مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي خوزستان با اشاره به نامگذاري 15 مهرماه به عنوان روز روستا در كشور، گفت: در حال حاضر با توجه به اقدامات انجام شده و شواهد و قرائن، شاهد كند شدن روند شتابان مهاجرت روستاييان به شهرها هستيم و اميدواريم اين مهاجرت متوقف شد و مهاجرت معكوس را در استان شاهد باشيم.
محمد خانينوذري در نشست خبري كه امروز، 14 مهرماه به مناسبت روز روستا در محل بنياد مسکن برگزار شد، با بیان اینکه درصدد هستيم تا پايان برنامه پنجم طرح هادي همه روستاهاي بالاي 20 خانوار استان راتهيه كنيم، اظهاركرد: تعداد 4 هزار روستا و حدود 2070 روستا جمعيت بالاي 20 خانوار در استان وجود دارند كه بايد براي اين روستاها طرح هادي روستايي تهيه شود.
وي افزود: در تهيه طرح هادي تمام زيرساختهاي لازم هر روستا پيشبيني و اين طرح پس از تهيه به بخشداري و يا دهياري مربوطه ابلاغ ميشود و براساس آن اقدامات و زيرساختهاي لازم ايجاد خواهد شد.
خانينوذري تصريحكرد: در حال حاضر از تعداد 2070 روستاي بالاي 20 خانوار استان، براي 1557 روستا طرح هادي تهيه شده است وبرنامهريزي این بنیاد این است که طرح هادي 500 روستاي باقيمانده استان تا پايان برنامه پنجم توسعه تهيه شود.
وي عنوانكرد: در حال حاضر از اين نظر نسبت به ميانگين كشوري و نسبت به برنامه عقب هستيماما درصديم اين مساله را تا پايان برنامه پنجم جبران كنیمتاطرحهاي هادي تهيه شده، به عنوان طرح چشمانداز مورد بهرهبرداري قرار گيرد.
خانينوذري ادامهداد: از سال 79 تا پايان سال 92، از تعداد 2070 روستاي با جمعیت بالاي 20 خانوار، براي اجراي طرح هادي 1114 روستا ورود كردهايم كه هنوز اين طرحها به بهرهبرداري نرسيدهاند وکل اعتبارات اينتعداد روستا حدود 360 ميليارد توماناست. برای اجراي طرحهای هادي نیازمند اعتبارات بيشتري هستيم زيرا تهيه طرح هادي بيشتر مطالعاتي است.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي خوزستان گفت: اعتبارات تملك بنياد مسكن استان در سال جاري 10 ميليارد تومان بوده كه تاكنون 50 درصد آن تخصيص يافته است و به ما قول دادهاند تا پايان سال اين اعتبار افزايش يابد. همچنين اعتبارات ملي بنياد مسكن استان تاكنون 5.5 ميليارد تومان بوده است كه مطمئنا تا پايان سال افزايش مييابد و انتظار داريم اين اعتبارات را با رايزني بيشتر به 2 تا 3 برابر افزايش دهيم.
وي بيانكرد: تاكنون 30 درصد اعتبارات ملي امسال تخصيص يافته است و در حال پیگیری برای افزايش ميزان آن هستیم.
خانينوذري درباره صدور سند مالكيت منازل روستايي در روستاها گفت: صدور سند مالكيت براي منازل روستايي در توسعه روستاها اثرات مثبتي دارد. از ابتداي تاسيس بنياد تا پايان سال 92، حدود 140 هزار فقره سند مالكيت روستايي با همكاري اداره ثبت صادر شده است كه اسناد صادر شده در سال 93 بيش از 1500 سند بوده و پيشبيني ما اين است كه در سال 93 تعداد 30 تا 35 هزار سند مالكيت روستايي را در روستاهاي با جمعیت بالاي 20 خانوار و شهرهاي كمتر از 20 هزار نفر صادر كنيم.
وي ادامهداد: اگر امسال اين 30 هزار سند مالكيت صادر شود قطعا شاهد جهش خوبي در بخش صدور سند مالكيت روستايي خواهیم بود.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي خوزستان اظهاركرد: تعداد 250 هزار واحد مسكوني بدون سند در استان وجود دارد كه تاكنون بیش از 140 هزار فقره سند صادر شده و تعداد 100 هزار واحد ديگر باقيمانده است.
وي افزود: ما بايد زمينه توسعه اقتصادی پايدار را در روستاها ايجاد كنيم؛ در اين صورت ديگر روستاييان به شهر مهاجرت نميكنند. اگر امكانات لازم در روستاها فراهم شود، قطعا شاهد مهاجرت معكوس به روستاها خواهیم بود اما تحقق اين مساله، همكاري دستگاهها و ارايه خدمات خوب در استان را ميطلبد.
خانينوذري بيانكرد: تعداد كل روستاهاي استان براساس سرشماري سال 90، 4055 روستا است كه 1983 روستا از اين تعداد با جمعيت كمتر از 20 خانوار و تعداد 2077 روستا دارای جمعیتی بیش از 20 خانوار هستند. براساس همين سرشماري، جمعيت روستاهاي استان يك ميليون و 300 هزار و 268 نفر است كه اين جميعت شامل بيش از 296 هزار خانوار ميشود.
وي در ادامه با اشاره به روز روستا (15 مهرماه) خاطرنشانكرد: اميدواريم اين نامگذاري نويد بخش توجه بيشتر به روستاها باشد. براي تحقق توليد و خدمات در روستاها بايد به مقوله تامين زيرساختهاي روستايي توجه كنيم كه اين زيرساختها شامل جاده، آب، برق و ساير خدمات ميشود و بايد امكانات به روستاها برود تا شاهد توليد اقتصادي باشيم.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي خوزستان خاطرنشانکرد: در سنوات اخير توجه خاصي به روستاها شده كه طرح هادي يكي از زيرساختهاي روستايي است. در این زمینه اولين گام بنياد مسكن روستايي تهيه طرح هادي بوده اين طرح از سالهاي گذشته آغاز شده است.