حال در چنین پروسه ای که بنظر می رسد بازی ًتام و جریً یکبار دیگر در عرصه اقتصاد استان خوزستان و در سرمایه گذاری بزرگی مثل شرکت کربن ایران صادر شده، باید مدیریت سرمایه مورد تجدید نظر قرار گیرد. البته ممکن است در این روند دلیل منطقی نیز وجود داشته باشد اما از آنجا که این شرکت زیر بیرق بورس سهام و اوراق بهادار فعالیت می نماید و موظف به افشای اطلاعات جهت تصمیم گیری سهامداران در هر شرایطی است ضروری است واقعیات موجود در کارخانه با همه پس و پیش آن در معرض افکار عمومی قرار گیرد.

خوزنیوز - غلامرضا فروغی نیا - مدیریت شرکت کربن ایران (کربن بلاک) در آخرین گزارش پیش بینی درآمد این شرکت عنوان نموده می تواند به ازای هر سهم 41 ریال سود به سهامداران خود ارائه دهد.
اگر به صورت خوشبینانه بخواهیم قضاوت نمائیم دورنمای شرکت را در چنین تصویری می توان آباد و مثبت ارزیابی نمود. در حالیکه شیوه اطلاع رسانی این گونه مسئولین این شرکت در سال های گذشته نیز مرسوم بوده و سرانچام هم چیزی جز زیان به سهامداران شرکت نرسیده است.
در همین رابطه و در آخرین گزارش سازمان بورس سهام و اوراق بهادار نیز به شگرد یاد شده از سوی مدیریت کربن هم اشاره شده بطوری که کارشناسان دستگاه نظارت بورس در ذیل پیش بینی مدیریت مزبور آورده که شرکت یاد شده در اولین پیش بینی برای سود یا زیان سال 1389 که در 28 بهمن ماه سال 1388 منتشر نموده اعلام کرده می تواند به ازای هر سهم سودی به میزان 108 ریال ارائه نماید.
مدیریت در دومین گزارش خود پس از دو هفته (در 11/12/88) این سود را به 80 ریال کاهش داده، مجدداً همین روند نزولی را در گزارش های 15 فروردین 89 و 27/4/89 ادامه داده و سود هر سهم را به 75 ریال رسانده است. سپس واقعیات جدیدی از شرایط شرکت در تاریخ های 25/8/89 و 27/9/89 پس از حسابرسی، ظهور می یابد و مشخص می کند که روند نزولی درآمد هر سهم متاسفانه به عدد 59 ریال سقوط یافته در نهایت نیز مطابق آخرین اطلاعات این روند به عدد 38 ریال زیان ختم شده است!
جالب ترین نکات در همین گزارش زمانی است که مدیریت شرکت باز هم یک دوره خوش بینی را پیش روی سهامداران قرار می دهد و عنوان می نماید در سال 1390 با اتفاقاتی مثل:
- 33 درصد افزایش فروش
- 79 درصد افزایش سود عملیاتی
- افزایش تولید
روبه رو خواهند شد. حال چرا و به چه علت سهامدارانی که سرانجام خوش بینی آنها حالا به زیان ختم شده مجدداً باید به قول های مدیریت در سال 90 با امیدواری نگاه نمایند،خود سوالی است که برای حصول نتیجه می بایستی یک دوره دیگر، به عقب باز گردیم. ببینیم در سال 1388 در جریان گزارش دادن مدیریت شرکت کربن به بورس سهام واردات بهادار چه گذشته است؟ آیا همین سیاست "کم کم از خواب بیدار شدن یا کم کم از خوش خیالی بیدار نمودن سهامداران "در آن مقطع هم وجود داشته است؟
مدیریت شرکت مزبور در مورخه 5/12/87 اقدام به پیش بینی درآمد هر سهم برای سال بعد از آن (یعنی 1388) نموده است. در این پیش بینی که برای سهامداران یک دوره خوش بینی و یا بدبینی را حاصل می کند و در حقیقت بنای تصمیم گیری آنها برای فروش و یا حتی خرید جدید خواهد بود، آمده است که شما سهامداران در سال 1388 به ازای هر سهم سودی به میزان 275 ریال به دست خواهیدآورد. مدیریت در 30/4/88 این مبلغ را به 134 ریال نزول می بخشد و در 29/7/88 در می یابد که سود باز هم کمتر است و آن را به میزان 42 ریال می پندارد (که البته این عدد را افشاء نمی کند!) . لاجرم پس از کش و قوس هایی مدیریت تصمیم می گیرد که بالاخره عدد 36 ریال را به عنوان سود هر سهم اعلام نماید . همین روند منفی را بی ترمز به جلو برده و در 27/10/88 سود سهم به 10 ریال و پس از آن در گزارش 9/12/88 به مبلغ 8 ریال سقوط می کند. مدیریت وقتی شرایط را آشفته می یابد مجبور می شود اوضاع وخیم مالی را در نهایت با اعلام 10 ریال زیان به ازای هر سهم در 11/12/88 اعلام و پس از آن 23 ریال زیان در گزارش 15/1/89 و رد نهایت هم با حسابرسی که بعمل آمده همه متوجه می شوند که به ازای هر سهم 74 ریال زیان به توبره سهامداران وارد شده است!
حال در چنین پروسه ای که بنظر می رسد بازی ًتام و جریً یکبار دیگر در عرصه اقتصاد استان خوزستان و در سرمایه گذاری بزرگی مثل شرکت کربن ایران صادر شده، باید مدیریت سرمایه مورد تجدید نظر قرار گیرد. البته ممکن است در این روند دلیل منطقی نیز وجود داشته باشد اما از آنجا که این شرکت زیر بیرق بورس سهام و اوراق بهادار فعالیت می نماید و موظف به افشای اطلاعات جهت تصمیم گیری سهامداران در هر شرایطی است ضروری است واقعیات موجود در کارخانه با همه پس و پیش آن در معرض افکار عمومی قرار گیرد.
لطفا پیگیری نمایید آیا جریان به اتمام رسیدن تغییر کاربری13 هکتار کارخانه اهواز و گرفتن مجوز زیست محیطی برای احداث کارخانه جدید و جریان خرید 22 هکتار زمین که 500 میلیون پیش پرداخت داده و ما بقی طی 14 قسط پرداخت شود صحت داره.
آیا صحت داره که شرکت در کنار تولید کرین می خواهد وارد خط تولید محصول جدیدی از پسمانده نفتی شود؟
آیا صحت داره که که کلیه تجهیزات کارخانه 25 میلیارد قیمت گذاری شده و می خواهد به فروش برسد و به وسیله وامی که از طرف دولت از صندوق... حمایت از صنعت برای خرید تجهیزات جدبد پرداخت شود؟
با تشکر