تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹
کد خبر: ۷۱۶۰۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز :
از نسبت غیرعادی ورودی های جدید تا داستان دنباله‌دار تعرض به اراضی دانشگاه

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با اشاره به نسبت غیرعادی دانشجویان پسر به دختر ورودی امسال از جذب دانشجوی خارجی برای نخستین‌بار، آخرین وضعیت پیگیری راه‌اندازی دانشکده‌های جدید، برنامه‌ها و سیاست‌های جذب هیأت علمی، وضعیت اینترنت و برنامه‌های در دست اقدام، احیا جشنواره فرهنگی‌ورزشی دانشگاه پس از 22 سال و افزایش 2.5 برابری بودجه فرهنگی دانشگاه خبرداد و با بیان این‌که 2 فقره پرونده جدید علیه دانشگاه مطرح شده‌است، نسبت به تکرار حادثه 28 اسفندماه و تعرض به زمین های دانشگاه باتوجه به حساسیت دانشجویان و اساتید دانشگاه به مسئولان استان هشدار داد.

تغییرات پذیرش امسال در پردیس بین‌الملل، تمهیدات اتخاذشده برای تسهیل ثبت‌نام و استقرار دانشجویان در خوابگاه‌ها در آستانه سال جدید، برگزاری جشنواره نکوداشت هفته دفاع مقدس، طرح‌های عمرانی در حال تکمیل و آماده بهره‌برداری، اقدامات انجام‌شده برای افزایش ماندگاری نخبگان، برگزاری جشنواره فیلم‌های مستند علمی، واگذاری ظرفیت‌های خالی خوابگاه‌ها به دانشجویان شبانه، آخرین وضعیت پیگیری تأسیس دانشکده‌های جدید در دانشگاه، اعطای مجوز به تشکل‌های دانشجویی جدید، برنامه دانشگاه برای یک تحول اساسی در حوزه پژوهش با تمرکز بر ارتباط مؤثر با صنعت و کاربردی‌کردن پروژه‌های تحقیقاتی و داستان دنباله‌دار تعرض به حریم دانشگاه با مطرح‌شدن پرونده‌های جدید، دیگر محورهای سخنان دکتر محمد رعایایی‌اردکانی را تشکیل می دهد.

***

وی با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به همه دانشجویان به‌خصوص دانشجویان دانشگاه‌های خوزستان و به‌ویژه دانشگاه شهیدچمران، به آمار پذیرش امسال اشاره و اظهارکرد: در مجموع امسال سه هزار و 341 دانشجو به‌ترتیب شامل کارشناسی یک هزار و 896 نفر، کارشناسی ارشد پذیرش روزانه یک‌هزار و پذیرش واحد پردیس 222 نفر و در مقطع دکتری نیز 167 دانشجو در دوره روزانه و 58 دانشجو در واحد پردیس بین‌الملل دانشگاه پذیرش شدند.

نسبت غیرعادی دانشجویان پسر به دختر در ورودی امسال

رعایایی‌اردکانی با بیان این که امسال نسبت دانشجویان دختر به پسر به طرز عجیبی غیرعادی است، افزود: 28 درصد دانشجویان ورودی امسال پسر و 72 درصد دیگر دختر هستند؛ این نسبت همیشه در حدود 60 به 40 برای دانشجویان پسر به دختر اتفاق می‌افتاد اما امسال به حدود 30 به 70 رسیده که نشان می‌دهد روند کار، روند خاصی است و در نتیجه پیامدهایی نیز دربر خواهد داشت.

سرپرست دانشگاه مادر خوزستان در پاسخ به این که آیا اعمال سهمیه خاصی در پذیرش امسال علت این اتفاق بوده‌است، تصریح کرد: هیچ نوع سهمیه‌ای در پذیرش و گزینش دانشجو اعمال نشده و دانشگاه نیز درخواست اعمال سهمیه به‌عنوان جنس مذکر یا مؤنث نداشته است؛ سال گذشته در بعضی از رشته‌ها در دانشگاه ما و برخی دانشگاه‌های دیگر سهمیه 50، 50 اعمال شده بود اما امسال دانشگاه چنین درخواستی نداشت و فکر هم نمی‌کنم سازمان سنجش چنین سهمیه‌ای حداقل در رابطه با دانشگاه شهیدچمران اعمال کرده باشد.

آمار جالب پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در مقاطع ارشد و دکتری

رعایایی‌اردکانی با بیان این که علاوه براین پذیرش، امسال تعداد قابل‌توجهی دانشجوی استعداد درخشان برای ورود به مقاطع بالاتر جذب شد، این آمار را جالب خواند و خاطرنشان کرد: حدود 170 دانشجو از طریق آیین‌نامه استعدادهای درخشان و بدون آزمون برای دوره کارشناسی ارشد و 35 دانشجو نیز از همین طریق برای دوره‌های دکتری پذیرش شدند که می‌تواند در ایجاد انگیزه برای دانشجویان در امر تحصیل و ترغیب آن ها به فعالیت بیشتر علمی و پژوهشی مؤثر و کمک کننده باشد.

وی با اشاره به تأسیس دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه در سال های گذشته، اما فعالیت آن را بسیار محدود توصیف و اظهار کرد: در حال حاضر تنها در سال جدید 170 دانشجوی نخبه برای مقطع ارشد جذب شده است که این خود باعث می‌شود دانشجویان خود را نسبت به درس خواندن ملزم کنند تا بتوانند به‌عنوان دانشجوی نخبه و استعداد درخشان تلقی و شرایط لازم را برای ورود به مقاطع بالاتر بدون آزمون را احراز کنند.

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز در خصوص این که آیا این پذیرش تنها از میان دانشجویان این دانشگاه انجام شده است، تصریح کرد: فارغ‌التحصیلان همه دانشگاه‌ها می‌توانستند از تسهیلات ورود به مقاطع بالاتر جهت دانشجویان استعدادهای درخشان بهره مند شوند؛ داوطلبان برای استفاده از این تسهیلات تنها باید معیارهای دانشجوی نخبه از لحاظ معدل، داشتن مقاله و دیگر موارد آموزشی و پژوهشی را داشته باشد.

