تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸
کد خبر: ۷۱۰۱۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون ورزش و جوانان خوزستان عنوان کرد :
پیوند ۱۰۰ زوج دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان خوزستان گفت: در هفته ازدواج ۱۰۰ زوج دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی اهواز زندگی مشترک خود را با مراسمی ساده آغاز می‌کنند.

اول ذی الحجه یادآور روزی بزرگ در تاریخ بشریت است که در آن عرشیان و قدسیان هلهله و شادی سر دادند، هفت آسمان چراغان گشت و اینگونه عقد آسمانی بین مولود کعبه و بانوی آب و آئینه بسته شد.

این روزفرخنده و مبارک، روزی سرشار از عشق و مهر برای همیشه ثبت و آغاز عاشقی روایت و حکایت همیشگی تاریخ شد.

همزمان با حلول ماه مبارک ذی الحجه و در نخستین روز از این ماه عزیز یکی از باشکوه‌ترین اتفاقات شیرین معنوی دنیای اسلام رخ داد که همانا سالروز پیوند آسمانی حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه (س) است.

در شب اول ذی الحجه که هلال ماه با کرشمه خودنمایی می‌کرد، خورشید به خانه علی (ع) وارد شد. باد صبا همه را خبر رسانید که جوان مرد‌ترین مرد جهان مولا امیر المومنین علی (ع) با بانوی نورحضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) پیوند عاشقی بست و جهان روشن شد.

به همین مناسبت مییهمان ابراهیم نصیری معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان خوزستان شدیم تا از اهداف و برنامه‌های این معاونت مطلع شویم.

در ابتدا برنامه‌ها و اهداف معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان را بیان کنید؟

نخست به حدیثی از پیامبر (ص) اشاره می‌کنم که می‌فرماید: بهترین ازدواج‌ها آن است که آسان‌تر انجام گیرد.

بر اساس ماده 41 برنامه قانون برنامه پنجم توسعه بند 4/1 تصویب نامه بیست و نهمین جلسه شورای عالی جوانان برنامه تعیین و ترویج نخستین روز ذی الحجه سالروز پیوند آسمانی امام علی (ع) با حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان روز ازدواج جوانان نام گرفته است.

هدف کلی این معاونت در روز اول ذی الحجه بزرگداشت روز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به منظور الگو سازی برای جوانان است.

اما اهداف اصلی آن فرهنگ سازی جهت ازدواج آگاهانه، آسان و پایدار، اطلاع رسانی و افزایش اطلاعات مورد نیاز جوانان و والدین در موضوع ازدواج و خانواده، تقدیر و تجلیل از فعالین و خیرین ازدواج و هم افزایی دستگاه‌های اجرایی استان خوزستان در این زمینه است.

البته باید توجه داشته باشیم که در کشور نیاز به فرهنگ سازی برای ازدواج و تغییر نگرش جوانان نسبت به این مسئله داریم.

برای تحقق این اهداف چه برنامه‌هایی انجام دادید؟

برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی با صدا وسیمای مرکز خوزستان توافق شد که از روز شنبه پنجم مهرماه برنامه‌های تلویزیونی و نشست‌های تخصصی با حضور کار‌شناسان خانواده پخش شود.

باید توجه داشته باشیم که هر جوان ظرفیت خاصی دارد و بیشتر طلاق‌هایی که انجام می‌شود بین 6 ماه تا یک سال نخست انجام می‌گیرد. علت‌های مختلفی هم دلیل انجام این طلاق می‌شود که شاید فشارهای ناشی از خانواده دو طرف از عوامل اصلی آن باشد.

باید این نگاه به ازدواج اصلاح و ازدواج با آگاهی انجام شود و در مرحله دوم به آسان برگزار شدن آن بر می‌گردد که نباید فشاری بر جوانان تحمیل شود. در صورت تحقق این دو عامل احتمال پایداری ازدواج بیشتر می‌شود.

ما برای اطلاع رسانی و مشاوره قبل از ازدواج به مراکز مشاوره معاونت بهداشت و درمان پیشنهاد‌هایی ارائه کردیم که از این پیشنهاد استقبال شد.

مراکز مشاوره در نیروی انتظامی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و اداره کل بهزیستی به صورت رایگان است و امیدواریم خانواده‌ها به این مراکز مراجعه کنند.

درباره تقدیر از فعالین و خیرین ازدواج باید بگویم که این کار با هدف ایجاد انگیزه و جذب مشارکت‌های مردمی و خیرین انجام می‌شود اما مسئولان هم وظایفی دارند که شورای عالی جوانان با گرد هم آوردن این اعضا به دنبال انجام حرکت‌های هدفمند و جامع تشکیل شد.

در این شورا که به ریاست استاندار خوزستان برگزار می‌شود اداره کل ورزش و جوانان خوزستان به عنوان دبیر شورا فعالیت می‌کند.

سایر اعضا را آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی (ره)، اداره کل بهزیستی، دانشگاه آزاد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا وسیما، معاونت بهداشت و درمان، سازمان تبلیغات اسلامی و شهرداری اهواز تشکیل می‌دهند.

برنامه‌های معاونت فرهنگی اداره ورزش و جوانان برای گرامیداشت این روز چیست؟

جشنواره‌ای در روز هشتم مهرماه امسال در تالار اجتماعات مهر برگزار می‌شود که 1000 نفر از جوانان در شرف ازدواج در آن شرکت می‌کنند.

در این جشنواره 4 زوج جوان با مراسمی ساده به عنوان ازدواج الگویی زندگی جدید خود را آغاز می‌کنند ضمن اینکه نمایشگاهی با محوریت مشاوره قبل از ازدواج نیز برپا می‌شود.

در این هفته همچنین شاهد پیوند 100 زوج دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستیم.

خوزستان از نظر جمعیت جوانان در بین استان‌های کشور با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 600 هزار نفر در رده پنجم قرار دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

همچنین در این استان اقوام مختلفی زندگی می‌کنند که سنت‌های خوبی در امر ازدواج دارند و نباید بگذاریم این سنت‌ها از یاد برود.

البته باید تأکید کنم که برخی از سنت‌ها باید اصلاح شود اما اصل این سنت‌ها باید حفظ و تقویت شود.

درباره تغییر سبک زندگی مردم اگر نکته‌ای دارید بفرمائید؟

جوانان ما کسانی هستند که 8 سال جنگ تحمیلی را مدیریت کردند و باید بدانند که استفاده از ماهواره آسیب‌های اجتماعی زیادی در پی دارد.

جوانان خوب می‌دانند که رژیم جعلی صهیونیستی در جهان خیر هیچکس را نمی‌خواهد و هرکجا رد پایی از این رژیم غاصب دیده شود فقط جنایت و خونخواهی مشاهده می‌کنیم.

دشمنان ما امروز در موضع ذلت هستند و خوب می‌دانند که ما در کنار عقلانیت سرشار از احساس هستیم پس می‌خواهند با هجوم به احساسات ما عقلانیتمان را از بین ببرند.
مرجع / تسنیم
:
:
:
آخرین اخبار