تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۹
کد خبر: ۷۲۴۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
به منظور استفاده بهينه از زمان؛
طرح پيك مهر در خوزستان اجرا مي‌شود
مدير كل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي خوزستان از اجراي طرح پيك مهر به منظور استفاده بهينه از اوقات تلف شده آحاد جامعه در استان خبر داد.

عبدالرحيم فضيلت‌پور در گفت‌و‌گو با فارس در اهواز، از تبديل شدن سالن‌هاي انتظار به سالن مطالعه خبر داد و اظهار داشت: طبق آمار رسمي وزارت راه و ترابري در كشورمان سالانه 20 ميليون نفر از طريق ناوگان هوايي، 27 ميليون نفر با ناوگان ريلي و حدود 170 ميليون نفر از طريق پايانه‌هاي جاده‌اي مسافرت مي‌كنند.
وي افزود: اگر حداقل زمان تلف شده و انتظار براي هر مسافر را يك ساعت در نظر بگيريم، خواهيم ديد كه چه مقدار از زمان هموطنانمان فقط از اين طريق به هدر مي‌رود.
فضيلت‌پور ادامه داد: طرح پيك مهر اقدام كوچكي در راستاي استفاده بهينه از اوقات تلف شده آحاد جامعه در مواقع گوناگون، از جمله سالن‌هاي انتظار و وسايل نقليه عمومي است.
مديركل نهاد كتابخانه‌هاي خوزستان عنوان كرد: نهادينه كردن مطالعه مفيد به عنوان يك ارزش و عادت در جامعه، برجسته نمودن نقش كتاب و كتابخواني در تحولات بزرگ اجتماعي، ترويج فرهنگ كتابخواني و توسعه علم آموزي و طراحي، مديريت، هدايت و توسعه كتابخانه‌هاي همراه از ديگر اهداف پيك مهر هستند.
فضيلت‌پور دوده و دامنه اجراي طرح را تمام پايانه‌هاي هوايي، ريلي و جاده‌هاي ايمن، مراكز درماني مركز استان و مراكز بهداشت روستايي، اتوبوس‌هاي مسافربري درون شهري و برون شهري و ساير مكان‌هاي انتظار عنوان كرد.
وي به نتايج حاصل از اجراي طرح اشاره كرد و گفت: آشنايي عموم مردم به حقوق شهروندي، تقويت فرهنگ و باورهاي ديني و ملي جامعه، آشنايي نسل جوان با الگوهاي رفتار اجتماعي جامعه اسلامي ايراني، ارتقاء نشاط اجتماعي، رضايت عمومي، وحدت و همبستگي ملي، تربيت انگيزه، افزايش تعهد، ارتقاء توانايي ذهني و ارتقاء مهارت عملي از جمله نتايج حاصل از اجراي طرح پيك مهر است.
فضيلت‌پور حجيم نبودن كتب، غنا و جذابيت مطالب و قلم، مناسب بودن نوع حروف و بالا بودن كيفيت چاپ، كاغذ و طرح جلد را از جمله مواردي برشمرد كه براي جذب مخاطب و ايجاد انگيزه مطالعه بايد در اين طرح مورد توجه قرار گيرند.
وي در باره نحوه اجراي طرح پيك مهر در استان گفت: طرح شامل سه مرحله پيش از اجرا، حين اجرا و بعد اجرا است.
مديركل نهاد كتابخانه‌هاي خوزستان ادامه داد: انجام هماهنگي‌هاي لازم و ضروري با سازمان‌هاي هدف به منظور همكاري و مشاركت، سفارش تاليف، شناسايي و انتخاب كتاب‌هاي منتشره واجد شرايط، طراحي، ساخت و توليد جاكتابي ثابت و سيار، شناسايي و توجيه عوامل و متصديان شارژ و اجراي طرح در مراكز پيش بيني شده و برنامه ريزي و تنظيم تقويم مناسبت‌ها و ايام خاص سال به منظور توزيع كتب با موضوع متناسب از جمله برنامه‌هاي اين طرح در مرحله نخست است.
وي بيان كرد: شارژ مستمر جاكتابي‌هاي نصب شده، كنترل كمي و كيفي جاكتابي‌ها در مكان‌هاي استقرار يافته، كنترل كتب باقي مانده در گنجه‌ها نيز از جمله برنامه‌ها در مرحله دوم هستند. همچنين سنجش و ارزيابي و جمع آوري، طبقه بندي و تجزيه و تحليل پرسشنامه‌هاي ارائه شده به مردم از ديگر برنامه‌هاي اين طرح در مرحله سوم است.
:
:
:
آخرین اخبار