وی افزود: البته افرادی که مشمول این آیین‌نامه می‌شوند، می‌توانند از امتیازهای دیگری نیز در گذراندن خدمت سربازی برای پسرها و همچنین در زمینه استخدام بهره‌مند شوند؛ به طور مثال انجام یک پروژه تحقیقاتی بدل از خدمت سربازی برای پسران و قائل شدن امتیازاتی برای جذب نخبگان از سوی بعضی شرکت‌ها مانند شرکت نفت یا دانشگاه از این جمله است. بنابراین این نحوه پذیرش، خود می‌تواند از فرار مغزها تا حدودی ممانعت کند اما این تنها راه نیست؛ فراهم کردن زمینه رشد و ارتقا علمی، امنیت فکری، اظهارنظر و مسائل رفاهی نیز از راهکارهای دیگر برای کاهش فرار مغزها و مهاجرت نخبگان است.

پذیرش اولین گروه دانشجویان خارجی در دانشگاه

رعایایی‌اردکانی همچنین از اعلام نظر مثبت به نخستین گروه دانشجویان خارجی برای پذیرش در دانشگاه خبرداد و تصریح کرد: شاید برای اولین سال است که به حدود 14 تا 19 دانشجوی خارجی برای پذیرش پاسخ مثبت داده‌شد که منتظر اعلام زمان انجام فرآیند اداری برای ثبت‌نام در دانشگاه هستند؛ این دانشجویان به طور عمده از کشور عراق هستند که برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش‌شده‌اند.

برای حفظ کیفیت دانشجویان؛

آزمون داخلی پردیس بین‌الملل امسال برگزار نمی‌شود

وی در خصوص تغییرات پذیرش امسال نسبت به سال گذشته با توجه به تأکیدات مدیریت بر منطقی و محدود شدن پذیرش، تصریح کرد: با توجه به این که از اسفندماه گذشته در این مسئولیت قرار گرفتم و ظرفیت پذیرش‌ها قبل از آن ارسال شده بود بنابراین اعمال تغییر قابل توجه در پذیرش‌هاچندان امکان‌پذیر نبود و همان پذیرش‌هایی که مدیریت قبلی دنبال می‌کرد، اتفاق افتاد؛ تنها کاری که امسال انجام نخواهیم داد برگزاری امتحان داخلی برای پذیرش دانشجو در واحد پردیس است.

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با یادآوری این که سال گذشته این امر باعث ورود دانشجویان باکیفیت پایین در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دانشگاه شد، افزود: امسال این اتفاق رخ نخواهد داد؛ پذیرش دانشجو برای پردیس دانشگاه از دو طریق امکان‌پذیر است که پذیرش اصلی از طریق سازمان سنجش انجام می‌شود اما اگر ظرفیت خالی وجود داشته باشد. در ظاهرسال گذشته دانشگاه این اجازه را داشت که به طور مستقل آزمون ورودی برای پذیرش دانشجو به‌صورت تکمیل ظرفیت برگزار کند.

رعایایی‌اردکانی تصریح کرد: در سال 93 نه دانشگاه این درخواست را داشته است و نه وزارت‌خانه مجوز داده که این اتفاق دیگر رخ ندهد زیرا در آزمون داخلی رقابت بین افراد معدودی انجام می‌شود و به بیان دیگر این آزمون یک رقابت جدی نیست؛ بنابراین دانشجویان ضعیف جذب می‌شونددرحالی‌که در کنکور رقابت وسیعی شکل می‌گیرد و دانشجویان باکیفیت بالاتر وارد دانشگاه می‌شوند.

پذیرش تنها 56 دانشجو برای پردیس دانشگاه در سال جاری

وی در خصوص احتمال پذیرش تکمیل ظرفیت برای واحد پردیس در ترم بهمن‌ماه، با توجه به خالی‌ماندن بخشی از ظرفیت آن، اظهار داشت: برای پردیس دانشگاه در مجموع ظرفیت پذیرش امسال 560 نفر اعلام شده بود که فکرمی‌کنم تعداد بسیارکمی داوطلب - نزدیک به 60 نفر (56 نفر)از طریق کنکور سراسری در پردیس پذیرش‌شده‌اند و در واقع داوطلب برای تحصیل در این واحد آموزشی نداشتیم.

امکان پذیرش تکمیل‌ظرفیت در پردیس هنوز مشخص نیست

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز ادامه‌داد: اکنون درصورتی‌که دانشگاه بخواهد برای تکمیل ظرفیت اقدام کند سازمان سنجش می‌تواند از میان داوطلبان ذخیره کسانی را که دارای شرایط و حدنصاب نمره علمی لازم باشند به دانشگاه اعلام کند؛ در خصوص این مورد هنوز اقدامی صورت نگرفته است که اطلاع داشته باشیم سازمان سنجش امسال چه تصمیمی خواهد گرفت. همچنین هنوز به دانشگاه اعلام نکردند که تمایلی برای پذیرش تکمیل ظرفیت دارد یا خیر.

همخوانی دانشجویان ورودی با تعداد اعضای هیأت‌علمی؛

اساس تغییرات پذیرش سال آینده در دانشگاه

رعایایی‌اردکانی در خصوص برنامه دانشگاه برای تغییر ظرفیت‌های پذیرش در سال آتی در مقاطع پایه و تحصیلات تکمیلی تصریح کرد: اساس کار از لحاظ علمی و منطقی برای پذیرش دانشجو به‌خصوص در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری این است که اعضای هیئت‌علمی با‌سابقه شامل دانشیاران و اساتید با نسبت دانشجویان ورودی همخوانی داشته باشد.

نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه یک به 27.6 است

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال به ازای هر دانشیار حداکثر 2 دانشجوی کارشناسی ارشد و یک دانشجوی دکتری و یا به ازای هر استاد سه دانشجوی ارشد و 2 دانشجوی دکتری جذب شود؛ همچنین یک نسبت کلی استاد به دانشجو که معمولاً در وزارت علوم این نسبت به طور استاندارد یک به 18 عنوان می‌شود، باید مدنظر قرار گیرد. این میزان در دانشگاه ما 27.6 است که این میزان نسبتأ بالایی است و باید به حد استاندارد برسد.

رشته‌ها نه تعطیل و نه از گسترش رشته‌های جدید ممانعت می‌شود

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با بیان این که بر این اساس باید پذیرش دانشجو هم در مقاطع کارشناسی ارشد و هم دکتری کنترل شود،درعین حال گفت: البته این محدودیت به این معنا نیست که توسعه در رشته‌های دانشگاه انجام نشود اما سعی بر این است که پذیرش دانشجویان متناسب شود ضمن آن‌که رشته‌ها نه تعطیل می‌شود و نه از گسترش رشته‌های جدید ممانعت می‌کنیم.

