رئیس اداره کتابخانههای عمومی ایذه گفت: فقط حدود سه درصد از مردم این شهرستان روزانه حدود 50 دقیقه کتاب مطالعه میکنند.
نادر مرادیفر صبح امروز در جلسه نهضت مفید شهرستان ایذه که در راستای فرهنگ کتابخوانی و بررسی مشکلات این حوزه در فرمانداری برگزار شد اظهار داشت: در راستای ترویج و توسعه کتابخانههای عمومی شهرستان، یکباب زمین از طرف شهرداری برای احداث یک کتابخانه جدید اهدا شده و بهزودی عملیات ساخت آن آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه در رایزنی با اعضای خیرین شهرستان، کار تعمیر و خرید تجهیزات سالن مطالعه کتابخانه شهید دستغیب بعد از دو سال تعطیلی انجام شده افزود: کتابخانه روستای ساداتحسینی در آینده نزدیک افتتاح خواهد داشت.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی ایذه ضمن تشکر از شهرداری و فرمانداری شهرستان در خصوص همکاری در پرداخت مطالبات این نهاد، از بازگشایی مجدد کتابخانه بخش مرغا که حدود یکسال بدون فعالیت بوده خبر داد و گفت: در راستای ایجاد عدالت فرهنگی در کتابخانههای سطح شهرستان این اقدام صورت خواهد گرفت.
مرادیفر با بیان اینکه از هر 100 شهروند ایذهای پنج نفر عضو کتابخانه هستند یادآور شد: در اردوی جهادی دانشجویان بسیجی که هفته پیش در سطح مناطق روستایی شهرستان برگزار شد، 300 جلد کتاب متنوع از طرف کتابخانههای عمومی شهرستان به این مردم اهدا شد.
وی تصریح کرد: هماکنون کتابخانه شهید مفتح دارای 2 هزار و 650 نفر عضو است و کار ارسال کتاب از مرکز با توجه به مدرک تحصیلی اعضای کتابخانه هر شهرستان صورت میگیرد.
این مسئول خاطر نشان کرد: در همه مناسبتهای فرهنگی پیشقدم در اجرای برنامه هستیم و از خانوادههای ایذهای میخواهیم در صورت عدم نیاز به یک کتاب، آن را برای استفاده دیگران به کتابخانههای سطح شهر اهدا کنند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی ایذه با اشاره به سرانه مطالعه شهرستان تصریح کرد: فقط حدود سه درصد از مردم شهرستان روزانه حدود 50 دقیقه کتاب مطالعه میکنند که این نسبت به بقیه نقاط کشور در سطح پائینتری است.
به گفته مرادیفر، کتابهای ادبی و تاریخی مهمترین درخواستهای مردم شهرستان برای دریافت هستند.
وی در پایان با بیان اینکه آمادگی اهدای رایگان کتاب به حامیان مطالعه عمومی در سطح شهرستان را داریم از پزشکان و مسئولین اماکن پرتردد خواست تا با ایجاد قفسه کتاب، زمینه مطالعه عمومی را در محل کار خود برای همشهریان فراهم کنند.
* لزوم احداث ایستگاههای مطالعه ایذه در اماکن پر رفتوآمدرئیس سازمان تبلیغات اسلامی ایذه خواستار احداث ایستگاههای مطالعه شهرستان در اماکن پر رفتوآمد شد.
حجتالسلام علی قندعلی صبح امروز در جلسه نهضت مفید کتابخوانی شهرستان که در فرمانداری برگزار شد اظهار کرد: نقش کار فرهنگی و نتایج به دست آمده از آن نامرئی است و تاثیرات مثبت آن بر روی رفتارها و فرهنگ جامعه اثر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه، افزایش اطلاعات عمومی و روی آوردن به فرهنگ کتابخوانی ابتدا باید توسط خود مدیران ادارهها صورت گیرد افزود: برای افزایش فرهنگ کتابخوانی در منطقه خود، ابتدا باید این فرهنگ را در خانواده و بستگان خود نهادینه و اجرا کنیم و با این حرکت یک کار اساسی صورت گرفته است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی ایذه ادامه داد: کتابگردانی و ایجاد کتابخانههای سیار در سطح شهرستان و حضور در روستاها میتواند یک حرکت فرهنگی خود در زمینه افزایش آگاهی در ایجاد شور کتابخوانی باشد.
قندعلی در پایان با بیان اینکه، نباید بگذاریم که کتابهای قدیمی بمیرند و این کتابها باید پرواز کنند و ادامه داشته باشند عنوان کرد: ایجاد کیوسک و ایستگاه مطالعه در مکانهای پر رفتوآمد باعث روی آوردن تدریجی مردم به کتاب خواهد شد.
*لزوم ایجاد فرهنگسازی جمعخوانی کتاب در ایذهمعاون فرماندار ایذه گفت: باید فرهنگسازی جمعخوانی کتاب در شهرستان شکل گیرد تا افراد با علاقه بیشتری بهسمت مطالعه کتاب روی آورند.
رسول امیری صبح امروز در جلسه نهضت مطالعه و بررسی مشکلات این حوزه که با حضور جمعی از مسئولان در سالن شهدای فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: ایجاد انگیزه و علاقه برای روی آوردن به کتاب یک بعد روانشناسی میخواهد و برای حوزههای مختلف کتابخوانی افراد باید بهصورت علاقهمندیهای خود تفکیک شوند.
وی همچنین در خصوص فرهنگ کتابخوانی و کتابداری به سخن پرداخت و افزود: علت پیشرفتهای هر جامعهای مطالعه کتاب و روی آوردن به آن است و با پیشرفت علم و دیجیتال شدن برخی کتابها، باید توجه بیشتری بهاین بحث و افزایش بستههای نرم افزاری مورد نیاز جامعه صورت گیرد.
معاون فرماندار ایذه با بیان اینکه، احساس نیاز بهداشتن اطلاعات باید در مردم صورت گیرد، روی آوردن به کتاب را بهترین منبع برای این ایجاد آگاهی دانست، یادآور شد: همانگونه که فعالیتهای فرهنگی و جمعخوانی قرآن کریم انجام میشود، باید فرهنگسازی جمعخوانی کتاب شکل گیرد تا افراد با علاقه بیشتری بهسمت مطالعه کتاب روی آورند.
امیری با بیان اینکه، کارها باید با هدفمندی صورت گیرد و برجسته کردن مشکلات سودی ندارد افزود: فرهنگ کتابخوانی باید به یکی از نیازهای روزمره مردم شهرستان تبدیل شود.
وی در پایان گفت: در بحث کتاب هر گونه هزینهای که توسط افراد صورت گیرد، یک سرمایهگذاری و کار فرهنگی ارزشمند است.