذکری گفت: چنین خسارتی ایجاد نخواهد شد. چرا در سال جهاد اقتصادی، میخواهید تعطیلات را افزایش دهید؟ دولت که هر کاری دلش بخواهد میکند و عملا این تعطیلی را افزایش میدهد،چرا مجلس باید این مسئولیت را بپذیرد؟
علی اصغر یوسفنژاد نماینده ساری در موافقت با این لایحه همچون میرتاجالدینی از اهمیت عیدفطر سخن گفت و افزود: حتی برخی نمایندگان معتقدند که باید به تعطیلی عید غدیر نیز یک روز دیگر را افزود. به گفته وی، اگر نمایندگان به دو فوریت این لایحه رای ندهند، افزایش تعطیلات عید فطر به امسال نمیرسد و به سال آینده و شاید مجلس بعدی موکول خواهد شد.
مصطفی مطورزاده نماینده خرمشهر نیز به عنوان موافق افزایش تعطیلات عیدفطر با قرائت شعری با این مضمون که «فطر،پرشورترین عید مسلمانان است/خوش باشد که فطر مسلمین در راه است»، گفت: در سالی که خیزش اسلامی، دنیا را فرا گرفته است، لازم است که ام القرای اسلامی دنیا، پیش درآمد و پیش قراول تکریم اعیاد و مناسبتهای ملی باشد.
پس از این مذاکرات بود که برای دو فوریت لایحه افزایش تعطیلات عید فطر رای گیری شد ولی دو فوریت آن رای نیاورد. نماینده دولت خواستار رای گیری برای یک فوریت این لایحه شد اما برخی نمایندگان با بیان اینکه این کار فایده ندارند، به میرتاجالدینی توصیه کردند که این لایحه را سال بعد بیاورند.
اما نهایتا یک فوریت لایحه افزایش تعطیلات عید فطر رای آورد.