مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان گفت: برنامههاي نظارتي در قالب گشت ويژه بهداشتي در ماه رمضان در حال اجراست.
به گزارش
فارس از اهواز، محمود چفقاني در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به
شهروندان توصيه ميشود به هيچ وجه مواد غذايي مورد نياز خود را از
فروشندگان دورهگرد تهيه نكنند، زيرا اين فروشندگان سيار و غيرقابل كنترل
هستند، در نتيجه احتمال غيربهداشتي بودن موادي كه عرضه ميكنند بالاست.
چفقاني گفت: بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده از سوي وزارت بهداشت و
درمان، برنامههاي نظارتي در قالب گشت ويژه بهداشتي در ماه رمضان در حال
اجراست.
وي افزود: در اين برنامه نظارتي 320 كارشناس بهداشت محيط شركت دارند كه
به صورت مستمر بر مراكز تهيه، توزيع موادغذايي و كارگاههاي شيرينيپزي،
عرضه آش، حليم و زولبيا و باميه نظارت ميكنند.
چفقاني تصريح كرد: بر اساس اصلاحيه ماده 13 قانون توليد و عرضه مواد
خوراكي، آشاميدني و آرايشي و بهداشتي، با متخلفان برخورد و اعمال قانون
ميشود، در صورتي كه مشخص شود كه يك واحد صنفي مرتكب تخلفي شده است، ابتدا
آن واحد صنفي اخطار دريافت ميكند و در صورت ادامه تخلف به مراجع قضايي
معرفي ميشود.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان خاطرنشان كرد: در صورتي كه
واحدهاي صنفي متخلف در بازه زماني كه براي آنها تعيين ميشود به حل مشكل
اقدام نكنند، از فعاليت آنها جلوگيري ميشود.
وي ادامه داد: وضعيت بهداشت فردي و عمومي، وضعيت فضاي فيزيكي كف، سقف و
ديوارهاي واحد صنفي، وضعيت ابزار و تجهزات مورد استفاده و كيفيت محصولي كه
توليد ميشود از جمله مواردي است كه در بازرسيها مورد توجه كارشناسان
بهداشتي است. عدم رعايت هركدام از اين موارد به معني تخلف در توليد و عرضه
مواد غذايي محسوب و با واحد صنفي متخلف برخورد ميشود.
*مردم در ظروف خود آش بخرند
وي از مردم خواست تا بهمنظور حفظ سلامت خود براي گرفتن مواد غذايي گرم
از ظروف يكبار غير استاندارد استفاده نكنند و از ظروف منزل خود براي خريد
مواد غذايي گرم مثل آش و حليم استفاده كنند.
چفقاني درباره نظارت بر حليم فروشي و آش فروشيها گفت: نظارتهاي اعمال
شده توسط مركز بهداشت تمام مراحل تهيه، توزيع و فراوري را شامل ميشود،
استفاده از ظروف يكبار مصرف استاندارد نيز در دستور كار است و نمونه هايي
از آن توسط معاونت غذا و دارو به مراجع ارشد استان ارائه شده است اما هنوز
زمينه عملياتي شدن آن در استان فراهم نشده است.
وي ادامه داد: با ارسال بخشنامههايي به همه شهرستانهاي خوزستان
بهموازات سراسر كشور، نظارتهاي كارشناسان بهداشت محيط استان بر محلهاي
تهيه و طبخ غذاي گرم اعمال شده است.
چفقاني با توصيه به مصرف مواد غذايي پخته شده تا دو ساعت پس از طبخ
افزود: بعد از اين مدت، مواد غذايي تنها در دماي زير 4 درجه و بالاي 60
درجه سانتيگراد مانند فر قابل نگهداري است.