رودخانه دز یکی از پرآبترین ، رودهای کشور است که از شمال شهر دزفول وارد شده و شهر را به دو نیمه غربی و جنوبی تقسیم میکند ؛ در هر بخشی از مسیر این رود ، حال و هوای خاصی جاریست که میتواند تبدیل به یک فرصت توسعه و رونق صنعت گردشگری شود
دبیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول گفت: خوزستان با برخورداری از زمینههای صنعت گردشگری، تاکنون از نگاه کلان و در سطح ملی مورد غفلت مانده است.
محمد آذرکیش امروز اظهار داشت: رودخانه دز یکی از پرآبترین ، رودهای کشور است که از شمال شهر دزفول وارد شده و شهر را به دو نیمه غربی و جنوبی تقسیم میکند.
وی افزود: در هر بخشی از مسیر این رود ، حال و هوای خاصی جاریست که میتواند تبدیل به یک فرصت توسعه و رونق صنعت گردشگری شود.
دبیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول تصریح کرد: نخستین بخش در شمال شهرستان و 18 کیلومتری شهر دزفول، منطقه مشهور به چال کندی، یکی از زلالترین و بکرترین قسمتهای رود دز است.
* ظرفیتهای طبیعی و گردشگری رودخانه دزآذرکیش اضافه کرد: در این بخش با توجه به نوع بدنه ساحل رود که ساختار زمینشناسی آن از سازند کنگلومرا (کمر) است و از ویژگی رسوبات آبرفتی و کوهپایهای زاگرسی حاصل از فرسایش ارتفاعات برخوردار بوده، فرصت مناسبی برای علاقمندان به طبیعتگردی حرفهای را در فصول گرم سال فراهم میآورد.
وی ادامه داد: پایین دست چال کندی مناطق دیگری با نامهای گلال، کوپیته و طال خانی وجود دارد که در این بخش از ساحل رود در جدارههای سخت آن حفرههای دستکند و غار مانند به نام کت ایجاد شده که فرصت اقامتی طولانیتر را در روزهای گرم سال در حاشیه رود فراهم میآورد.
دبیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول اضافه کرد: فضای خنک کتها که مساحتی بین 30 تا 200 متر متغیر هستند، سبب میشود خانوادهها و گردشگران یک روز کامل را با خیالی آسوده به تفریح در ساحل رود زلال دز بپردازند.
آذرکیش عنوان کرد: در شهر دزفول نیز، در حاشیه رود دز، پارکهای ساحلی نظیر دولت، تفریحگاه ساحلی دز، دووه، رعنا، علی مالک احداث شده که هم در ایام گرم و هم در سایر روزهای سال، فرصتهای گردشگری را در دزفول فراهم کرده است.
وی بیان داشت: علاوه بر آن سازههای آبی ارزشمندی نظیر پل تاریخی دزفول، آسیابهای تاریخی در مسیر این رودخانه وجود دارد و شکوه و ظرفیتهای گردشگری را علاوه بر حوزه تفریحی و طبیعی، در حوزه علاقمندان به آثار تاریخی به وجود آورده است.
دبیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول خاطرنشان کرد: رود دز و ساحل آن، ظرفیت بینظیر گردشگری در جنوب کشور و شمال استان خوزستان را ایجاد کرده که میتواند در همه طول سال رونق صنعت گردشگری را در منطقه به وجود آورد.
آذرکیش گفت: ویژگیهای خاص رود دز، نظیر زلال بودن، خنک بودن، پرآب بودن و ساحل مناسب کنار آن سبب شده که مجموعه کمنظیری در کشور فراهم آید که میتواند فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری در صنعت گردشگری باشد.
*ظرفیتهای بالای سرمایهگذاری در ساحل رود دزوی با بیان اینکه از ظرفیتهای بالای سرمایهگذاری در ساحل رود دز، بهرهبرداری مناسبی صورت نگرفته اضافه کرد: استان خوزستان با برخورداری از زمینههای صنعت گردشگری، تاکنون از نگاه کلان و در سطح ملی مورد غفلت مانده و همین عدم سرمایهگذاری در حاشیه رود دز، یکی از بهترین شواهد برای این ادعاست.
با توجه به رویکردهای جدید اقتصادی در خصوص عدم وابستگی به صنعت نفت و توجه به صنایع پاک، سرمایهگذاری با رعایت مسائل محیطی زیستی در صنعت گردشگری، میتواند نقش مهمی در توسعه پایدار کشور داشته باشد و در این راستا رود دز به عنوان گنجی جاری در شهر دزفول، یکی از بهترین فرصتهای ملی در این زمینه است.