رعایایی‌اردکانی ادامه داد: برای مثال همین امسال پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در 2 رشته بیشتر نسبت به سال گذشته انجام شد. در کارشناسی هم در رشته باستان‌شناسی برای نخستین‌بار دانشجو پذیرش شد و پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده نیز حداقل چند رشته کارشناسی ارشد و دکتری جدید اضافه شود ولی تعداد دانشجویان ورودی باید متناسب با هیئت علمی آن گروه یا آن رشته، پذیرش شود که اتخاذ این رویکرد به ارتقا کیفیت کمک می‌کند.

برنامه‌های جذب هیأت علمی

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز در خصوص برنامه‌های دانشگاه برای جذب هیئت‌علمی و اقدامات انجام‌شده در زمینه تسهیل برخی روندها نیز گفت: برای جذب هیئت‌علمی روند خاصی وجود دارد که دانشگاه ما مستثنی نیست؛ در این روند داوطلبان می‌توانند از طریق درگاه وزارت علوم برای درخواست جذب یا استخدام اقدام کنند.متقاضیان باید تمام مدارک لازم را به سامانه جذب وارد کنند و می‌توانند در نهایت سه دانشگاه را برای جذب انتخاب کنند.

رعایایی‌اردکانی افزود: در ادامه این فرآیند سپس مدارک متقاضیان به دانشگاه‌های مربوطه ارسال می‌شود و آن دانشگاه‌ها با توجه به سوابق، مقالات، دانشگاه محل تحصیل و مسائل علمی پژوهشی دیگر به فرد متقاضی اعلام نیاز می‌کند؛در مراحل بعدی ،گزینش علمی و عمومی انجام می‌شود که این فرآیند کلی جذب است و دانشگاه‌ها در این مسیر نیازهای خود را اعلام می‌کنند که سپس از طریق وزارتخانه در درگاه قرار داده می‌شود و از آنجا افراد متقاضی درخواست خود را ارسال می‌کنند.

فرآیند جذب در مرحله بررسی در دانشگاه تسریع می‌شود

سالانه 50 عضو هیأت علمی می‌توانیم جذب کنیم

وی سرعت و روند جذب را مرتبط با مرحله بعدی این فرایند که در دانشگاه دنبال می‌شود، دانست و تصریح کرد: به نظر می‌رسد در دانشگاه ما در دوره قبل، این فرایند کُند بوده است؛ در حال حاضر دانشگاه می تواند تا حدودی در این قسمت تغییراتی را اعمال کند که این کار با تغییراتی در اعضای هیأت جذب و همچنین با اتخاذ ساز و کارهایی که در اختیار دانشگاه بود، صورت گرفت. سرعت رسیدگی به پرونده‌های جذب را دراین بخش می‌توانیم افزایش دهیم و بر این اساس پیش‌بینی می‌کنیم در بهترین شرایط و با خوش‌بینی، سالانه حدود 50 عضو هیئت‌علمی جدید بتوانیم جذب کنیم و در این صورت فکر می‌کنم روند رو به رشد مورد نظر در دانشگاه محقق می‌شود.

محدودیتی در جذب هیأت علمی نداریم

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با بیان این که اصلأ در جذب هیئت‌علمی از نظر تعداد و ظرفیت محدودیتی نداریم و تنها باید روند را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: از این نظر هر تعداد که جذب شود پست هیئت‌علمی در دانشگاه وجود دارد و اگر برای افراد جذب‌شده کافی نباشد، می‌توان برای افزایش پست، درخواست کرد. در واقع از این نظر در حال حاضر محدودیتی نداریم.

تنها از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دولتی معتبر، هیأت علمی جذب می کنیم

رعایایی‌اردکانی در خصوص تعداد متقاضیان برای جذب در دانشگاه نیز گفت: در سال های اخیر می‌توان گفت تعداد متقاضیان کافی بوده‌است به‌طوری که در فراخوان قبلی نزدیک به 300 متقاضی برای جذب به دانشگاه معرفی شد که می‌توان گفت حدود 50 درصد آن یعنی 150 نفر، از نظر علمی در حد مطلوب قرار دارند. و ممکن است 50 درصد دیگر از دانشگاه‌هایی فارغ‌التحصیل شده‌باشند که خیلی از لحاظ علمی قابل‌قبول ما نیستند.

وی در پاسخ به این‌که آیا از میان فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های غیردولتی امکان جذب برای هیئت‌علمی وجود دارد، با اعلام‌نظر منفی؛ توضیح داد: البته از لحاظ قانونی مشکلی برای جذب این افراد وجود ندارد اما تصمیم مدیریت بر این است که از لحاظ منطقی و کیفی فقط از بین فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دولتی معتبر، اقدام به جذب هیأت علمی کنیم.

احداث ساختمان برای توسعه دو دانشکده علوم آب، تربیت‌بدنی و راه اندازی دانشکده معماری در آینده نزدیک

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز همچنین در حوزه زیرساخت‌ها در خصوص برنامه‌های عمرانی دانشگاه و پروژه‌های در حال تکمیل اظهار کرد: درباره طرح‌ها و برنامه‌هایی که درصددیم در آینده اجرا کنیم بسیار می‌توان بحث کرد و ایده‌های بسیار خوبی هم وجود دارد اما در حال حاضر آن چه موجود و تحقق آن نزدیک است و در کوتاه‌مدت می‌توانیم به آن بپردازیم و به نتیجه برسانیم، احداث ساختمان برای توسعه دانشکده‌های علوم آب، تربیت‌بدنی و معماری است که در دست‌ساخت هستند.

بهره‌برداری از یک خوابگاه پسرانه جدید در اواخر مهرماه،

خوابگاه دوم در بهمن ماه افتتاح می‌شود

رعایایی‌اردکانی ادامه‌داد: در حوزه‌خوابگاه‌های دانشجویی اواخر مهرماه یک خوابگاه جدید به بهره‌برداری خواهد رسید و نزدیک به 300 دانشجو در آن اسکان داده شد؛ یک خوابگاه دیگر نیز با همین ظرفیت تا بهمن‌ماه آماده افتتاح خواهد شد که در حال تکمیل است؛ این خوابگاه‌ها در پردیس دانشگاهی پسران( شهید علم‌الهدی)احداث شده‌اند.

تخصیص ظرفیت‌های خالی خوابگاهی به دانشجویان شبانه

وی با بیان این‌که در حال حاضر دانشجوی روزانه بدون خوابگاه در هیچ مقطعی در دانشگاه وجود ندارد، اظهار کرد: به نظر می‌رسد بتوانیم با اختصاص ظرفیت‌های خالی، به دانشجویان شبانه هم خوابگاه واگذار کنیم که آن‌ها کمتر مشکل داشته باشند ولی در مجموع همیشه تعدادی از دانشجویان شبانه مجبور می‌شوند از خوابگاه‌های خودگردان استفاده کنند که از کیفیت و وضعیت نامناسب‌تری نسبت به خوابگاه‌های دولتی برخوردارند.

لغو مجوز خوابگاه‌های خودگردان در صورت بروز تخلف

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز درباره نحوه نظارت دانشگاه بر کیفیت و تعیین شهریه خوابگاه‌های خودگردان که امسال افزایش حدود دو برابری در شهریه اعمال کردند، خاطرنشان کرد: به طور طبیعی مجموعه‌ای قوانین و مقررات بر این خوابگاه‌ها حاکم است که ملزم به رعایت آن هستند و در صورتی که این مقررات و استانداردها را رعایت نکنندمعمولأ مجوز فعالیت آن‌ها لغو می‌شود.

دانشگاه بر خوابگاه‌های خصوصی نظارت دارد

رعایایی‌اردکانی افزود: معاونت امور دانشجویی وزارت‌خانه مجموعه‌ای از حداقل‌های استاندارد و چارچوب‌های مقررات را برای این خوابگاه‌ها تعیین کرده‌است که باید حول این چارچوب‌ها به دانشجویان خدمات ارائه بدهند و اگر تخلفی در هرکدام از این مقررات صورت بگیرد دانشگاه می‌تواند نظارت و با آن برخورد کند که از طریق مراجع قضایی هم به طور کلی لغو مجوز و تعطیل شود.

از وضعیت خوابگاههای خودگردان راضی نیستیم

وی با بیان این که امسال معاونت دانشجویی دانشگاه به جد وضعیت خوابگاه‌های خودگردان را پیگیری می‌کند و با توجه به بازدیدهایی که انجام داده، خیلی هم از وضع این خوابگاه‌ها رضایت نداشته‌است.

اخذ مجوز قطعی دانشکده باستان‌شناسی شوش؛

پذیرش اولین ورودی برای ترم بهمن‌ماه

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز در خصوص آخرین وضعیت پیگیری تأسیس دانشکده‌های جدید در دانشگاه مانند دانشکده علوم‌وفنون نوین، هم گفت: یکی از کارهایی که دنبال کردیم و به نتیجه رسید اخذ مجوز قطعی دانشکده باستان‌شناسی شوش بود که برای این دانشکده دانشجو نیز برای ترم بهمن‌ماه در رشته باستان‌شناسی پذیرش شد.

امضای تفاهم‌نامه‌ تأسیس دانشکده سینما و تئاتر آبادان در منطقه آزاد اروند

رعایایی‌اردکانی ادامه‌داد: مورد دیگر که در حال پیگیری است و توافق‌های اولیه و تفاهم‌نامه‌هایی هم با منطقه آزاد اروند انجام شد،تأسیس دانشکده سینما و تئاتر آبادان در منطقه آزاد اروند است.

دانشکده علوم‌وفنون نوین در نوبت تصویب هیأت امنا و شورای گسترش

انتشار فراخوان جذب نیروی انسانی دانشکده در درگاه وزارت علوم

برای راه اندازی دانشکده علوم و فنون نوین نیز تاکنون نشست های مشورتی خوبی داشته ایم.هیئت رئیسه و شورای دانشگاه نیز با زاه اندازی آن موافقت کرده اند. وی با بیان این‌که طرح تأسیس این دانشکده برای اخذ موافقت قطعی هم‌اکنون آماده ارسال به هیئت امنای دانشگاه و دفتر گسترش وزارت علوم است، خاطرنشان کرد: در صورت تصویب طرح در این دو بخش،می‌توانیم برای این دانشکده دانشجو جذب کنیم ولی در حال حاضر هم مکانی برای آن در نظر گرفته شده‌است و حتی نیروی انسانی مورد نیاز نیز در درگاه وزارت علوم فراخوان شد که تعدادی داوطلب هم برای جذب در این دانشکده ثبت‌نام کردند.

اعلام تمایل برخی صنایع برای مشارکت در احداث دانشکده علوم‌وفنون نوین

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با اشاره به تعیین فردی از سوی دانشگاه به‌عنوان مسئول پیگیری تأسیس این دانشکده، از انجام رایزنی‌هایی با برخی صنایع استان به منظور جلب مشارکت آن‌ها در ساخت دانشکده خبرداد و اظهار کرد: بعضی از صنایع تمایل دارند در ساخت و تأسیس این دانشکده مشارکت و همکاری داشته باشند زیرا رشته‌های آن مورد نیاز آن‌هاست و می‌تواند به آن‌ها خدمات‌دهی کند.

نخستین دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهیدچمران

رعایایی‌اردکانی با بیان این‌که این دانشکده در رشته‌های بین‌رشته‌ای که جدید هستند و یا حداقل نسبت به بسیاری از رشته‌ها جدیدتر هستند، در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد، تصریح کرد: برای مثال در رشته بیوتکنولوژی می‌توان در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش کرد و با توجه به نوع فعالیت مدنظر برای این دانشکده و تعداد اعضای هیئت‌علمی باید مجوزهای لازم را اخذ کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در ایجاد رشته‌های این دانشکده و خدمات‌دهی به آن، چندین رشته نقش دارند؛ البته رشته بیوتکنولوژی در دانشگاه‌های دیگر مثل دانشگاه تهران والزهرا(س)راه‌اندازی شده و دانشجو هم پذیرش کرده است؛ رشته نانوتکنولوژی نیز از دیگر رشته‌های مدنظر برای این دانشکده است که باتوجه به این که رشته‌هایی مانند شیمی، فیزیک و مواد می‌توانند به آن سرویس‌دهی کنند می‌تواند از امکانات همه گروه‌ها استفاده کند ولی در مجموع خود یک رشته بین‌رشته‌ای است؛ راه‌اندازی رشته انرژی‌های تجدیدپذیر نیز در این دانشکده در برنامه است.

