تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰
کد خبر: ۷۰۴۰۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

اصلی‌ترین علت مرگ كودكان بالای یك سال

کارشناس مسئول واحد کودکان مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصدومیت ناشی از حوادث، علت اصلی مرگ در کودکان بالای یک سال را به خود اختصاص داده است.

دکتر مژگان فطورچی در حاشیه برگزاری کارگاه "احیا پایه کودکان" که در مرکز بهداشت استان خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: زنجیره بقای کودک شامل چند حلقه مختلف است که شامل پیشگیری، عملیات احیا پایه (ماساژ قلبی-تنفسی)، دسترسی سریع به سیستم اورژانس، احیا پیشرفته و مراقبت‌های جامع تخصصی بعد از احیا در بیمارستان‌ها است که سه حلقه اول به عنوان احیا پایه (BLS) محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: در کودکان بالای یک سال، مصدومیت ناشی از حوادث علت اصلی مرگ را به خود اختصاص می‌دهد و به دنبال بروز حادثه و ایست قلبی در کودک، میزان بقای کودکان بسیار ناچیز است و این موضوع اهمیت پیشگیری از آسیب‌ها و کاهش مرگ و میر کودکان را نشان می‌دهد.

کارشناس مسئول واحد کودکان مرکز بهداشت خوزستان افزود: اهمیت آموزش عملیات احیا قلبی-ریوی از آنجا محرز می‌شود که انجام این عملیات در زمان مناسب و با کیفیت مناسب می‌تواند بیش از 70 درصد شانس بقا همراه با عاقبت مطلوب وضعیت عصبی در کودک نجات یافته شود.

فطورچی در خصوص برگزاری این کارگاه اظهار کرد: اولین دوره آموزشی در این زمینه در مهرماه سال 92 برای کارشناسان ستادی بهداشت خانواده شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد و به منظور تقویت مهارت فردی ارایه‌دهندگان خدمت و گسترش آموزش این مهارت تا سطوح محیطی و خانه‌های بهداشت، در شهریورماه 93 نیز دوره بازآموزی این کارگاه برگزار شده است.

وی با معرفی گروه هدف این برنامه ادامه داد: گروه هدف این کارگاه، کارشناسان برنامه مراقبت اطفال و مربیان مراکز آموزش بهورزی در ستاد شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بودند.

فطورچی یادآور شد: این آموزش‌ها به صورت آبشاری و از طریق ارایه‌دهندگان خدمت مهارت انجام عملیات احیا پایه ویژه افراد غیرحرفه‌ای (عموم مردم و مراقبان کودک) به کلیه افراد جامعه آموزش داده می‌شود تا در صورت بروز ایست قلبی تنفسی در کودکان حداقل تا زمان رسیدن اورژانس به بالای سر کودک، خانواده بتواند اقدامات احیا را انجام دهد.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار