آب ورودی به سد گتوند به دلیل وجود کوه های نمک در حال شور شدن است که باعث نابودی کشاورزی منطقه میشود.
کیخسرو چنگلوایی اظهارکرد: احداث سد گتوند باعث شورشدن آب ورودی شده که تداوم این مسئله سبب نابودی کشاورزی منطقه میشود.
وی گفت: کسانی که مدعی هستند که آب سد شور نشده است، سادهترین راه حل اندازه گیری میزان شوری آب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: میزان نمک آب ورودی به سد گتوند بسیار پایینتر از میزان نمک در دریاچه سد است.
وی درباره علت شوری آب این سد نیز گفت: کوههای نمک اطراف سد، آب ورودی به سد را شور کرده و این موضوع کشاورزی منطقه را تهدید میکند.
چنگلوایی اظهارکرد: زمینهایی که تحت آبیاری سد گتوند هستند بیش از 420هزار هکتار است که محصولات متنوع از قبیل گندم، ذرت و نیشکر در این زمینها کشت میشود.
وی گفت: محصولات زراعی نسبت به شوری آب آستانه تحمل متفاوتی دارند و باید میزان شوری آب آبیاری متناسب با حساسترین گیاه منطقه باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: باید برای شوری آب سد گتوند علاج اندیشی شود و هر چه سریعتر اقدام عاجل صورت بگیرد.
وی بیان کرد: تداوم شور شدن آب سد گتوند و آبیاری با آب شور سد گتوند تولید و عملکرد کشاورزی منطقه را نابود خواهد کرد و به مرور زمان زمینهای زراعی پایین دست سد شور و لم یزرع میشوند.
چنگلوایی گفت: سالیانه جهاد کشاورزی میلیونها تومان هزینه زهکشی برای شیرین کردن زمینها میکند ولی آب شور سد گتوند این هزینهها را بیاثر میکند.