استقبال زودهنگام خوابگاه‌ها و سلف‌سرویس‌ها از دانشجویان

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز همچنین با اشاره به برنامه‌ها و اقدامات جاری دانشگاه در سال تحصیلی جدید تصریح کرد:یکی از اقدامات خوب دانشگاه شهیدچمران در آستانه آغاز ترم جدید این بود که برعکس سال‌های گذشته 15 روز قبل از شروع ترم، همه خوابگاه‌ها برای اسکان دانشجویان آماده سرویس‌دهی شدند. دومین اقدامی که صورت گرفت بازگشایی همه سلف‌ سرویس‌های دانشگاه برای پذیرایی دانشجویان و همچنین همراهان آن‌ها 15 روز پیش از آغاز ترم بود.

رعایایی‌اردکانی افزود: هم‌زمان با آغاز سال جدید حتی اسکان همراهان دانشجویان در فضاهای عمومی دانشگاه مانند مسجد و سالن‌های مطالعه برنامه‌ریزی شد؛ در این خصوص با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و مشارکت بعضی تشکل‌ها، ستاد استقبال از دانشجویان نوورود نیز برای راهنمایی و کمک به فرآیند ثبت‌نام دانشجویان و تسهیل حضور آن‌ها در دانشگاه تشکیل شد و دانشجویان بدون هیچ‌گونه دغدغه و نگرانی ‌توانستند مراحل ثبت‌نام حضوری خود را در دانشگاه انجام دهند و از این بابت آسوده‌خاطر شوند.

ثبت‌نام دانشجویان از طریق سامانه

وی اقدام سوم دانشگاه هم‌زمان با آغاز سال تحصیلی جدید را تسهیل برای ثبت‌نام دانشجویان از طریق سامانه عنوان و تصریح کرد: این برنامه از سال های گذشته نیز وجود داشت ولی امسال به شکل ‌روزآمدتری انجام شد به‌طوری که تنها دانشجویان نوورود برای تحویل مدارک باید در دانشگاه حضور پیدا می‌کردند.

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز اثرات این اقدام را کاهش تراکم دانشجویان و ترافیک سامانه آموزش دانشگاه به‌مراتب نسبت به سال‌های گذشته، عنوان کرد و توضیح داد: در واقع سامانه آموزش دانشگاه همواره در روزهای ثبت‌نام به علت پایین بودن سرعت یا ظرفیت و یا مراجعه تعداد زیاد کاربران، دچار اختلال و یا قطعی می‌شد و دانشجویان نمی‌توانستند در خانه ثبت‌نام خود را انجام دهند؛ امسال به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شد که این مسئله با تقویت سرور و تمهید برخی مسائل رفع شد.

حکایت پرگلایه اینترنت دانشگاه!

رعایایی‌اردکانی در خصوص وضعیت اینترنت و برنامه‌های امسال دانشگاه برای افزایش سرعت و پهنای باند نیز گفت: اینترنت از بدو ورود آن تا کنون از مشکلات همیشگی دانشگاهیان به شمار می آمده است و همیشه از وضعیت آن گلایه‌مندبودند؛ شاید تنها زمانی که کمتر گلایه می‌شد هنگامی بود که دانشگاه اینترنت خود را طی قراردادی با یک با یک شرکت خصوصی، به طور مستقیم با ماهواره از کشور خارجی دریافت می‌کرد.

وی افزود: اکنون این امکان وجود ندارد و ارتباط دانشگاه از طریق اینترنت، در کانال رسمی مخابرات انجام می‌شود که موجب پایین‌آمدن سرعت اینترنت دانشگاه و گلایه‌مندی همیشگی کاربران، از آن زمان تا کنون شده است؛ در حال حاضر تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم افزایش راه‌های توزیع پهنای باند فعلی و تقویت قدرت و ظرفیت سرورها و بعضی کارهای زیربنایی است که وضعیت اینترنت تا حدودی ارتقا یابد ولی همان طور که می‌بینید سرعت اینترنت در همه کشور دچار مشکل است و حتی مشترکان اینترنت خانگی و بخش خصوصی هم هیچ‌وقت از آن راضی نیستند.

آیا مسئولان استان، قوانین منطقه آزاد را به اینترنت دانشگاه ها تعمیم می‌دهند؟

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز در خصوص این‌که با توجه به گسترش برخی تواناییها و تصویب قوانین منطقه آزاد در استان در حوزه‌های مختلف، آیا این امکان وجود دارد که مسئله اینترنت به‌ویژه برای دانشگاه ها با همکاری مسئولان استان به این حوزه تعمیم داده‌ شود؟

برگزاری جشنواره هفته دفاع مقدس دانشگاه هم‌زمان با آغاز سال جدید

وی همچنین در ادامه تبیین برنامه‌های انجام‌شده در آستانه آغاز سال تحصیلی خاطرنشان کرد:افزون بر تشکیل ستاد استقبال،در بدو ورود دانشجویان کار خوبی که امسال انجام شد برگزاری جشنواره بزرگداشت یا نکوداشت هفته دفاع مقدس در دانشگاه بود که معاونت فرهنگی روی آن بسیار کارکرد و در حجم و وسعت بسیار خوبی برگزار شد. برگزاری این جشنواره باعث شد حداقل دانشجویان جدیدالورود از برنامه‌های آن استفاده خوبی داشته باشند.

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز افزود: جشنواره هم شامل برنامه‌های متعدد و متنوعی از پخش فیلم، برگزاری شب شعر و اجرای تئاتر تا تجلیل از سرداران بزرگ دفاع مقدس است که به جذب سلایق مختلف دانشجویان و بهبود روحیه آن‌ها در محیط‌های دانشگاهی کمک می‌کند.

احیا جشنواره فرهنگی‌ورزشی دانشگاه پس از 22 سال

رعایایی‌اردکانی اظهار کرد: برنامه دیگری که به‌زودی در دانشگاه کلید می‌خورد برگزاری جشنواره ورزشی فرهنگی دانشگاه است که بنا به گفته معاونت دانشجویی بعد از 22 سال در این وسعت برگزار می‌شود.این جشنواره در 2 سطح درون‌دانشگاهی و استانی بین دانشگاه‌های کشاورزی رامین خوزستان، صنعتی بهبهان، علوم‌وفنون خرمشهر، صنعتی دزفول و دانشگاه شهیدچمران در رشته‌های مختلف ورزشی و به میزبانی دانشگاه شهیدچمران برگزار می‌شود.

