صفحه ای که عربستان روی آن قرار گرفته است همه ساله چند سانتی متر ایران را حرکت می دهد.
عباسعلی تسنیمی، رئیس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: براساس مبانی نظری تکنونیک صفحه ای در شکل گیری قاره های روی زمین یعنی هم در خشکی و هم در اقیانوس ها به شکل گسل هایی ایجاد شده است.
وی افزود: براساس تغییراتی که در مناطق مختلف اتفاق می افتد این مناطق به لرزش می افتند و این گسل ها به هم پیوسته نیستند به همین دلیل نمیتوان گفت اگر در اندونزی زلزله ای رخ داد منطقه ما هم تحت تاثیر قرار میگیرد.
تسنیمی اظهار داشت: طبق مطالعات انجام شده صفحه عربستان که به سمت شمال شرق حرکت میکند فلات ایران را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی تاکید کرد: این صفحه همه ساله چند سانتی متر فلات ما را جابجا کرده و تغییرات در این بخش از زمین میتواند برای کشور ما نگران کننده باشد.
*ایران هیمالیا و آلپ بر روی یک کمربند لرزه ای هستندتسنیمی در ادامه تصریح کرد: کمربند لرزه ای که کشور ما بر روی آن قرار دارد هیمالیا و آلپ را نیز در بر گرفته است.
وی علت زلزله های عظیم و ویرانگر طبس، رودبار و بم را وجود کشورمان بر روی این کمربند لرزه ای دانست.
تسنیمی گفت: زلزله یک رویداد طبیعی بوده و به خودی خود مرگ بار نیست بلکه نوع و شکل آمادگی انسانها در برابر آن درصد ویرانگری یا مرگباری زلزله را تعیین میکند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ایران برنامه های مناسبی را تدوین کرده که در صورت اجرا میتوان سطح ایمنی شهروندان را افزایش داد.
*نسل آینده را باید از امروز آماده صدمات زلزله کنیمتسنیمی اظهار داشت: مانورهای زلزله ای که در مدارس و جامعه انجام می شود و میتواند سطح آگاهی افراد را افزایش و به همان میزان صدمات را کاهش دهد.
وی افزود: هدف پژوهشگاه از مانور برای سنین پائین، آموزش مقابله با این عارضه طبیعی بوده زیرا باید نسل آینده را از هم اکنون برای مقابله با این صدمات آماده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با نهادینه کردن کودکان و نوجوانان درباره زلزله میتوان در آینده مسئولیتها و نقشهایی اساسی در این زمینه به آنها داد.