وی برگزاری این جشنواره را برای ایجاد انگیزه و شور و نشاط در روحیه دانشجویان بسیار تأثیرگذار دانست و تصریح کرد: ایجاد چنین فضای نشاط‌آوری در دانشگاه می‌تواند در حفظ و ارتقای روحیه فعالیت‌های پژوهشی در دانشجویان نیز مؤثر واقع شود.

برگزاری جشنواره فیلم‌های مستند علمی به زودی

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز در خصوص رویکرد دانشگاه در حوزه فرهنگی و دانشجویی در سال تحصیلی جدید هم عنوان کرد: افزون بر جشنواره فرهنگی هنری نکوداشت دفاع مقدس که 12 مهرماه به کار خود پایان داد، برنامه دیگری که در این بخش در دست برنامه‌ریزی است، برگزاری "جشنواره فیلم‌های مستند علمی" است که در نوع خود در کشور بی‌نظیر است و با مشارکت بسیاری از سازمان‌ها و تشکیلات برون‌دانشگاهی برگزار می‌شود. می‌توان گفت این جشنواره با وسعت پیش‌بینی‌شده، نخستین رویداداز این‌ نوع در ایران است.

اعطای مجوز به 2 تشکل دانشجویی جدید طی 2 هفته آتی

رعایایی‌اردکانی به برنامه‌های دانشگاه در ارتباط با فعالیت تشکل‌های اسلامی دانشجویی جدید در سطح دانشگاه هم اشاره کرد و گفت: در زمینه اعطای مجوز فعالیت به تشکیلات سیاسی جدید متقاضی، پس از انجام فرایندهای قانونی، طی 2 هفته آینده حداقل به 2 تشکل جدید برای فعالیت سیاسی و فرهنگی مجوز داده می‌شود .

فعالیت بیش از 100 تشکل، کانون و انجمن دانشجویی در دانشگاه

وی خاطرنشان کرد: همچنین در حال حاضر شمار زیادی از تشکل‌ها، انجمن‌ها و کانون‌های مختلف فرهنگی‌‌هنری و علمی در سطح دانشگاه فعالیت می‌کنند که فکر می‌کنم تعداد آن‌ها به بیش از 100 تشکل می‌رسد و نشریات متعددی هم دارند؛ رویکرد معاونت فرهنگی دانشگاه نیز استفاده از همه اعضا و فعالان تشکل‌های اسلامی دانشگاه برای اجرای برنامه‌ها در این بخش است.

افزایش 2.5 برابری بودجه فرهنگی دانشگاه در سال جاری

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز از افزایش 2.5 برابری بودجه فرهنگی دانشگاه هم خبر داد و تصریح کرد: امسال دانشگاه بودجه فرهنگی را نسبت به سال گذشته 2.5 برابر افزایش داد؛ این رقم در سال قبل اندکی بیش از 500 میلیون تومان بود که امسال روی یک میلیارد و 200 میلیون تومان بسته شد.

رعایایی‌اردکانی در پاسخ به این که آیا رقم بودجه فرهنگی دانشگاه از سوی وزارتخانه به ازای سرانه دانشجویی تعیین شده است، با نفی این موضوع اظهار کرد: وزارتخانه رقم این بودجه را مشخص نمی‌کند و چندان هم اعتباری تحت عنوان بودجه فرهنگی به دانشگاه‌ها اختصاص نمی‌دهد اما دارای یک چارچوب است؛ در حال حاضر بودجه فرهنگی از محل های مختلف در دانشگاه، در این بخش تجمیع و تخصیص داده شد.

وی ادامه‌داد: همچنین با توجه به سابقه فعالیت معاونت فرهنگی دانشگاه در حوزه‌های فرهنگی استان و ارتباطات خوب با بخش‌های فعال در این عرصه، قرار است از سازمان‌ها و نهادهای بیرون دانشگاه نیز کمک‌های خوبی دریافت شود که با احتساب این ارقام در مجموع شاید بتوان گفت بودجه فرهنگی دانشگاه امسال بیش از سه برابر می‌شود.

برنامه دانشگاه برای یک کار اساسی در حوزه پژوهش؛

تکیه بر بودجه‌های دولتی گره گشا نیست

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز در حوزه پژوهش هم از برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های صورت‌گرفته برای انجام یک کار اساسی در این بخش در جهت کاهش وابستگی فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه به بودجه‌های معمول و مرسوم دولتی خبر داد و افزود: با توجه به این که تکیه بر این بودجه‌ها چندان نمی‌تواند برای حوزه پژوهش دانشگاه گره‌گشا و تحول‌آفرین باشد، بیشتر درصدد هستیم بودجه‌های مورد نیاز در این بخش را از طرق مختلف از حوزه‌های بیرون دانشگاه تأمین کنیم.

رعایایی‌اردکانی با بیان این‌که به این منظور فعالیت‌ها بر ارتباط با صنعت و کاربردی‌کردن پروژه‌های تحقیقاتی دانشگاه اعم از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری متمرکز شد، خاطرنشان کرد: روی این موضوع کار بسیار زیادی در حال انجام است و جلسات متعددی نیز بین دانشگاه و صنایع، دانشگاه و استانداری و دانشگاه و مسئولان برنامه‌وبودجه استان تشکیل شده‌است تا مدیران صنایع بزرگ را برای تعامل بیشتر با دانشگاه ترغیب و به طور قانونی برای صرف بودجه‌های تحقیقاتی آن‌ها در استان به‌ویژه دانشگاه شهیدچمران - به‌عنوان مهم‌ترین دانشگاه منطقه جنوب‌غرب کشور - مجاب کنیم.

توصیه به صنایع، اشخاص حقیقی و حقوقی؛

25 درصد مالیات خود را در آموزش‌عالی هزینه کنید

وی تصریح کرد: همچنین صنایع، شرکت‌های خصوصی و اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در استان می‌توانند در قالب پرداخت بخشی از مالیات خود، کمک‌هایی به مراکز آموزش‌عالی داشته باشند و از این نظر 25 درصد میزان مالیات شرکت‌ها و اشخاص می‌تواند در مراکز آموزش‌عالی یا آموزش‌وپرورش هزینه و به‌‌عنوان مالیات آن‌ها محسوب شود که امیدواریم این اتفاق هم رخ دهد.

برنامه‌ها برای تأسیس انجمن خیران آموزش عالی

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز در این زمینه از تلاش برای تأسیس انجمن خیران دانشگاهی با هدف مشارکت در احداث بناهای عام‌المنفعه در دانشگاه خبرداد و اظهار کرد: البته دانشگاه خود یک مؤسسه عام‌المنفعه است و این انجمن می‌تواند در ساخت برخی بناها مانند کتابخانه‌ها، خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها مشارکت و همکاری کند.

صنایع به دانشگاه اعتماد کنند

رعایایی‌اردکانی با ابراز امیدواری از به نتیجه رسیدن این اقدامات تصریح کرد: درصددهستیم از این طریق منابع خوبی برای دانشگاه جذب کنیم؛ از سوی دیگر صنایع هم این اعتماد را نسبت به دانشگاه پیدا کنند که پروژه‌های تحقیقاتی خود را در استان و توسط دانشگاه‌های استان انجام دهند؛ این مسئله خاص دانشگاه شهیدچمران هم نیست و اگر صنایع و دستگاه‌ها اعتبارات پژوهشی خود را در استان هزینه کنند؛ تحولی در دانشگاه در حوزه پژوهش اتفاق می افتد و به دانشگاه کمک می‌شود.

معضل واگذاری پروژه‌های تحقیقاتی سازمان‌ها و صنایع بومی به خارج استان

وی ادامه‌داد: در این زمینه هم جلسات متعددی تشکیل شده و در حال پیگیری کار هستیم. واگذاری پروژه‌های تحقیقاتی سازمان‌ها و صنایع استان به شرکت‌ها یا دانشگاه‌های خارج استان به یک معضل در استان تبدیل شده‌است و با برگزاری این جلسات سعی بر این است که مسئولان این سازمان‌ها در این خصوص ترغیب و توجیه شوند اما فکر نمی‌کنم خیلی بتوان از طریق الزامات قانونی این کار را محقق کرد زیرا این موضوع پیش از این به طرق مختلف امتحان شده‌است و اگر مسئولان واقعأ مایل و قائل به این امر نباشند حتی ممکن است بودجه پژوهشی خود را به تهران برگردانند.

وی با ذکر یک نمونه از این موارد خاطرنشان کرد: شرکت نفت در سال گذشته بخش اعظم بودجه پژوهشی خود را که رقم هنگفتی در حدود 26 میلیارد تومان را شامل می‌شد، به تهران بازگرداند و تنها سه میلیارد تومان آن را هزینه کرد. البته این یکی از معضلات کشور است که شرکت‌ها و سازمان‌هایی که چنین بودجه‌هایی در اختیار دارند به جای آن‌که تمام همّ و غم خود را برای صرف آن در مسیر پژوهش به کار ببندند به طریقی آن را به خزانه بازمی گردانند.

چرا صنعت تمایلی به ارتباط با دانشگاه ندارد؟

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با بیان این‌که هم دانشگاه با مشکل مالی مواجه است و هم صنعت با مشکلات علمی درگیر است، افزود: با این وجود، صنایع در استان اصلأ رغبتی برای ارتباط با دانشگاه نشان نمی‌دهند؛ حال به چه دلیلی، یا خیلی معتقد به پژوهش نیستند یا نیازی به پژوهش احساس نمی‌کنند، یا این که آن چنان با مشکلات و معضلات مختلف مواجه هستند که پژوهش در مرحله آخر اهمیت قرار می‌گیرد.

لزوم تدوین سازوکار ارتباط دانشگاه با صنایع در سطح کلان کشور

رعایایی‌اردکانی در پاسخ به این که به نظر می رسد صنعت و دانشگاه در استان مثل جزیره‌های مستقل عمل می‌کنند چه راهکاری برای این موضوع وجود دارد، گفت: ارتباط منسجم و سازماندهی‌شده در این بخش مستلزم وجود یک سازوکار مشخص است؛ باید در سطح کلان کشور به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که صنایع و سازمان‌ها در یک قالب تعریف‌شده ناگزیر شوند کارهای تحقیقاتی خود را به دانشگاه واگذار کنند؛ دانشگاه هم ملزم به خدمات‌دهی به آن‌ها شود.

وی با بیان این که اکنون در بسیاری از دانشگاه‌های خارج کشور، بسیاری از صنایع باید به طور اجباری به دانشگاه کمک و در برابر آن، از دانشگاه خدمات علمی دریافت کنند، تصریح کرد: چند روز پیش در شورای دانشگاه این صحبت مطرح شد که در دانشگاه لئبون اتریش 50 درصد بودجه از سوی دولت و 50درصد دیگر توسط صنعت فولاد و بعضی صنایع مهم آن کشور تأمین می شود و درصدد بودند این نسبت را به 60 به 40 برسانند که دولت تنها 40 درصد بودجه را پرداخت کند.

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز ادامه داد: البته دانشگاه هم در مقابل باید خدمات لازم را به این صنایع ارائه دهد؛ به طور مثال دانشجویان یا نیروهای کارآمدی که در دانشگاه تربیت می‌شوند در نهایت به همین صنایع می‌توانند سود برسانند. این اتفاق باید کم کم در کشور ما نیز رخ دهد؛ با بودجه‌های دولتی موجود، دانشگاه روز به روز ضعیف تر و مشکلاتش هم هر روز بیشتر می‌شود.

داستان مشکوک تعرض به زمین و حریم دانشگاه و پرونده‌های در حال رونمایی!

رعایایی‌اردکانی در خصوص داستان دنباله‌دار "تعرض" به حریم دانشگاه که در روزهای اخیر هم پرده‌های دیگری از آن درحال رونمایی است، گفت: تعرض به یک مسئله قدیمی، کهنه و مزمن برای دانشگاه تبدیل شده‌است .

همه اراضی دانشگاه 60 سال پیش تملک شده‌است

وی با یادآوری حادثه 28 اسفندماه 92 و تعرض به دانشگاه، بیان کرد: در این حادثه بخش عمده‌ای از دیوار دانشگاه توسط فردی که مدعی زمین‌های دانشگاه بود، شبانه تخریب شد در حالی که این زمین‌ها حداقل از 50 سال پیش محصور شده و به نام دانشگاه سند خورده‌است‌‌؛ همه مسائل مربوط به تملک این اراضی هم حل و فصل شده‌است.

نظر شورای تأمین شهر: از وقوع اتفاق باید پیشگیری کرد

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز از مطرح‌شدن 2 فقره پرونده دیگر علیه دانشگاه و صدور "حکم قطعی" در قلع‌وقمع خبرداد و اظهار کرد: در ظاهر این پرونده‌ها هم توسط همان شخص اول که حادثه 28 اسفند را ایجاد کرد، دنبال می‌شود؛ درحال حاضر این موضوع را در شورای تأمین شهر و استان مطرح کردیم و در حال پیگیری آن هستیم؛ اخیرأ هم نامه‌ای از شورای تأمین شهر دریافت کردیم و نظر آن‌ها این بود که باید از وقوع این اتفاق پیشگیری کرد و هم‌اکنون آن را برای اعلام نظر شورای تأمین استان ارسال کردیم ولی این مسئله دنباله‌دار است.

رعایایی‌اردکانی همچنین به صدور یک حکم مشابه علیه دانشگاه علوم‌پزشکی اهواز اشاره کرد و اظهار داشت: اخیرأ شنیدم علیه دانشگاه علوم‌پزشکی نیز حکم قضایی صادر شده است که 2 میلیارد تومان از حساب دانشگاه بابت 2، سه فقره زمین که مدعی آن هستند به طور مستقیم برداشت شود؛ دیگر برای آنجا نگفتند که بولدوزر بیاورند و تخریب کنند بلکه گفتند پول را مستقیم از حساب برداشت کنند.

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز سپس افزود: این زمین‌ها شاید 50 سال پیش تملک شده است؛ سال آینده قرار است جشن 60 مین سال تأسیس دانشگاه را برگزار کنیم یعنی این زمین ها 60 سال است که تملک شده‌اند و حداقل از سال 54 که من دانشجو بودم این دیوارها وجود داشت که یعنی قبل از آن ساخته شده‌بودند.

معارضان دانشگاه از 60 سال پیش کجا بودند؟

رعایایی‌اردکانی با طرح این سؤال که این معارضان در این 40، 50 سال گذشته کجا بودند و چه طور اکنون مدعی زمین ها شده‌اند و چرا حکمی را که سال 89 گرفتند اکنون اجرا می‌کنند، ادامه‌داد: این حکم سه سال مسکوت بود و 28 اسفند 92 اجرا شد. حال اگر بخواهم بدبینانه به این قضیه نگاه کنم می‌گویم دست‌هایی پشت پرده در این حادثه نقش دارد؛ اگر هم بدبین نباشم می‌گویم مسئولان به بعضی مسائل خاص استان بی‌توجه هستند.

هشدار نسبت به تبعات ناخوشایند تکرار حادثه؛

دانشجویان و اساتید عصبانی و حساس شده‌اند

وی با هشدار نسبت به غیرقابل کنترل‌شدن دانشجویان و اساتید در صورت تکرار این حادثه، تصریح کرد: دانشگاه محل آموزش و فراگیری علم و دانش و تحقیق و تتبع و مکان مقدسی است؛ اگر قرار باشد چنین مکانی مورد تعرض قرار گیرد و قوه قضاییه بدون توجه به تبعات آن مرتب علیه دانشگاه حکم صادر کند، بعید نمی‌دانم اگر این اتفاق بخواهد تکرار شود، بتوانیم دانشجویان و اساتید را کنترل کنیم زیرا روی این قضیه عصبانی، ناراحت و حساس شده‌اند بنابراین می‌تواند تبعات ناخوشایندی داشته باشد.

مسئولان استان واقعأ به فکر باشند و دانشگاه را نجات دهند

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با بیان این توصیه به مسئولان استان که نسبت به این موضوع واقعأ به فکر باشند و از احتمال تکرار آن پیشگیری کنند، اظهار کرد: از مسئولان انتظار می رود واقعأ دانشگاه را از این وضعیت نجات دهند زیرا مرتب همه فکر و ذکر هیأت رئیسه و شورای دانشگاه پیشگیری از وقوع این حوادث است.

رعایایی‌اردکانی با بیان این که 2 فقره حکم صادره دیگر علیه دانشگاه نیز مربوط به سال 89 بوده ولی اکنون در حال اجراست، خاطرنشان کرد: متأسفانه زمانی که باید روی این احکام اعتراض می‌شد، در دوره مدیریت قبلی کسی اعتراض نکرده و حکم همچنان مانده و قطعی شده‌است. پس از آن هم یک فاصله اتفاق افتاده و اکنون مدعی شده‌اند.

وجود ده ها معارض برای اراضی علوم‌پزشکی و شهیدچمران

وی این پرونده ها را مجزا از پرونده مدعیان اراضی دانشگاه علوم‌پزشکی اهواز عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه علوم‌پزشکی حدود 40، 50 معارض دارد و تعداد معارضان دانشگاه ما نیز حدود 10، 12 نفر است که به طور مرتب به دنبال به دست‌آوردن اسناد قدیمی زمین‌ها هستند و آن را به طریقی از ورثه با قیمت ناچیز و با ترفندهای خاص می گیرند؛ سپس این کاغذنوشته‌ها را دستمایه شکایت قرار می دهند. این افراد در این کار حرفه‌ای هستند و براساس یک کار اشکال‌دار غیرمنطقی باتوجه به وقت زیاد و وکیل های خاصی که دارند و قضات هم متأسفانه به نفع آن‌ها حکم صادر می‌کنند، مدعی زمین‌ها می‌شوند.

تلاش برای لغو حکم های صادر شده

سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهوازدر پاسخ به این‌که آیا سال 89 حکم‌های صادره به دانشگاه ابلاغ شده و دانشگاه در آن زمان چه پیگیری داشته است، گفت: احکام ابلاغ شده و باید دانشگاه مسئله را پیگیری و اعتراض می کرد و موضوع را دنبال و حکم را لغو می‌کردند که این کار انجام نشده است و یا آن قدر مدعی فعال بوده‌است که با پیگیری مداوم حکم را به قطعیت رسانده‌است.

رعایایی‌اردکانی خاطرنشان کرد: حکم هایی را که اخیرأ صادر می شود به سرعت پیگیری می کنیم و بعضی از آن‌ها را هم توانستیم لغو کنیم و برخی دیگر نیز در جریان است.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار